Ο Δήμος Ξάνθης βράβευσε τους διακριθέντες σε TAE KWON DO και Πάλη (pics)

Διακεκριμένους αθλητές του TAE KWON DO και της Πάλης, αλλά και την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Mountain Resort κ. Κυριακή Τελμετίδου για την προσφορά στον τουρισμό, μετά από μια σημαντική διάκριση που έλαβε το ξενοδοχείο από τα σχόλια των πελατών του σε διεθνείς τουριστικές πλατφόρμες, βράβευσε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία έλαβαν η «χρυσή» αθλήτρια TAE KWON DO του “Α.Σ. Ορέστης Βασίλης Ξάνθης”, με προπονητή τον Ανδρέα Χρηστίδη, Ελένη Ζερενίδη καθώς και οι παλαιστές (με προπονητή τον κ. Θεόδωρο Ηλιάδη) Νικόλαος Ιωσηφίδης (5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών στην Κωνσταντινούπολη), Βλαδίμηρος Γεωργιάδης (3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών) και Γιώργος Ντολμαζιάν (3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα, ο Δήμος Ξάνθης παρέδωσε και έναν απινιδωτή στον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Μιλώντας για όλα τα παραπάνω ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης τόνισε ότι:

Σήμερα είναι μια μέρα, τόσο για εμένα όσο και για τον δήμο μας, που πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι σε δύο δράσεις αθλητισμού όπως το Ταε Κβο Ντο και η Πάλη, τα παιδιά μας διακρίθηκαν σε υψηλό επίπεδο θέσεων και σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πραγματικά εύχομαι να έχουν καλή συνέχεια όλες οι σχολές της περιοχής μας, να τις έχουμε ως πρότυπο και πάντα να έχουμε διακρίσεις έτσι ώστε όλα τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Συγχαίρω τα παιδιά μας που πραγματικά με πολύ αγώνα, κόπο, ιδρώτα και πολλές θυσίες – στερούμενοι πολλές φορές την προσωπική τους ψυχαγωγία αλλά και πολλές ώρες από τα μαθήματά τους – μας κάνουν υπερήφανους και εύχομαι αυτό το κομμάτι του αθλητισμού να συνεχιστεί από τα παιδιά μας και να έχουμε σε κάθε γωνιά του τόπου διακρίσεις που θα κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα τον ευλογημένο τόπο της πόλη μας – που πραγματικά έχει υπέροχους ανθρώπους –  και την βγάζουν από την «απομόνωση». Ας συνεχίσουν έτσι. Έχουμε επίσης το ξενοδοχείο του κ. Τελμετίδη που έχει διακριθεί με το σήμα της υψηλότατης παροχής υπηρεσιών και αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να γίνει προορισμός για κάθε επισκέπτη.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δοθείσης της ευκαιρίας ο Δήμαρχος Ξάνθης – με αφορμή τις βραβεύσεις των αθλητών – αναφέρθηκε καις το Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Ξάνθης, σημειώνοντας ότι:

Το μητρώο είναι έτοιμο. Απλά πρέπει να κατανοήσουν ορισμένοι – χωρίς να στεναχωριούνται διότι αυτό είναι το σωστό – ότι όσοι δεν μπορούν να μπουν σε αυτό, είναι δύσκολο να τους χρηματοδοτούμε. Εμείς ξεκινάμε σιγά σιγά την συνεργασία και όπου υπάρχουν συνδιοργανώσεις – και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο – δίνουμε χρήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις, αλλά με μία προϋπόθεση: Ότι όλες οι δραστηριότητες για φέτος και του χρόνου, θα γίνονται στην πόλη μας έτσι ώστε να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της πόλης σε όλα τα επίπεδα και να μπορούμε παράλληλα να βοηθήσουμε τον κόσμο να συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση που έχει την διάθεση να συμμετέχει, να τους βγάλουμε από τα σπίτια τους, διότι ας μην ξεχνάμε ότι δεχθήκαμε μια βίαια ανατροπή του τρόπου ζωής μας με την πανδημία και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, με τις διάφορες δραστηριότητες μέσα στο κομμάτι ευθύνης του δήμου μας, να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε τον κόσμο να βρει τον εαυτό του και να επανέλθει στον κανονικό ρυθμό της ζωής του.

