Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης στον… επετειακό τελικό! (pics)

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγιναν και οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου της ΕΠΣ. Οι ομάδες της Γ! Εθνικής, που ήταν άλλωστε και τα φαβορί, πήραν τα εισιτήρια για τον επετειακό 40ό τελικό κυπέλλου της Ένωσης, καθώς ο Άρης Αβάτου ξεπέρασε το εμπόδιο του Εχίνου Σπορ μετά το 6-0 στον πρώτο αγώνα και το σημερινό 1-5 στον Εχίνο (τέσσερα γκολ ο Κελεσιάδης, ένα ο Γκέκας, ενώ είχε μειώσει σε 1-3 ο Καρά του Εχίνου), ενώ ο Ορφέας Ξάνθης βγήκε θριαμβευτής από τη διπλή αναμέτρηση με την Ασπίδα μετά το 0-2 στο ΔΑΚ για τον πρώτο αγώνα και το σημερινό 5-1 στο γήπεδο του ΑΟΞ, από τα γκολ των Β. Καραγκιόζη (πεν.) 24′, Χιντ Ιμέρ στο 45′ Ξαντινίδη 57′, Τορομανίδη 59′, Καραγκιόζη Β. ενώ ο Κατσής είχε μειώσει σε 2-1 στο 39′ για την Ασπίδα. Πάντως προβληματισμός στην ομάδα του Ορφέα υπάρχει για τον τραυματισμό του κορυφαίου του τερματοφύλακα Γιάννη Ρούφου στο πρόσωπο, καθώς ο παίκτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό Φώτη Κωδωνά, αντικαταστάθηκε πολύ νωρίς.

Πολύ πριν τις γιορτές και πριν ακόμη γίνει η κλήρωση της ημιτελικής φάσης, είχαμε γράψει ότι υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο να φτάσουν στον τελικό του κυπέλλου δύο ομάδες που δεν αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ξάνθης. Από τη στιγμή που η κλήρωση δεν έβγαλε αντιμέτωπους τους εκπροσώπους της Γ! Εθνικής κατηγορίας, μοιραία ήταν και τα φαβορί για να πάρουν τις προκρίσεις από τους δύο ημιτελικούς. Έτσι λοιπόν, θα έχουμε επετειακό τελικό κυπέλλου ΕΠΣ, χωρίς ομάδες που να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ, σε μία ακόμη, ελληνική ποδοσφαιρική πρωτοτυπία.

Άρης Αβάτου εναντίον Ορφέα Ξάνθης λοιπόν, ή αν προτιμάτε Ορφέας Ξάνθης εναντίον Άρη Αβάτου. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή είναι πολυνίκης στο θεσμό έχοντας 9 Κύπελλα, αλλά το τελευταίο του ήταν με το 3-1 επί του Άρη Πετεινού, την περίοδο 2011-12 κι έκτοτε, δεν έχει γευθεί τη χαρά άλλης κατάκτησης!

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα από την περίοδο 1978-79, αλλά αν εξαιρέσει κανείς την 4η θέση που κατέλαβε την περίοδο 1996-97 και την 5η την επόμενη χρονικά, δεν είχε κάποια αξιόλογη διάκριση, πάντα όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία. Αρκεί να αναφέρουμε ότι την περίοδο 2008-09, πριν 9 χρόνια δηλαδή, έπαιζε στη Γ! κατ., αλλά την τελευταία 4ετία έχει κάνει το δικό της «come back», κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2014 και το 2015, ενώ πέρυσι έφτασε στο νταμπλ με το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της, στον πρώτο τελικό που έλαβε μέρος και φέτος θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, πιθανότατα στις 25 Μαρτίου, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το γήπεδο.

 

Σχετικά άρθρα