Έβγαλε ειδήσεις η παρουσία Μπαλτάκου στην Ξάνθη (pics)

Σύσσωμη η ΕΠΣ Ξάνθης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ στα γραφεία της σε μία επίσκεψη που έβγαλε ειδήσεις.

Πανίδης, Τριάντης, Δαλακούρας, Ζουρνατζίδης, Παπατζής, Πιστόλας υποδέχθηκαν τον Τάκη Μπαλτάκο.

 

Η παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Τάκη Μπαλτάκου στις κληρώσεις Κυπέλλου και Β! – Γ! Κατηγοριών της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν το σημείο αναφοράς σε μία διαδικασία που… κανονικά βάζει τις διοργανώσεις στην τελική ευθεία για την έναρξή τους.

Κάτι τέτοιο μοιάζει μακρινό αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχουν προβλήματα κι αυτά δεν είναι λίγα. Τα σπουδαία αναμένονται στα τέλη του Σεπτέμβρη και στην ΓΣ της ΕΠΟ στην Αθήνα, εκεί όπου θα τεθεί και η εισήγηση για αναστολή των πρωταθλημάτων αν δεν αλλάξει κάτι με το θέμα του Μητρώου.

Χαρακτηριστική η φράση του Προέδρου της ΕΠΣ Γιώργου Πανίδη μετά το καλωσόρισμα στον καλεσμένο και τους παρευρισκόμενους: “Διενεργούμε τις κληρώσεις και δεν ξέρουμε αν και πότε θα παίξουμε. Δεν μπορεί η ΓΓΑ να μας επιβάλλει το αν θα παίξουμε ή όχι!”

Από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος με την διάθεση, την απλότητα και τις τοποθετήσεις κέρδισε τις εντυπώσεις στη μία και πλέον ώρα που βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ. Μάλιστα, δέχθηκε και μία προτομή του Δημόκριτου από την Ένωση και τον Γιώργο Πανίδη, υποσχόμενος να ανανεωθεί η εποικοδομητική αυτή συνάντηση στο προσεχές μέλλον, δεχόμενος τη νέα πρόσκληση της ΕΠΣ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ενίσχυση που θα υπάρξει στις ΕΠΣ δεσμευόμενος τον πολλαπλασιασμό της επιχορήγησης στις Ενώσεις και αναγνωρίζοντας την παραγωγική διαδικασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που “φαίνονται” και στις 19 Εθνικές ομάδες της ΕΠΟ. Μάλιστα, μίλησε και με νούμερα καθώς μετά το ραντεβού που είχε ο ίδιος στο Λονδίνο με τη FIFA κατάφερε να ελευθερώσει ένα μεγάλο ποσό (12.000.000 €) που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να το λάβει η ΕΠΟ.

Ο Τάκος Μπαλτάκος αναφέρθηκε σε συναντήσεις που υπήρξαν για το θέμα του Μητρώου με την FIFA, την UEFA, την ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη και στα προβλήματα που προκαλούν τα πέντε γραφειοκρατικά στάδια (επικύρωση καταστατικού, έγκριση ΕΠΣ και ΕΠΟ, Ειδική αθλητική αναγνώριση, άδεια τέλεσης αγώνων, Μητρώο) που πρέπει να περάσει μία ερασιτεχνική ομάδα για να φτάσει στο να παίξει ποδόσφαιρο! “Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό” είπε, αντιπροτείνοντας να έχουν όλες οι ομάδες ειδική αθλητική αναγνώριση και η εγγραφή στο Μητρώο να είναι εθελοντική.

Εξαιρετική η φιλοξενία της Διοίκησης του Γιώργου Πανίδη και εποικοδομητική η μικρής διάρκειας συζήτηση με τους παράγοντες των ομάδων που ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (π.χ. κόστος προπονητή, γραφειοκρατία μητρώου σε ετήσια βάση, δήλωση συγκεκριμένου αριθμού παικτών από τις Β’ ομάδες που μπορούν να παίξουν και στις μεγάλες), ενώ για το δικαστικό θέμα που αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στον Α’ όμιλο της Γ! Εθνικής – κι όχι μόνο – θα έχουμε νεότερα στις 30/9 στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στην Αθήνα σ’ αυτό το “μπερδεμένο” ζήτημα.

Τέλος, ο Τάκης Μπαλτάκος στο θέμα που αφορά τον ΑΟΞ και τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Ακαδημίες του, ανέφερε πως: “Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ξάνθη σαν ΠΑΕ. Γνωρίζετε, πως αν μια ομάδα  διαλυθεί, οι παίκτες της μένουν ελεύθεροι”, αφήνοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα κοιτάξει πιο συγκεκριμένα το θέμα.

Σχετικά άρθρα