Φιέστα και… αφιέρωμα για Φίλιππο Δροσερού! (photos)

Στο ξεχωριστό απόγευμα του Φίλιππου Δροσερού στο γήπεδό του, απονεμήθηκε σήμερα το τρόπαιο του πρωταθλητή! Σε μία φιέστα που τα είχε όλα, με το εντυπωσιακό παιχνίδι με τον νταμπλούχο ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου στο ξεκίνημα, τις βραβεύσεις στη συνέχεια, τις σαμπάνιες, τις φωτογραφίες και τα πανηγύρια στο τέλος! Ο Φίλιππος κέρδισε σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που είχε και 4 δοκάρια (2 για κάθε ομάδα) και χαμένο πέναλτι με 3-2 τον Άρη Αβάτου και ο Αλή Μπαρή στη συνέχεια συντόνισε την εκδήλωση και τις βραβεύσεις της Διοίκησης του Χασάνογλου Φερτούν. Τιμήθηκαν τα παρακάτω πρόσωπα:

  • Ο Μαμούτογλου Χαϊρεντήν για την πρωτιά του στον πίνακα των σκόρερς του Φίλιππου Δροσερού με 21 γκολ
  • Ο Ρασήμογλου Χουκμέτ για την προσφορά του στην ομάδα και τον αγώνα ζωής που δίνει για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μετά το γνωστό τροχαίο ατύχημα που είχε.
  • O προπονητής της ομάδας Μάκης Χατζημωυσιάδης για την φετινή πετυχημένη χρονιά και την κατάκτηση του τίτλου
  • Ο διαιτητής Βασίλης Ουζουνίδης σαν καλύτερος διαιτητής στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης
  • Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης για τις σημαντικές αλλαγές που έφερε στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα για την προφορά του.
  • Ο πρόεδρος του Άρη Αβάτου Ηλίας Κοτόπουλος για την κατάκτηση του νταμπλ (σ.σ. η 5η ομάδα που το πετυχαίνει στην 39χρονη ιστορία της Ένωσης μετά τον Ατρόμητο Χρύσας 1983-84, Ελπίδα Γενισέας 1986-87, Δόξα Ξάνθης 1999-2000 και 2000-01 και Ορφέα Ξάνθης 2003-04), αλλά και για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
  • Ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του τόσο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Φίλιππου όσο και κατ’ επέκταση για τον συνοικισμό του Δροσερού
  • Ο Στέλιος Γιαλαμίδης ως ο καλύτερος αθλητικός δημοσιογράφος του τοπικού ποδοσφαίρου και κύρια για το αρχείο και τη στατική που διατηρεί και προβάλει μέσα από τις σελίδες αθλητικής εφημερίδας ΞΑΝΘΗ Sport.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ Sport:

Ο Φίλιππος Δροσερού πανηγύρισε το 5 ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το πρώτο μετά την επανασύστασή του με τη διοίκηση του Χασάνογλου Φερτούν. Το πρώτο ήταν την περίοδο 1998-99 από τη Γ! στη Β! με προπονητή τον Γιάννη Παπαστεφάνου και ακολούθησαν: Το 2001-02 από τη Γ2 στη Β με προπονητή τον Γιώργο Μαλαδένη, το 2009-10 από την Α2 στην Super Extra με προπονητή τον Κυριάκο Κέλλη και φέτος, την περίοδο 2016-17 από τη Β! στην Α2 ή ακόμη και στην Α! ανάλογα με το τι θα αποφασίσει η Ένωση για τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ Sport ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport (22-05-2017)

“Άλλοι πανηγύριζαν στην αρχή, αλλά ο Φίλιππος παραμόνευε γνωρίζοντας τις δυνατότητές του. Άλλωστε ο πρόεδρός του Χασάνογλου Φερτούν με τον προπονητή Μάκη Χατζημωυσιάδη είχαν θέσει από νωρίς τα θεμέλια και συγκεκριμένα από τις 12 Δεκεμβρίου του 2015, τότε που ξεκίνησε η συνεργασία τους και είχε ως αποτέλεσμα να επιβραβευτεί άμεσα αυτή η προσπάθεια με την άνοδο της ομάδας από τη Γ! κατ. στη Β!

