Φίλιππος Δρ. – Ηρακλής Ζυγού 1-1

Επηρεάστηκε από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο η αναμέτρηση που έγινε στο Δροσερό και βρήκε ισόπαλους τον Φίλιππο με τον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Ερσάλ Χασάνογλου στο 230 λεπτό με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 82′ όταν μετά από κόρνερ με αυτογκόλ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, φτάνοντας στην ισοφάριση με αριθμητικό μειονέκτημα. Ένα σκορ που σε συνδυασμό με τα 0-1 στα ντέρμπι με Ορφέα και Απόλλωνα, “κρατά” στους 36 βαθμούς την ομάδα του Άγγελου Χασιώτη, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου στο 60′, όπως και ο Κυριάκος Κωφίδης που είχε περάσει ως αλλαγή.

 

Ο Ηρακλής είχε μία ανούσια κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Φίλιππο να εκμεταλλεύεται τη φάση στο 23ο λεπτό και με την κεφαλιά του Ερσάν Χασάνογλου άνοιξε το σκορ, με τον επιθετικό να σκοράρει για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Προς το τέλος του α’ μέρους οι παίκτες του Ερσάν Καντουχάρ θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί και με 2-0 όμως στο τετ α τετ του Αλή Μπαρή ο τερματοφύλακας Κουρτίδης ήταν ο νικητής.

 

Στην επανάληψη ο Ηρακλής έψαχνε το γκολ, ο Φίλιππος απείλησε με τον Μουμίνογλου Τουγιάλ, και από το 75′ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, πίεσαν περισσότερο τον Φίλιππο φτάνοντας στο 1-1 μετά από μία στατική φάση, όταν στην εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα μέσα από έναν όμιλο παικτών από πόδι αμυντικού, κατέληξε στα δίχτυα. Στο τέλος πάντως είχαμε την φάση του αγώνα, όταν ο Τοπ Τζιχάν πέρασε και τον τερματοφύλακα πλασάροντας στην κενή εστία, με τον Χάρη Κουρτίδη να σώζει την ομάδα του με κεφαλιά “ψαράκι” αλλάζοντας την πορεία της μπάλας πριν περάσει τη γραμμή.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης (Εμίν Κεχαγιά – Ξυδιάς).

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ (Ε. Καντουχάρ): Καράνταης Γ., Αλή Ογλού Τ., Ξιμιτίδης, Καρατζάς, Μέκερα Οκάν, Ξενίδης, Καράνταης Ε., Ζιπίδης (85′ Τοπ Τζιχάν), Μουσταφά Ογλού Σ. (62′ Μουμίνογλου Τ.), Αλή Ογλού Μπαρή, Χασάνογλου Ερσάλ.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Δρόσος Ε. (73′ Κοτινας), Ιγνατιάδης, Τενεκές, Μελετιάδης (25′ Κουρτίδης Χ.), Μπογιατζόπουλος Α., Καπζά Ε. (46′ Κωφίδης Κ.), Βαλαβάνης, Ισκελής (75′ Αδαμίδης), Μπογιατζόπουλος Γ. (66′ Δρόσος Ι.), Κωφίδης Στ.

 

Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα έχει εντός έδρας παιχνίδι για τον Φίλιππο που φιλοξενεί τον Απόλλωνα, ενώ ο Ηρακλής “υποδέχεται” στη Γενισέα την Ελπίδα.

 

Σχετικά άρθρα