Η τελευταία ημέρα του διεθνούς τουρνουά του Λεύκιππου (μέρος β’-pics)

Η Παρτιζάν ήταν η μεγάλη νικήτρια του 1ου διεθνούς τουρνουά που φιλοξένησε ο Λεύκιππος στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” καθώς επικράτησε της Αναντολού Εφές με σκορ 80-73 στον μεγάλο τελικό! Ήταν ένα παιχνίδι ντέρμπυ με τους Σέρβους να αντιδρούν σωστά όταν οι Τούρκοι μείωσαν σε 60-63 και να ξεφεύγουν και πάλι στο σκορ παίρνοντας δίκαια την νίκη!

Μετά την λήξη του αγώνα βραβεύτηκαν αρχικά ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος για την προσφορά του στο μπάσκετ από τον αντιπρόεδρο του Λεύκιππου Πέτρο Τσίλογλου και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος από τον πρόεδρο του Λεύκιππου, Ματθαίο Σαββίδη, που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης για την αρωγή του στην διοργάνωση!

O Δήμαρχος Ξάνθης στην ομιλία του έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την παρουσία τους στο τουρνουά, τόνισε χαρακτηριστικά ότι μια περιοχή που έχει βγάλει σπουδαίες προσωπικότητες στην ιστορική της διαδρομή, όπως τον Δημόκριτο, τον Ορφέα, τον Λεύκιππο έρχεται να αναδείξει τον αθλητισμό με σπουδαίο τρόπο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μπάσκετ χαρακτηρίζοντας την Ξάνθη μπασκετούπολη που γαλουχεί τα μικρά παιδιά στην καλαθοσφαίριση και τον αθλητισμό ευρύτερα με όλες τις ομάδες που επιτελούν σημαντικότατο έργο. Στην συνέχεια ανέφερε πως αυτό το γήπεδο-στολίδι που φέρει το όνομα του ανθρώπου που οραματίστηκε την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, αξίζει να γίνει πόλος έλξης για μεγάλες διοργανώσεις τις οποίες ο Δήμος θα στηρίξει, ενώ παρούσας της Αντιδημάρχου αθλητισμού όπως χαρακτηριστικά είπε δεσμεύεται ο Δήμος Ξάνθης να “υιοθετήσει” το τουρνουά μπάσκετ Παίδων που ξεκίνησε ο Λεύκιππος και να το διευρύνει κάνοντάς το ακόμη καλύτερο!

Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά ψηφίστηκε ο αθλητής του Λέυκιππου Απόστολος Ρούμογλου, ενώ τον τίτλο του MVP πήρε ο Καράμπαζιτς της Παρτιζάν.

Τα μετάλλια στον Λεύκιππο παρέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Λομβαρδέας, στον ΠΑΟΚ ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης, στην Αναντολού η Αντιδήμαρχος Αλεξία Γκιρτζίκη και στην Παρτιζάν ο Δήμαρχος, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Σωτήρης Κοκκινόπουλος.

*Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα