Αποτελεί μία από τις σταθερές δυνάμεις στον χώρο του ποδοσφαίρου της περιοχής μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές του επιδόσεις αλλά η καταξίωσή του στη συνείδηση του κοινού της ευρύτερης περιοχής, ως μία καλά οργανωμένη ομάδα. Ένας Σύλλογος που έχει ζήσει κορυφαίες στιγμές στο παρελθόν και φέτος έχει βάλει πλώρη να ξαναμεγαλώσει, στην μετά – covid εποχή.

 

 

Νέο ξεκίνημα με πολλές αλλαγές αλλά με πρόσωπα που γνωρίζουν όσο λίγοι τον χώρο του ποδοσφαίρου, ο καθένας στον… τομέα του. Στην διοικητική ηγεσία του Συλλόγου προστέθηκε ο Γιώργος Πανίδης, ο «πρωτεργάτης» της δημιουργίας αυτού του οικοδομήματος που ακούει στο όνομα «ΑΟ Βιστωνίδας». Έχοντας δίπλα του φυσικά τους Ηλία Πουτακίδη και Μιχάλη Χατζηκλεάρχου έχουν βάλει στόχο να δυναμώσει και πάλι η Ακαδημία και σταδιακά να χτιστεί μια νέα ομάδα, με την φιλοσοφία να στοχεύσει ψηλότερα σε όλα τα επίπεδα.

 

Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα κομβικό ρόλο έχει ο προπονητής Τόλης Κουτρουλός που επέστρεψε κι αυτός σε μια ομάδα την οποία γνωρίζει καλά από εποχές… Δόξας Ξάνθης. Έχοντας πλέον ένα μεγάλο κύκλο επιτυχιών και πανελλήνιες διακρίσεις με τμήματα υποδομής του ΑΟΞ, Regions Team και Μεικτές ομάδες στα ενδιάμεσα χρόνια της Δόξας και του ΑΟ Βιστωνίδας, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σ’ όλο αυτό το νέο εγχείρημα. Δίπλα του βρίσκεται ο νέος, ικανός και φιλόδοξος Χρήστος Σταύρου στη θέση του βοηθού προπονητή, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο επίσης έμπειρος Στέλιος Μπούκας που συνθέτουν το τεχνικό επιτελείο της μεγάλης ομάδας.

 

Στόχοι της Ακαδημίας

Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας του ΑΟ Βιστωνίδας είναι το καθήκον να «αγκαλιάσει» κάθε παιδί ανεξάρτητα από το ταλέντο και την σωματική διάπλαση, έτσι ώστε η επιθυμία του να παίξει ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικότητα στου κόλπους της Ακαδημίας. Σε δεύτερη φάση, ευελπιστεί να δημιουργήσει και πάλι παίκτες υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, εξελίσσοντας τiς μεθόδους εκμάθησης, εκγύμνασης και διαπαιδαγώγηση τους. Σε τρίτη φάση να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του συλλόγου ή και ακόμη να μπορέσουν να ενταχθούν στο δυναμικό ενός επαγγελματικού συλλόγου.

 

Προπονητές Ακαδημίας

Φιλοσοφία

Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι μέσω της μεθοδικής άθλησης, για τα τμήματα των αναπτυξιακών ηλικιών, η διαμόρφωση του χαρακτήρα η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης. Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για το σωστό αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια, ενώ για τα αγωνιστικά τμήματα στόχο αποτελεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης και η άμεση συνεργασία.

 

Γιατί στον ΑΟ Βιστωνίδας;

 

Οι αθλητές προπονούνται σε υπερσύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις σε κοντινή απόσταση από την Ξάνθη, στο προπονητικό κέντρο του ΑΟ Βιστωνίδας στη Φελώνη.

 

 

Ο Σύλλογος επενδύει στους ανθρώπους και στην εξειδίκευσή τους, είτε αυτοί είναι προπονητές, είτε όχι. Από φέτος ξεκίνησε μία ευρεία συνεργασία με τον Γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη και την ψυχολόγο Μαξιμία Πουτακίδου που είναι κι αυτοί αρωγοί από την πλευρά τους στη νέα προσπάθεια, μεγαλώνοντας το φάσμα παροχών του ΑΟ Βιστωνίδας. Ο παλαίμαχος διαιτητής επιπέδου Super League Μιχάλης Ντάκος, συνεχίζει από τη θέση του team manager, ενώ ο Νίκος Μαυρομάτης, ένας ακόμη άνθρωπος με πολυετή προσφορά στον Σύλλογο είναι τεχνικός σύμβουλος. Ξεχωριστές οι παρουσίες της Κωνσταντίνας Δεμερτζή και της Δέσποινας Μπαλόγλου που έχουν ειδική και πολυπεπίπεδη συνεργασία σε υποστηρικτικούς τομείς της λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου.

 

Χωρίς κόστος εγγραφής, δωρεάν αθλητικό υλικό

Το «άνοιγμα» που κάνει ο ΑΟ Βιστωνίδας στους νεαρούς αθλητές γίνεται και με πράξεις. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής, ενώ παράλληλα το αθλητικό υλικό παρέχεται δωρεάν στους αθλητές.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο Αθλητικός Όμιλος στήριξε τον Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών ΣΤΗΡΙΖΩ με μία προσφορά μηνιαίας συνδρομής στα μέλη του, μόλις στα 15 ευρώ.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και στα τέσσερα τμήματα της ομάδας. Τα Κ-8 (γεν. 2017-18), τα Κ-10 (γεν. 2015-16), τα Κ-12 (γεν. 2013-14) και τα Κ-14 (γεν. 2011-12) που προπονούνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή).