Φίλιππος Δρ. – Απόλλων Ξ. 1-4

Με εντυπωσιακό σκορ “κλειδώνει” το καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία ο Απόλλωνας Ξάνθης που πέρασε με “ντόρτια” από τον βαρύ και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο του Δροσερού. Οι συνθήκες του γηπέδου επηρέασαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών όχι όμως και την διάθεση των φιλοξενούμενων που πήγαν στο βαθμολογικό ντέρμπι του 5ου με τον 6ο, με αήττητο σερί 5 αγώνων. Αυτό επεκτάθηκε μετά το παιχνίδι στο Δροσερό, καθώς οι φιλοξενούμενοι εκτελεστικά είχαν αποτελεσματικότητα και κερδίζοντας τις προσωπικές μονομαχίες προηγήθηκαν ήδη με 1-3 στο α’ μέρος. Ο Φίλιππος όσο κι αν προσπάθησε δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις για να αντιδράσει μετά και από τους τρεις απαιτητικούς αγώνες με Ηρακλή, Π. Μελά και Ορφέα.

 

Στο 10′ μετά από πάσα του Παρτσαντανιάν, ο Κυριαζίδης με διπλή προσπάθεια νίκησε τελικά τον Καράνταη και με προβολή έκανε το 0-1 ενώ στο 24′ ο Φίλιππος απάντησε με την κεφαλιά του Αλή Ογλού Μπαρή ισοφάρισε με το 7ο φετινό του γκολ. Στο 28′ ο Παρσαντανιάν με σουτ από τα 20 μέτρα περίπου έστειλε τη μπάλα στο… πλεκτό για το 1-2 ενώ στο 33′ ο Κυριαζίδης βγήκε σε θέση βολής και με πλασέ έκανε το 1-3 με το 2ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι και το 9ο φετινό. Το σκορ έκλεισε στο 57′ με τον Κυριαζίδη να κάνει την σέντρα σουτ και τον Βάχε Μαρκοσιάν να αλλάζει με προβολή την πορεία της μπάλας για να κάνει το τελικό 1-4, με το 3ο φετινό του γκολ.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κτίστης (Τόσκας – Οτουζμπίρ) στο 5ο φετινό του παιχνίδι σαν διαιτητής στην κατηγορία. Για πρώτη φορά έπαιξε τον Φίλιππο στο πρωτάθλημα και για δεύτερη τον Απόλλωνα μετά τη νίκη του με 0-1 που είχε διαμορφωθεί στο τέλος, στη Θαλασσιά.

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ (Ερ. Καντουχάρ): Καράνταης Γ., Ξιμιτίδης, Αλή Ογλού Τ., Μέκερα Οκάν, Καρατζάς,  Ξενίδης, Καράνταης Ε., Τοπ Τζ. (67′ Αλή Ογλού Ν.), Μουσταφά Ογλού Σ., Αλή Ογλού Μπαρή, Χασάνογλου Ερσάλ.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Ν. Πατμάζογλου): Φιλτανίδης, Αβραμίδης, Καφφετζής, Ιωαννίδης, Μπαϊρακταρίδης, Σνιμσίκοφ, Κυριαζίδης, Παρσαντανιάν, Μαρκοσιάν Β. (69′ Βουτσάς), Μαρκοσιάν Χ., Περτσανίδης (69′ Γούλας).

 

Ο Φίλιππος μετά τον εξ αναβολής αγώνα με την Βιστωνίδα την Τετάρτη στις 23/3 για την 19η αγωνιστική παίζει εκτός με την Ελπίδα, ενώ ο Απόλλωνας υποδέχεται την ΑΠΟΞ.

Σχετικά άρθρα