Αντώνης Παπαδάκης: “Την Κυριακή να επιστρέψουμε στις νίκες”!

Ο Αντώνης Παπαδάκης αποτελεί ένα ιδιαίτερο “κεφάλαιο” για την Ασπίδα Ξάνθης. Ο 21χρονος αθλητής, γέννημα-θρέμμα της ομάδας της Ξάνθης, βρίσκεται στο σύλλογο από την ηλικία των 8 ετών και έχει περάσει με επιτυχία από όλα τα τμήματα των υποδομών, φτάνοντας στην ανδρική ομάδα, με ενδιάμεσα “περάσματα” και από τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων του Βορρά.

Με 106 πόντους στην παραγωγικότητά του ως τώρα στην κατηγορία, αλλά και με πολλαπλή προσφορά στο οργανωτικό-αμυντικό “κομμάτι” της ομάδας, είναι αυτός που αναλαμβάνει σε κάθε παιχνίδι το αντίπαλο “ατού” στην περιφέρεια αλλά και την “βρώμικη” δουλειά, αυτή που συνήθως… κερδίζει τα παιχνίδια.

Η ΞΑΝΘΗ Sport μίλησε με τον Ξανθιώτη αθλητή ενόψει της κυριακάτικης σπουδαίας αναμέτρησης με το Αγρίνιο (17:00 στο “Χριστίνα Χριστοδούλου” ) και όχι μόνο:

ΞS: Η Ασπίδα υποδέχεται μεθαύριο Κυριακή το Αγρίνιο σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πώς προετοιμάζεστε και πώς περιμένετε το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Α.Π.: “Το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα, το Αγρίνιο, αποτελεί μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στις νίκες, καθώς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, όπου έχουμε πάντα και τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση, σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών μας, ώστε να παρουσιαστούμε την Κυριακή όσο γίνεται πιο δυνατοί και να επιστρέψουμε στις νίκες, κάτι που θέλουμε πολύ”.

Ξ.S.: Η Ασπίδα διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα του Ομίλου κι εσύ είσαι ένας κομβικός παράγοντας αυτής της κατάκτησης, όντας από τους καλύτερους αμυντικούς της κατηγορίας. Πώς είναι να αντιμετωπίζεις τα ισχυρά “όπλα” της αντίπαλης ομάδας;

Α.Π.: “Σίγουρα είναι πρόκληση να μαρκάρεις τους σκόρερς των αντίπαλων ομάδων, παίκτες έμπειρους και πολύ αξιόλογους. Όμως η καλή μας αμυντική επίδοση δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι συμπαίκτες μου, σύμφωνα με τις προπονητικές οδηγίες. Και όταν η ομαδική δουλειά γίνεται με τέτοιο μεθοδικό τρόπο, τότε η άμυνα σίγουρα αποτελεί “όπλο” για την Ασπίδα.”

Ξ.S.: Αγωνίζεσαι στην Ασπίδα 13 χρόνια, είσαι στα 21, τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός και το μπάσκετ;

Α.Π.: ” Ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι πολύ μεγάλη η ευχαρίστηση για κάθε άνθρωπο να ασχολείται καθημερινά με κάτι που του αρέσει πολύ και τον “γεμίζει”. Όλη αυτή η ενασχόληση με το μπάσκετ για τόσα χρόνια με έχει βοηθήσει πολύ και σαν άνθρωπο.”

Σχετικά άρθρα