Συλλυπητήρια της ΕΠΣ για το θάνατο του Νίκου Παππά

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Νίκος Παππάς, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ομάδων Β!, Γ! και Δ! Εθνικής, προπονητής πολλών ομάδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 συνεργάσθηκε και με την εφημερίδα μας, την ΞΑΝΘΗ Sport, αναπτύσσοντας θέματα προπονητικής. Ωστόσο ο πολύς κόσμος τον γνώρισε περισσότερο ως έναν εξαίρετο γυμναστή.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε από το 1973 έως το 1976 στον Πανθρακικό, που τότε αγωνιζόταν στη Β! Εθνική, το 1976-77 στο Νέστο Χρυσούπολης, επίσης ομάδα Β! Εθνικής, από το 1977-78 στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που αγωνιζόταν στην Γ! Εθνική, ενώ από την περίοδο 1983-84 φόρεσε και τα χρώματα της Ελπίδας Σαππών, ομάδα με την οποία ξεκίνησε και την προπονητική του σταδιοδρομία. Στη συνέχεια εργάσθηκε στην Ασπίδα Ξάνθης (ήταν γυμναστής της ομάδας που κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στις αρχές του ’90), στον Π. Μελά Κουτσού, στην Β-52 Γενισέας, στην Ασπίδα Πηγαδίων, στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης ως τεχνικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως προπονητής, στον Φίλιππο Δροσερού και ολοκλήρωσε την προπονητική του σταδιοδρομία με τον Δημόκριτο Αβδήρων.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Παππά έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα του Αετού Τοξοτών, ομάδα στην οποία είναι γενικός γραμματέας ο γιος του Χρήστος, τον οποίο υπεραγαπούσε. Περιττό να πούμε ότι η ομάδα των Τοξοτών ζήτησε και πήρε από τη διοργανώτρια αρχή νέα αναβολή του αγώνα της με τον Αετό Γοργόνας, ανέβαλε την κοπή της πίτας της, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ενώ εξέδωσε και την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Αετού Τοξοτών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Γενικό Γραμματέα της ομάδας μας Χρήστο Παππά και στην οικογένεια του για τον θάνατο του πατέρα του!
Χρηστάρα είμαστε στο πλευρό σου!”

Καλό παράδεισο στον Νίκο Παππά και δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό του Αλίκη και τον γιό του Χρήστο να ξεπεράσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή τη μεγάλη απώλεια για την οικογένειά τους.

Σήμερα το πρωί και η ΕΠΣ Ξάνθης εξέφρασε επίσημα τα συλλυπητήριά της:

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Παππά που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Σχετικά άρθρα