MATCH REPORT: Βέροια – ΑΟΞ 0-0

Νέα ισοπαλία για τον ΑΟΞ, η 14η φετινή μετά το 0-0 με την πρωτοπόρο Βέροια εκτός έδρας στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2. Η Ξανθιώτικη ομάδα απέσπασε βαθμό σε μία έδρα όπου οι γηπεδούχοι είχαν την 2η φετινή τους απώλεια βαθμών, παραμένοντας όμως αήττητοι.
Αυτή η ισοπαλία για τον ΑΟΞ ήταν η 3η διαδοχική κι έτσι οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη έχουν 50 βαθμούς στον σχετικό πίνακα ενώ η Βέροια 69.

Και ο ΑΟΞ πάντως, κατάλαβε ότι η Βέροια “κατοικεί” στην κορυφή της βαθμολογίας της SL2. Ο διαιτητής Κώστας Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών στη φάση του 37′ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αλί Μπάμπα, την πρώτη φετινή της Ξανθιώτικης ομάδας, αλλάζοντας για τα καλά τις ισορροπίες σε ένα ημίχρονο που η ομάδα του Ανυφαντάκη είχε 7 τελικές προσπάθειες (οι 3 εντός στόχου) και 4 κόρνερ ενώ η Βέροια δεν απείλησε στο ίδιο διάστημα.

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι που διεξήχθη για αρκετή ώρα με ψιλόβροχο. Θυμιάνης και Τσιλιγγίρης είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ στο 17′ στη σέντρα του Αλί Μπαμπά από δεξιά ο Τσέλιος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να αλλάζει πορεία από παίκτη γηπεδούχων καταλήγοντας κόρνερ. Νωρίτερα πάντως, η Βέροια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Μιχαήλ στον Ίτσο, με τον τελευταίο να μπλοκάρει τελικά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή τέρματος. Στο 21′ ο Τζανακάκης πήγε να αιφνιδιάσει τον Βελλίδη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ. Στο 23′ σε σέντρα του Τζανακάκη, ο Γκόμεθ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 37′ όμως ο ΑΟΞ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Για πρώτη φορά φέτος αποβλήθηκε παίκτης του κι αυτός ήταν ο Αλί Μπαμπά που σε φάση με τον Πεταυράκη στο κέντρο, τον απώθησε, με τον παίκτη της Βέροιας να πέφτει θεαματικά και να “κερδίζει” την απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε έναν μοιρασμένο αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Σχεδόν με την ίδια δύναμη απώθησε τον Αλί Μπαμπά και ο Δημόπουλος στην συνέχεια της φάσης, με τον έμπειρο στόπερ να παίρνει όμως την κίτρινη από τον διαιτητή Κατοίκο.

Στο β’ μέρος ο Γιακουμάκης στο ξεκίνημα και ο Μούργος με φάουλ στο 67′ είχαν άστοχες προσπάθειες με κεφαλιά και φάουλ αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν οι τα σουτ του Οικονόμου που δεν ήταν ικανά να απειλήσουν τον Ίτσο. Στο 63′ το σουτ του Μούργο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΟΞ. Στο 74′ το κόρνερ του Ορφανίδη κατέληξε σε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση του προωθημένου Σκόνδρα. Στο 85′ σέντρα του Κουάτεγκ, πρώτη κεφαλιά πάσα του Καπνίδη στον Πασά που έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 90′ το πλασέ του Φοφανά απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Στις καθυστερήσεις ο Δημόπουλος από κοντά αστόχησε εκτός ισορροπίας.

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (ΕΠΣ Αθηνών) με α’ βοηθό τον Γιώργο Στεφανή (ΕΠΣ Καρδίτσας), β’ βοηθό τον Νικόλαο Σάββα (ΕΠΣ Σερρών), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας).

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (46′ Παπαχρήστου), Οικονόμου, Κάτσε (65′ Ορφανίδης), Μούργος (84′ Κουάτενγκ), Πόζογλου (46′ Φοφανά), Γιακουμάκης (65′ Καπνίδης), Πασάς.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης, Γκόμεθ, Θυμιάνης (94′ Μπάτζιος), Τσιλιγγίρης (67′ Γκάβριτς), Διαμαντόπουλος (81′ Δημητριάδης), Τσέλιος (81′ Δόρης), Αλί Μπάμπα,

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα