Ορφέας Ξ. – Αναγέννηση Θαλ. 3-0

Ο Ορφέας Ξάνθης σκόραρε σε καθοριστικά σημεία του αγώνα κερδίζοντας πιο δύσκολα απ’ ότι στο παιχνίδι του α’ γύρου την Αναγέννηση Θαλασσιάς. Στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο του ΑΟΞ, οι γηπεδούχοι με τον Ξαντινίδη σχετικά νωρίς (12′), τον Κατρανίτσα πριν λήξει το ημίχρονο (45′) και τον Κρέκα στο φινάλε (90′) σημείωσαν τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

 

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κώστας Ξαντινίδης έχει πλέον 17 γκολ και πλησίασε στο -3 τον Χρήστο Μαρκοσιάν του Απόλλωνα που είναι στην 1η θέση. Τρίτο φετινό γκολ για τον Γιώργο Κατρανίτσα που είχε και δοκάρι στο παιχνίδι του Σαββάτου στο 60′ με φάουλ, ενώ ο Σαντιλιάνο Κρέκα συνεχίζει την πολύ καλή χρονιά του με 8 γκολ σε επίπεδο Α! ΕΠΣ, γιατί έχει σκοράρει άλλες τρεις φορές και με τον Ορφέα Β’.

 

Ο Ορφέας μετά το 1-1 με την Ελπίδα ήθελε μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να έχει ελπίδες τίτλου. Με “όπλο” την κατοχή της και “χτυπώντας” σε καθοριστικά σημεία βρήκε τις λύσεις στην αμυντική οργάνωση της Αναγέννησης που είχε στο 80′ διπλή καλή στιγμή. Πρώτα με το σουτ του Δημήτρη Λιαπάκη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στη συνέχεια, στην επαναφορά με το σουτ του Δημήτρη Κοτζακελίνη από κοντά το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Γιουργούσης ενώ ήταν πεσμένος.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης (Βαμβακίδης – Τσίκας) στο 17ο φετινό του παιχνίδι στην Α! ΕΠΣ. Για 3η φορά σε αναμέτρηση του Ορφέα μετά το 6-0 επί του Κεραυνού και το 1-1 στο Δροσερό, ενώ για 4η φορά σε παιχνίδι της Αναγέννησης. Είχε προηγηθεί το 1-2 από τον Κεραυνό, το 2-0 από τον Π. Μελά και το 0-4 στη Λευκόπετρα.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Γιουργούσης, Μπουρδούνης (62′ Κιοσέ Μ.), Κατρανίτσας, Καλεντζή (80′ Βρίγκος), Μακράκης, Μαυρόπουλος, Κασσίδης, Μπουρμπούν (62′ Καραγκιόζης Β.), Ξαντινίδης (80′ Μυγγίδης), Μπογιατζίδης, Κρέκα.

 

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Τ. Κουτρουλός): Πανίδης, Μπίκος, Κοτζακελίνης A., Φεταχίδης, Σταύρου, Μπουμπούκης (66′ Κοτζακελίνης Δ.), Καδή, Λιαπάκης Ρ., Καραβασιλειάδης, Καζάκης, Λιαπάκης Δ. (82′ Τουργαΐδης Ε.)

 

Νέο απαιτητικό παιχνίδι για την Αναγέννηση που υποδέχεται τον Ηρακλή στις 23/3 ενώ ο Ορφέας Ξάνθης παίζει στη Χρύσα με τον Ατρόμητο.

 

Σχετικά άρθρα