Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Λεύκιππου Ξάνθης (pics)

Η πρώτη ημέρα του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Παιδικού Μπάσκετ που διοργανώνει ο Λεύκιππος Ξάνθης στο πολυδύναμο κλειστό αθλητικό κέντρο “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Οι νεαροί παίκτες της Παρτιζάν, της Αναντολού Εφές, του ΠΑΟΚ και του διοργανωτή Λεύκιππου ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στο παρκέ προσφέροντας παράλληλα μπασκετικές στιγμές υψηλού επιπέδου, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Το πρώτο παιχνίδι βρήκε νικήτρια την Παρτιζάν με 118-31 επί του Λεύκιππου με τους πόντους για την ομάδα του Μίλαν Ψάλτου να πετυχαίνουν οι: Σαββίδης 2, Χατζηασημιάδης 4, Ρούμογλου 2, Τσιρχόγλου 7, Πεχλιβανίδης 4, Μωυσίδης, Πετροδημόπουλος, Ιωαννίδης 4 (1), Παπαδόπουλος 4, Παπατζέλος, Γεννάδιος 4, Βάμπουλας. Τα δεκάλεπτα: 6-23, 15-55, 21-85, 31-118.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παρασίδης-Καλαϊτζής.

Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Αναντολού βρήκε νικήτρια την ομάδα από την Τουρκία με σκορ 50-56. Τα δεκάλεπτα ήταν 9-19, 22-36, 39-50, 50-56. Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ευσταθιάδης-Τριανταφύλλου.

Mετά την λήξη του πρώτου αγώνα και πριν την έναρξη του δεύτερου ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ματθαίος Σαββίδης, καλωσόρισε τους αθλητές και συνοδούς των ομάδων και τόνισε τα παρακάτω: “Σας καλωσορίζουμε σε μια όμορφη πόλη της Ελλάδας και σε ένα όμορφο γήπεδο όπως το “Φίλιππος Αμοιρίδης” στο οποίο φιλοξενείται το 1ο διεθνές τουρνουά του συλλόγου μας! Καλωσορίζουμε αθλητές με πολύ ταλέντο που στο μέλλον θα τους θαυμάζουμε στα γήπεδα της Ευρώπης και γιατί όχι και στου πλανήτη ευρύτερα. Ανήκουμε σε μια μεγάλη “γειτονιά” όλες οι ομάδες που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, σε μια “γειτονιά” που ενώνεται μέσα από τον αθλητισμό!

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όλες οι ομάδες πλούσιο θέαμα, ενώ απώτερος στόχος είναι να βλέπουμε συχνά αυτό το γήπεδο-στολίδι γεμάτο από φιλάθλους που θα έρχονται να απολαύσουν όμορφο θέαμα. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση του τουρνουά και θέλω να τονίσω την αξία της δημιουργίας! Η δημιουργία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που έχει ανάγκη κάθε τόπος, για να προοδεύει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ελπίζω αύριο να δούμε τόσο κόσμο και ακόμη περισσότερο και όλοι μας να ευχαριστηθούμε αυτό το πρώτο διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Ξάνθη”!

Aύριο Πέμπτη το πρόγραμμα έχει ως εξής:

17:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

19:00 ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Σχετικά άρθρα