Ορφέας Ξ. – Ηρακλής Ζυγού 3-1

Μέτρησε η εμπειρία και το «καυτό» και ουσιαστικό ξεκίνημα του Ορφέα Ξάνθης που κέρδισε με 3-1 τη νεανική ομάδα του Ηρακλή. Δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα και στο ντέρμπι της Κυριακής έδειξαν στοιχεία από τις αρετές τους.

 

Ο Ορφέας είναι πλέον ο μοναδικός αήττητος στην κατηγορία και φυσικά μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς μετά το 5Χ5 στην έδρα του, βγάζοντας «φλας» προσπέρασης, στην εξ αναβολής 4η αγωνιστική και πηγαίνοντας στα επόμενα παιχνίδια από την κορυφαία θέση.

 

Ο Κώστας Ξαντινίδης συνεχίζει να σκοράρει χωρίς σταματημό αφού στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει καταφέρει να παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες φτάνοντας στην ντουζίνα των γκολ!

 

Το παιχνίδι ήταν ήρεμο εξωαγωνιστικά και στο γήπεδο του ΑΟΞ παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής ξεκίνησε με χαμένο τετ α τετ, αλλά στο 4’ ο Ξαντινίδης με σουτ και στο 6’ ο Μπογιατζίδης με πλασέ έκαναν το 2-0 βάζοντας τα δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Για μία ομάδα που είχε τις στιγμές της να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο α’ μέρος με τον Στ. Κωφίδη και τον Τενεκέ μεταξύ άλλων, απέναντι στον Ορφέα που τα… χαλούσε στην τελική πάσα. Ο Ηρακλής πίεσε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, έχασε ευκαιρία με τον Ιγνατιάδη και μείωσε με το 4ο φετινό γκολ του Στέλιου Κωφίδη στο 55’ αλλά ο έμπειρος Βασίλης Καραγκιόζης με το δικό του γκολ στο 59’ έφερε την άμεση απάντηση (3-1) και κάπου εκεί ο Ορφέας «κλείδωσε» την αναμέτρηση παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κτίστης (Ασικίδης – Κουτσογιάννης).

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Τζαμπάζ Χαλήλ, Κατρανίτσας, Βρίγκος (62’ Χιντ Ιμέρ), Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (90’ Καλλεντζή), Γκουρτζής, Ξαντινίδης (86’ Καρύδης), Μπογιατζίδης.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Τενεκές (86’ Κωφίδης Κυρ.), Ιγνατιάδης, Ψαρόπουλος (46’ Βαχαρέλης), Μπαλάσης, Μπογιατζόπουλος Α., Δρόσος Ε., Κωνσταντινίδης (74’ Ελευθεριάδης), Ισκελής (86’ Φάκας), Μπογιατζόπουλος Γ. (70’ Καρβουνίδης), Κωφίδης Στ.

Σχετικά άρθρα