Μόνο νίκη με ΠΑΟΚ ! (Πηγάδια 17:15 )

Το δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν, με “φόντο” όμως διαφορετικό από αυτό της Πέμπτης. Γιατί την περασμένη εβδομάδα “καιγόταν” ο ΠΑΟΚ. Τώρα “καίγεται” η Ξάνθη.

Να είμαστε ειλικρινείς. Ο στόχος του Κυπέλλου για την Ξάνθη ήταν δεδομένος, ήθελε την συμμετοχή στον τελικό. Όμως η κλήρωση της απέναντι στην πιο φορμαρισμένη-και για εμάς καλύτερη-  ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Ακόμα και αν περνούσε θα “έπεφτε” απέναντι σε έναν από τους υπόλοιπους του τέως ΠΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει πλέον την κατάκτηση του Κυπέλλου, μιλάμε για μεγάλο μπάτζετ. Στο πρωτάθλημα εύκολα-δύσκολα θα είναι στην πεντάδα, έχει το ρόστερ για αυτό. Όπως και στην Ευρώπη να φτάσει…που; Στα προημιτελικά του θεσμού; Θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία. Αλλά ΔΕΝ υπάρχει ψύχωση για αυτό. ΨΥΧΩΣΗ όμως υπάρχει για το Κύπελλο. Αν ήταν κοντά στον Ολυμπιακό αντίθετα θα υπήρχε το αντίστοιχο συναίσθημα για το πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως…

Έχοντας λοιπόν τον ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΟΚ που έχει το εκπληκτικό 13/14 στα τελευταία παιχνίδια απέναντι του, η Ξάνθη θα πρέπει να αισθάνεται ΤΥΧΕΡΗ που τον αντιμετωπίζει στο ενδιάμεσο του Κυπέλλου αλλά και του ΤΕΛΙΚΟΥ της Πέμπτης απέναντι στην Σάλκε. Υπάρχει SOLD-OUT στην Τούμπα, είναι δεδομένο ο,τι θέλει να δείξει στον κόσμο του την καλύτερη δυνατή εικόνα. Το ματς με την Ξάνθη δεν θα έχει το άγχος που είχε για παράδειγμα η περασμένη Πέμπτη. Αυτό για τους Θρακιώτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μεγάλη ευκαιρία ώστε να πετύχει τρεις στόχους :

Α. Να σταματήσει το τελευταίο αρνητικό σερί αποτελεσμάτων που έδωσε την δυνατότητα στον Πανιώνιο (αν και με αγώνα περισσότερο) να προσπεράσει για έξι πόντους ενώ παράλληλα την έφτασαν Παναθηναικός και ΑΕΚ…

Β. Να ανεβάσει ψυχολογία με την συνέχεια να είναι λιγότερο κουραστική ως προς το συνεχές των αγώνων. Το Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη ήταν εξαντλητικό, η ομάδα δεν έμαθε να λειτουργεί με τέτοιους ρυθμούς και είχε την ΑΤΥΧΙΑ να έχει τραυματισμούς και συνάμα κούραση. Μέσα σε αυτά όπως ήταν φυσιολογικό δόθηκε χρονικός ορίζοντας δυο εβδομάδων στους νεοφερμένους παίχτες να προσαρμοστούν άμεσα στις ανάγκες της και πλέον είναι ενεργά μέλη της προσφέροντας αντοχές, φρεσκάδα, βάθος και ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Γ. Να δείξει την δυναμική της σε ένα σημείο που αρχίζει μια αμφισβήτηση τύπου… “Τόσο ήταν, αρχίζει η κοιλιά”. Είναι πολύ καλή ομάδα για να της δώσουν ένα χαρακτηρισμό τέτοιον. Δεν της αξίζει…πόσο μάλλον όταν στα σύντομα αρχίζει ένα εξαιρετικά βατό πρόγραμμα !

Η Ξάνθη μπορεί να επικεντρωθεί σε έναν στόχο. Είναι μυστήρια αυτά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ αλλά παραδοσιακά στα ΔΥΣΚΟΛΑ και…ακόμα όταν οι “ασπρόμαυροι του Βορρά” είχαν τον κόσμο στην πόλη και το καλό momentum, η Ξάνθη αντέδρασε σωστά και με θετικά αποτελέσματα. Να φύγει αυτό το ματς…με ΝΙΚΗ. Να την θυμόμαστε στο τέλος της σεζόν ! Όπως την θυμόμασταν με την υπέροχη τεσσάρα προ διετίας όταν ερχόντουσαν ως πρωτοπόροι !

Σχετικά άρθρα