“Πανόπουλε, έλα στον Ηρακλή”!

Άρθρο του bluearena.gr .

Πρώτα ένα σχόλιο: Επειδή…γράφονται αρκετές ανακρίβειες σε διάφορα site ανά την Ελλάδα, καλό είναι να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που αναφέρονται στην μικρή δυναμική του κόσμου της Ξάνθης, πώς ο μέσος όρος εισιτηρίων της ομάδας μέχρι το 1995 ήταν από 5.000-10.000 ανά αγώνα, ενώ υπήρξαν και παιχνίδια που ο αριθμός αυτός ξεπεράστηκε! Στο πέταλο δε, υπήρχαν ΠΑΝΤΑ οπαδοί της Ξάνθης σε πλειοψηφία, με μικρές μερίδες φιλοξενούμενων οπαδών σε μια γωνίτσα ! Από τότε, για να τους μάθουμε και κάποια πράγματα, υπήρξε πράγματι μια φθορά, όπως υπήρξε μεγάλη φθορά και σε ΟΛΟ το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Καυταντζόγλειο για παράδειγμα έβλεπε κόσμο σε καμμιά συναυλία του Αντώνη Ρέμου ! Για να τα λέμε όλα ! Μετά από τόσα χρόνια στην κατηγορία, συνεχόμενα, είναι μερικές φορές ουτοπικό να συγκρίνεις έναν σύλλογο οπαδικά με κάποιον που ανεβαίνει στα…ξαφνικά. Εδώ γέμισε το γήπεδο η Λαμία με την ΑΕΚ και άρχισαν οι συγκρίσεις ! Βρε…πάτε καλά; Πρώτη φορά ανεβαίνουν, αν ανέβουν! Φυσιολογικό είναι να υπάρχει τέτοιο πάθος ! 

Υπήρξαν χρονιές στην συνέχεια με λιγότερο κόσμο, άλλες με περισσότερο. Ένα σταθερό κοινό με 2.000-3.000 ανά αγώνα, υπήρξαν και παιχνίδια με μεγάλο κρύο, υπάρχει πάντα και μια “Ψυχρολουσία” με μια κακή πορεία της ομάδας, δεν μπορείς πάντα να είσαι σταθερός. Είναι οι άλλοι δηλαδή; Σαφέστατα και ευθύνες φέρουν ΚΑΙ οι οπαδοί της Ξάνθης, όταν ας πούμε στο πρώτο εντός έδρας Ευρωπαικό παιχνίδι με την Λάτσιο δεν ήταν πάνω από 3.000 φίλαθλοι. Στα Πηγάδια όμως με την Ντιναμό Βουκουρεστίου ή την Μίντλεσμπρο το γήπεδο γέμισε με απίστευτη ατμόσφαιρα ! Υπάρχει βιντεογραφικό υλικό στο youtube ! Τα πρώτα χρόνια στα Πηγάδια ήταν με θετικό πρόσημο, με μέσο όρο που ξεπερνούσε τα 3.000 εισιτήρια το 2005! Την τελευταία εξαετία υπάρχει ΦΘΟΡΑ. Φθορά μεν, στα μεγάλα και δύσκολα ματς κόσμος όμως υποστήριξε την ομάδα, όπως στα τελευταία παιχνίδια με Ατρόμητο ή Τρίπολη το 2009 και στο Καυταντζόγλειο την τελευταία αγωνιστική ή το 2013 στο Χαριλάου ή ακόμα-ακόμα 4.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου, τόσα χιλιόμετρα μακριά! Εννοείται πώς η μπάλα δεν είναι μόνο “κηδείες” ή “γάμοι”, υπάρχει αυτή η λογική, αλλά όχι στο να μηδενίσουμε και τον κόσμο της πόλης. Ειδικά οπαδοί ομάδων που στο γήπεδο τους έχουν να δούνε κόσμο από τότε που η Ακρόπολη ήταν στα “μπάζα”! 

Πάμε τώρα στο άρθρο, που πρέπει πάντως να μας βάλει σε σκέψεις. Πώς…παρακαλάνε άπαντες για έναν επιχειρηματία τέτοιου βεληνεκούς! Να πάει δηλαδή εκεί που πήγε ο Μυτιληναίος, ο Μπατατούδης, ο Κοντομηνάς, βάλανε τα χρήματα τους και βρίζανε…τις κόρες τους! To σίγουρο είναι πώς ο “πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται” …

BLUEARENA.gr 

“Η εικόνα στο γήπεδο – στολίδι της Ξάνθης, ήταν οικτρή το απόγευμα της Τετάρτης. Στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, η ακριτική ομάδα είχε στο πλευρό της λιγότερους από εξακόσιους φίλου της. Δεν παρακολουθώ στενά το ρεπορτάζ της Ξάνθης για να γνωρίζω τι ακριβώς κρατά τον κόσμο της μακριά από το γήπεδο, ωστόσο είναι προφανές πως όσες ανακοινώσεις και αν εκδώσει ο Χρήστος Πανόπουλος, η εικόνα στις κερκίδες δεν θα αλλάξει δραματικά.

Η Ξάνθη ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ομάδα – πρότυπο, ωστόσο ποτέ δεν θα μπει στο club των μεγάλων ομάδων. Διότι πολύ απλά της λείπει αυτό που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις υπόλοιπες. Η δυναμική του κόσμου.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου, αναρωτήθηκα αν ο συγκεκριμένος παράγοντας θα μπορούσε να ήταν ηγέτης μίας μεγάλης ομάδας. Μίας ομάδας που «κουβαλάει» από πίσω της χιλιάδες κόσμου, με τα (πάρα πολλά) θετικά και τα αρνητικά μίας τέτοιας κατάστασης. Όπως αναρωτιόμαστε αν κάποιος παίκτης αντέχει την πίεση σε μία μεγάλη ομάδα, το ίδιο ερώτημα τίθεται και για τον Χρήστο Πανόπουλο.

Έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει και σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι ικανός, έξυπνος, διαθέτει επιχειρηματικό εκτόπισμα, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει σε μία ομάδα που δεν θα είναι το Α και το Ω της. Αν μπορεί να λειτουργήσει σε μία ομάδα που θα ακούγονται και αντίθετες φωνές και θα ασκείται κριτική σε λανθασμένες επιλογές.

Αν πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει αφεντικό σε μία τέτοια ομάδα, η προοπτική του Ηρακλή είναι -με διαφορά- η καλύτερη. Η βάση (ο κόσμος δηλαδή) για να… παίξει επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους ισχυρούς παράγοντες της Λίγκας, υπάρχει. Το θέμα είναι αν το θέλει…”

YΓ: Επειδή…κάπου καταντάει βαρετό όλο αυτό για τον κόσμο της Ξάνθης , να μας..κριτικάρουν δηλαδή οπαδοί ομάδων που ΔΕΝ γεμίζουν ούτε αυτοί τα γήπεδα, ε καλό είναι κάποια στιγμή να το δούμε το κομμάτι κόσμος-επικοινωνιακή πολιτική-Marketing από την αρχή. Όλοι μαζί, κόσμος και ομάδα. Ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που τους αρμόζουν.

Σχετικά άρθρα