Το πιο ΔΥΣΚΟΛΟ ξεκίνημα για την Ξάνθη αύριο…

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν δίνει η Ξάνθη αύριο. Πάει ως δεύτερη στο Καυταντζόγλειο να αντιμετωπίσει τον ουραγό Γηραιό και αν υπάρχουν πιθανότητες στο ποδόσφαιρο αυτές στατιστικά είναι με το μέρος των Θρακιωτών. Με αυτά όμως δεν παίζεις ποδόσφαιρο. Ένα παιχνίδι που μοιάζει ιδιαίτερα με αυτό της Ημαθίας απέναντι στην Βέροια με μια μεγάλη -ειδοποιό- διαφορά. Ο Ηρακλής έχει μεγαλύτερη δυναμική. Έχει φανέλα, έχει πλέον ΜΑΘΕΙ να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ως ομάδα και εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους αγώνες. Αν η Ξάνθη ταξιδέψει “Χαλαρή” για αυτό το ματς τότε θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα. Δεν μπορεί να το κάνει όμως αυτό. Είναι αναγκασμένη να πατήσει “γκάζι” γιατί ο Γενάρης…είναι πραγματικά δύσκολος. Πολύ δύσκολος. Δεν θα ήταν ψέμα να πούμε πώς όλη η χρονιά περνάει από αυτόν τον Ιανουάριο…

Μια χρήσιμη δυάδα παιχτών έφυγε από τον Ηρακλή. Οι Λάμπρου (ΠΑΟΚ) και Κυριακίδης αποχώρησαν, με τον πρώτο να προσφέρει μια οικονομική ανάσα ζωής στην ομάδα. Όχι τέτοια που να διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα, αλλά ίσα-ίσα να χαρίσει κάποια λεπτά μπόνους ώστε να αγωνιστούν με όσο ρόστερ διαθέτουν απέναντι στην Ξάνθη. Ειδάλλως, αν για παράδειγμα οι Περόνε , Λεοζίνιο, Ζιάμπαρης και Σαραμαντάς δεν έπαιρναν μέρος των δεδουλευμένων τους, τότε θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκονται στην αποστολή αύριο. Οι τρεις πρώτοι πλέον βρίσκονται και θα παίξουν. Ο τέταρτος είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Το γήπεδο Καυταντζόγλειο δεν θα έχει αύριο πολύ κόσμο. Αν ξεπεράσει τους 2.500-3000 θεατές θα είναι έκπληξη. Αυτοί όμως που είναι, αυτό το κρύο Στάδιο, το κάνουν “ζεστό”. Δεν υπάρχει καλό κλίμα απέναντι στην διοίκηση και δεν είναι τυχαίο πώς παρατηρείται σειρά γεγονότων που φέρουν επεισόδια στις κερκίδες , με αποκορύφωμα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγαν από το Καυταντζόγλειο δίχως να κερδίσουν τον τελευταίο καιρό. Αυτό τα λέει όλα. Παίζουν με την ψυχή τους, παίζουν για την φανέλα, κάπου και ο κόσμος είναι με τους ποδοσφαιριστές εκτιμώντας πώς παίζουν στο “τζάμπα”. Σε συνδυασμό με το γεγονός ψάχνουν και συμβόλαια τότε αυτομάτως μετατρέπει το παιχνίδι σε ιδιαίτερα κρίσιμο. Θα είναι καλό αυτή την πρώτη ή την δεύτερη ευκαιρία που θα βρει η Ξάνθη στον αγωνιστικό χώρο να την κάνει τέρμα. Να σκοράρει. Να “χαλάσει” και άλλο το κλίμα και να αναγκαστεί η κερκίδα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της. Όσο το ματς θα είναι στην ισοπαλία ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάθουμε “νίλα”.

Γιατί “νίλα” είναι να μην κερδίσεις αύριο τον Γηραιό. Αν τον κερδίσεις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πώς φιλοξενούμε τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή ως δεύτεροι σε ντέρμπι πρωτοπόρων ! Το αντιλαμβανόμαστε;

Ως προς την ενδεκάδα του Γηραιού τα “κουκιά” είναι μετρημένα.

Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, στα άκρα της άμυνας οι Καραγκούνης και Κούρος (που μεταφέρεται εκεί ελέω απώλειας Σαραμαντά). Στα στόπερ οι Μπαρτολίνι και Στάμου. Στα χαφ οι Ιντζόγλου και Αγγελόπουλος, με τον Μοντέιρο μπροστά τους στα δεξιά, αριστερά τον Λουκίνα, ελεύθερος ο Λεοζίνιο και φορ ο Περόνε. Δεν αποκλείεται όμως να έχουμε εκπλήξεις με συμμετοχές παιδιών με λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα