Ασπίδα Ξ. – Ελπίδα Γεν. 1-2 (pics)

Η Ελπίδα Γενισέας με δύο κεφαλιές από στατικές φάσεις κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 μήνα την Ασπίδα και πανηγύρισε την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα φτάνοντας στους 18 βαθμούς και συνεχίζοντας την προσπάθεια για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα. Στο “μικρό” γήπεδο της Λεύκης και σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με τους δύο τερματοφύλακες Τριαντάφυλλο και Γιουνούζογλου σε εξαιρετική μέρα, οι δύο ομάδες εκτός από τα γκολ τους είχαν πολλές τελικές για να σημειώσουν κι άλλα τέρματα, αλλά τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε στο τέλος με το γκολ της νίκης που σημείωσε ο Αρβανιτίδης, που σκόραρε για 2η φορά φέτος και πάλι με τον ίδιο αντίπαλο.

 

Στο 35′ ο Σπ. Παππάς με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή και παρά την αξιόλογη προσπάθεια του Γιουνούζογλου έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας δίνοντας το προβάδισμα στην Ασπίδα. Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Δημήτρη Καρύδη με 4 γκολ, αλλά λίγο αργότερα ο Μάριος Ευθυμιάδης, στο 41′, με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γαβρίλου Ευθυμιάδη νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους (κεντρική φωτό) και έκανε το 1-1, φτάνοντας στα 6 γκολ και στην 1η θέση των σκόρερ της ομάδας του.

 

Στο β’ μέρος ανέβηκε η ένταση από μία φάση διαρκείας στην οποία δύο φορές διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος στις διαδοχικές της προσπάθειες, χωρίς όμως το σκορ να αλλάξει παρά τις νέες χαμένες ευκαιρίες των ομάδων. Για να φτάσουμε στο 95′ όταν ο Αρβανιτίδης μετά από νέα στατική φάση με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του, με την Ασπίδα να “φωνάζει” και στο τέλος να αναγράφεται στο Φ.Α. παράγοντάς της για απρεπή συμπεριφορά.

 

Γενικά ήταν ένα χορταστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Ελπίδα να παίρνει μία πολύ δύσκολη νίκη πριν την διπλή μάχη με τον Π. Μελά ενώ η Ασπίδα παρά την προσπάθειά της να μένει μακριά από τη νίκη για 8ο σερί παιχνίδι.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παύλος Καραλευθέρης (Χρυσέλης – Βαμβακίδης) στο τρίτο φετινό του παιχνίδι σαν διαιτητής Α! ΕΠΣ κι ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο λευκές ισοπαλίες (Αναγέννηση – Ατρόμητος και Ατρόμητος – Κεραυνός).

 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Καρύδης): Τριαντάφυλλος, Φώτης, Παπάζογλου (73′ Κοτρώνης), Νικολούδης, Ελευθεριάδης, Νταμπανλής, Μωυσίδης, Παπακυριακού, Ντουρμπάκου (86′ Δαγκλής), Παππάς, Ιορδανίδης.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Γιουνουζόγλου, Λεσκοφτσής, Παπαστεφάνου, Μποΐτσης, Ευθυμιάδης Γ. (61′ Τηλαβερίδης), Τσετινές, Δημητριάδης (61′ Χαλκίδης), Ζυκολλάρι (90′ Κομαχίδης), Αρβανιτίδης, Γκασιμπαγιαζίδης, Ευθυμιάδης Μ.

 

Στην επόμενη αγωνιστική η Ασπίδα Ξάνθης έχει το εκτός έδρας παιχνίδι στη Θαλασσιά με την Αναγέννηση, ενώ η Ελπίδα έχει σε λίγες μέρες δύο παιχνίδια με τον Π. Μελά. Πρώτα του β’ γύρου το Σάββατο στο Κουτσό και την Τετάρτη (28/2) στη Γενισέα το εξ αναβολής.

 

Σχετικά άρθρα