Λογικό ήταν να υπάρξει και συνέχεια καθώς αυτό το δίδυμο συνέχισε να ηγείται των προσπαθειών της ομάδας για την μεγάλη επιστροφή της. Το πιο σημαντικό βέβαια, κι αυτό φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια, ήταν το γεγονός της άψογης συμπεριφοράς ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα χρόνια
που προηγήθηκαν στον Φίλιππο και λίγο πριν η ομάδα πάει στα… πιτς, μια και είχε αδρανοποιηθεί. Ο Φίλιππος λοιπόν έδωσε τη μάχη του στην κανονική περίοδο κύρια με τον Εθνικό Κιμμερίων και ήταν αυτός που είχε διάρκεια στο παιχνίδι του μια και λίγο πριν το φινάλε τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα κι από ’κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους.

Στην κανονική περίοδο οι Σαλήογλου Μαξούμ, Μαμούτογλου Χαϊρεντήν ήταν αυτοί που «πυροβολούσαν» αδιάκοπα με την ομάδα να φτάνει κατά κανόνα στις νίκες, ενώ όταν αποχώρησε ο πρώτος, για επαγγελματικούς λόγους, ο δεύτερος συνέχισε να κάνει και πάλι πολύ καλά τη δουλειά του, πετυχαίνοντας σχεδόν τα μισά γκολ της ομάδας του στα μπαράζ, εκεί όπου ο Φίλιππος κυριάρχησε με δύο νίκες επί του άμεσου ανταγωνιστή του, του Εθνικού Κιμμερίων και με μόνη απώλεια βαθμών στο πρότελευταίο παιχνίδι με τις Ελπίδες Ξάνθης, στο τελικό 3-3.

Ο Μάκης Χατζημωυσιάδης χρησιμοποίησε συνολικά 33 ποδοσφαιριστές με τον τερματοφύλακα Μουαρέμογλου Νεσγκιούλ και τον Μουσταφά Σεντσέλ να παίζουν από 24 παιχνίδια και τον πρώτο να έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής με 2100 λεπτά και τον δεύτερο 2001. Βασικά στελέχη φυσικά αποτέλεσαν οι Μαμούτογλου Χαϊρεντήν, Μουμίν Αλυσάν, Ισμαήλογλου Ιλχάν, Αλήογλου Νετζήπ, Ρεσήμογλου Ογκιούν, Αχμέτογλου Βεντάτ, Σαλήογλου Μαξούμ, Φεράτογλου Φεράτ, Κιαζήμογλου Μπεσήμ, Αλήογλου Βελατήν και Ρεφίκογλου Τζεσούρ.

Βασικότατο στέλεχος ήταν και ο Ρασήμογλου Χουκμέτ που είχε παίξει στα 8 πρώτα παιχνίδια της ομάδας, αλλά μετά είχε το τροχαίο ατύχημα, που τον
υποχρεώνει να σταματήσει πρόωρα την ενεργό δράση.

Στους σκόρερς ο Μαμούτογλου Χαϊρεντήν με τα 7 γκολ που πέτυχε στα μπαράζ έφτασε τα 21 και ξεπέρασε τον Σαλήογλου Μαξούμ, που είχε 19.Ο δεύτερος όμως ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις μια και είχε 23 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ο Χαϊρεντήν είχε 22. Ο Φεράτογλου Φεράτ ήταν τρίτος στη σειρά με 7 γκολ και ακολούθησε ο Μουσταφά Σεντσέλ με 3. Πάντως στα μπαράζ ο Απτήλογλου Σερίφ με 3 γκολ, ο Αλήογλου Βελατήν με 2 (είχε άλλα 2 στην κανονική περίοδο) και ο Χασάνογλου Ερσάλ, γιος του προέδρου, με άλλα δύο γκολ, βοήθησαν σημαντικά την ομάδα για να πετύχει το στόχο όχι μόνο της ανόδου, αλλά και της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Στο κύπελλο ο Φίλιππος Δροσερού έκανε τη δική του προσπάθεια και στην Α! φάση του θεσμού ισοβάθμησε στην 2η θέση του 6ου ομίλου με τον
ΑΟ Βιστωνίδας έχοντας από 7 βαθμούς, αλλά οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.”

Σχετικά άρθρα