Με υπογραφή Χριστοφορίδη, βήμα τελικού η Ασπίδα! (pics)

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Ο Γιάννης Χριστοφορίδης έκανε τη διαφορά στον πρώτο ημιτελικό και η Ασπίδα Ξάνθης επικράτησε με 2-0 επί του Εχίνου Σπορ. Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν καλύτερη, θα μπορούσε να πετύχει κι ένα μεγαλύτερο σκορ, αλλά ούτως η άλλως η ομάδα της Γ! Εθνικής με το τελικό σκορ που διαμορφώθηκε από το α’ μέρος.

Ο Εχίνος Σπορ μετά τους χαμένους τελικούς το 2007 και το 2010 από τον Ορφέα Ξάνθης, ήθελε να κοντράρει τα προγνωστικά, να γίνει φιναλίστ και να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2006 όταν είχε κερδίσει με 2-0 στην παράταση την Αναγέννηση Θαλασσιάς και είχε σηκώσει το μοναδικό του τρόπαιο. Από την
άλλη πλευρά η Ασπίδα μετά τον τελικό του 2008 (ήττα από τον ΑΟ Βιστωνίδας με 3-1 στα πέναλτι), αλλά και την ήττα του 2004 από τον Ορφέα Ξάνθης (πάλι στα πέναλτι) αρχίζει να «θυμάται» το… 2002 όταν και είχε επικρατήσει με 1-0 επί της τότε Δόξας Ξάνθης σηκώνοντας για 7η και τελευταία φορά μέχρι τώρα, το τρόπαιο.

Στο 2′ μέσα από την περιοχή και με φοβερό γυριστό σουτ στην κίνηση ο Γιάννης Χριστοφορίδης πέτυχε ένα γκολ για όσκαρ, εκμεταλλευόμενος την ιδανική ασίστ του Κατσή. Ο σκόρερ του αγώνα στο 24′ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο προβάδισμα τελικούς της Ασπίδας, καθώς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς υπήρξε ένταση, σε ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Έτσι, η Ασπίδα που υπερείχε και στο β’ μέρος απέκτησε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης (Γκοντόλιας – Χρυσέλης) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Στέλιος Ζαφειρίου.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κατσής (65′ Κυριαζίδης), Δογανίδης (62′ Χατζηπαρασκευάς), Χριστοφορίδης (80′ Κούπας), Παπαδόπουλος, Μαλαδένης (74′ Κοντογιαννίδης).

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αμούτσκα Μ., Μποασή Σαμπρή, Κουρού Ο., Καδρής Χουσεΐν, Κουράκ Ερκάν (45′ Καμπούρ), Κάλφα Ε., Χριστόβ (28′ Ντελή Χουσεΐν Ε.), Κιοσέ Μελήχ (88′ Ντελή Χουσεΐν Μ.), Καβάζ Μεμέταλη Χ., Χατζηχασάνογλου Εγιούπ (70′ Τσαούσογλου), Χότσκα Τ.

Σχετικά άρθρα