Να “ξορκίσει” το “φάντασμα” ! (Πηγάδια, 15:00)

Δυο ματς δύσκολα και μάλιστα σερί εντός έδρας, στόχος οι δυο νίκες για την Ξάνθη που βλέπει τον στόχο της πεντάδας να περνάει από τα Πηγάδια με αντιπάλους ομάδες που είναι στα μέτρα της. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί τον “κακό της δαίμονα” όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στην Α! Εθνική και καλείται να… “ξορκίσει” το “φάντασμα” που θέλει τους Ηπειρώτες να είναι 26 χρόνια αήττητοι στην Ξάνθη! Οι δυο σύλλογοι έχουν τους ίδιους στόχους, το momentum μοιάζει ιδανικό για ετέρους με την Ξάνθη-προ Ολυμπιακού-έντεκα αγωνιστικές αήττητοι και τον ΠΑΣ να μένει αήττητος εκτός έδρας σε ΟΑΚΑ και Τούμπα ! Με νίκη επί του ΠΑΣ φιλοξενεί με ακόμα καλύτερη ψυχολογία την Τετάρτη τον πιο αδύναμο-θεωρητικά-Ηρακλή ! Με στόχο τους 31 βαθμούς και την δεύτερη θέση στο τέλος της 16ης αγωνιστικής !

Οι απουσίες για την Ξάνθη σημαντικές στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Ο καλύτερος “κλέφτης” της Κασά Καμαρά είναι τιμωρημένος, όπως και ένας εκ των MVP της Χρήστος Λισγάρας (που θα λείψει ΚΑΙ με Ηρακλή ΚΑΙ με Ολυμπιακό). Παράλληλα τραυματίας είναι ο αριστερός μπακ Γουάλας και με δεδομένο πώς στο ρόστερ-ανταγωνιστικά-δεν υπάρχει άλλο καθαρό αριστερό μπακ θα μετακινηθεί εκεί ο Μάκης Μπαξεβανίδης, σε έναν ρόλο γνώριμο βέβαια. Ένα ματς που το αναλύσαμε-κατά κόρον- μέσα στην περασμένη εβδομάδα και έναν Λουτσέσκου που πρέπει να “παλέψει” με τα μεσοαμυντικά προβλήματα. Έχει πάντως τις λύσεις στον άξονα της, ενώ θέλει να βρει έτοιμη την επιθετική της γραμμή. Οι Λάζιτς και Ντε Λούκας μπαίνουν στην ενδεκάδα για να αποδείξουν την δυναμική της , επιστρέφουν από τραυματισμούς, ο πρώτος ΕΛΕΙΨΕ ποιοτικά στα περασμένα παιχνίδια, αντίστοιχα και ο δεύτερος με τον Ολυμπιακό ειδικά στο κομμάτι της κυκλοφορίας.

Στο 4-4-1-1 του Λουτσέσκου τερματοφύλακας ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς. Στα στόπερ οι Καρασαλίδης και Φλίσκας, με δεξί μπακ τον Παπαγεωργίου που ξαναπαίρνει ευκαιρία στην ενδεκάδα μετά την ήττα με τον Πανιώνιο εντός έδρας. Θέση διεκδικεί ΚΑΙ στα στόπερ ΚΑΙ στα άκρα της άμυνας ο Οκάν Χατζητερζόγλου. Ο Παπαγεωργίου παίρνει μια σημαντική ευκαιρία για αυτόν αύριο…αν -φυσικά- επιλεγεί από τον Ρουμάνο. Ο Ξανθιώτης Οκάν από την άλλη είναι ένα πολύ καλό δυναμικό στόπερ που ξέρει και μπάλα-και μάλιστα σε εξαιρετική ηλικία- αλλά δύσκολα θα γίνει μπακ στην καριέρα του. Ανάποδο πόδι στα αριστερά ο Μπαξεβανίδης.

Στα χαφ οι Ντε Λούκας και Λουσέρο, η επιστροφή του Ισπανού, στο πλάι του ο Λουσέρο. Ανασταλτικές λύσεις-αν χρειαστεί- μπορεί να δώσει στα χαφ και ο Φλίσκας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του αγώνα, όπως φυσικά και ο Βασιλακάκης ο οποίος θα παίξει λίγα μέτρα μπροστά στον ελεύθερο ρόλο.

Στα εξτρέμ οι Λάζιτς δεξιά (μεγάλη επιστροφή μην τον “ματιάξουμε” μετά από το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα) και Τριάδη στα αριστερά των χαφ. Εννοείται πώς θέση διεκδικούν οι Νιέτο και Σολτάνι. Σέντερ-φορ ο Χαμζά Γιουνές.

Τι πρέπει να βρει ο Λουτσέσκου; Περισσότερες λύσεις επιθετικά και σε αυτό ποντάρει στην επιστροφή του Σέρβου Λάζιτς. Να μην πηγαίνει “μονόπατα” η ομάδα δηλαδή,ώστε να πατήσει περισσότερο περιοχή ο Βασιλακάκης και να προστεθούν παίχτες στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Επίσης χρειάζεται -δραστικά- να βοηθήσει και ο Τριάδης, να πάρει μπάλες, αν φυσικά επιλεγεί αυτός για τα εξτρέμ. “Ρίσκο” αναγκαίο η χρησιμοποίηση των Λουσέρο και Ντε Λούκας στα χαφ, αν ήταν ο Καμαρά θα έπαιζε πιθανότατα σε τέτοιο παιχνίδι, αλλά οι λύσεις περιορίζονται. Εννοείται πώς απαιτείται καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο αμυντικό transition αλλά και τα πολλά χαφ που “γεμίζουν” την επίθεση του ΠΑΣ και πατούν περιοχή…

 

Σχετικά άρθρα