Η ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΕΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΑΡΙΘΜΕΣ ΝΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Για την Ελένη Ζερενίδη, την αθλήτριά του, μίλησε ο προπονητής του Συλλόγου Ταε Κβο Ντο «Ορέστης Βασίλης» Ξάνθης, που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη τα τελευταία 15 χρόνια, κ. Ανδρέας Χρηστίδης, ο οποίος εξήγησε ότι:

“Από τα 15 χρόνια, τα τελευταία 10, ο σύλλογος επανδρώνει συνεχώς εθνικές ομάδες σε επίπεδο εφήβων και παίδων – κορασίδων. Έχουμε επίσης και μια παρουσία στην Προλυμπιακή Ομάδα στο Μεξικό το 2010, έχουμε μια παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κινεζική Ταϊπέι  το 2013 με αθλητές μας, πέρυσι και πρόπερσι πριν την καραντίνα είχαμε δύο ευρωπαϊκές νίκες στην Βαλένθια της Ισπανίας και έρχεται σήμερα η Ελένη Ζερενίδη, να συμπληρώσει το καλό σερί των εμφανίσεων και των επιτυχιών – αν και είναι ήδη μια φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος πριν δυο χρόνια με χρυσό μετάλλιο – και να πιστοποιήσει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ότι δεν χάνει ποτέ προπόνηση (Χειμώνα – Καλοκαίρι), ακούει τον δάσκαλο και αυτό είναι πολύ σημαντικό και να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο στην πανελλήνια διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο στο Ολυμπιακό Άθλημα του Ταε Κβο Ντο (που στις 25 Ιουλίου αγωνίζεται στο Τόκυο, η Φανή Τζέλη στα έως 57 κιλά και ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο). Κατεβήκαμε στην Χαλκίδα, εγώ, η Έλενα και ο Αποστόλης Κατσαρέλης. Ο Απόστολος έκανε πολύ καλό αγώνα αλλά δεν μπήκε στα μετάλλια. Η δε Έλενα, μετά από 4 αγώνες και 4 ισάριθμες νίκες, κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ξάνθη και ταυτόχρονα πήρε και την πρόκριση για την Εθνική Ομάδα Παίδων. Έτσι στις 25 Αυγούστου, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα ταξιδέψουμε στο Ταλίν της Εσθονίας με την Εθνική Ομάδα Παίδων – Κορασίδων. Θερμά συγχαρητήρια στο κορίτσι μας. Θα είμαι πάντα δίπλα της σε ο,τι χρειαστεί, προπονητικά και συμβουλευτικά. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά έχει πολύ κόπο, ιδρώτα και θυσίες και για αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, άοκνα, με πολλά χιλιόμετρα”.

“Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού και όσους ασχολούνται με αυτό το κομμάτι της ανάπτυξης, διότι τα παιδιά και ειδικά οι αθλητές θέλουν ένα «μπράβο» και ένα χτύπημα στην «πλάτη», έστω μια πλακέτα, για να καταλάβουν ότι οι μεγάλοι είναι δίπλα τους και να συνεχίσουν με περισσότερη επιμονή και υπομονή το έργο που κάνουν. Δεν μένουμε σε ένα μετάλλιο. Μένουμε σε όλα αυτά τα κοινωνικά προνόμια που μας έχουν λείψει με την καραντίνα και σε αυτές τις επαφές. Ο αθλητισμός δίνει πολλές περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες από ότι σωματικές ικανότητες”.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ – ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Από την πλευρά της η Έλενα Ζερενίδη αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην βράβευση, επισήμανε ότι:

“Όντως η φετινή χρονιά όπως και η περσινή ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές και είμαστε εδώ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Χαλκίδα, ήταν η πρώτη αγωνιστική επαφή μετά από πολύ καιρό, όλα πήγαν καλά με την στήριξη του δασκάλου μου και θα ήθελα εδώ να τον ευχαριστήσω για όλα. Βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο χάρις σε αυτόν, που ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριξε. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου που με στήριξε και είναι πάντα δίπλα μου. Ο επόμενός μου στόχος, είναι το πανευρωπαϊκό στις 25 Αυγούστου στην Εσθονία. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να κάνουμε υπερήφανη την Ξάνθη”.

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ «ΘΕΛΩ», ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΜΠΟΡΩ»

Σε ερώτηση για το πώς καταφέρνει ένα κορίτσι 14 ετών να συνδυάζει άριστα μαθήματα και προπονήσεις, η ίδια απαντά:

Φυσικά είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πάντα υπάρχει το μέτρο. Είναι πολλές και δύσκολες οι προπονήσεις, αλλά με την στήριξη των ανθρώπων γύρω μου, υπάρχουν καλά αποτελέσματα και αυτό με εμπνέει να συνεχίσω.

Θέλω να συνεχίσω με το Ταε Κβο Ντο (προκρίσεις, αγώνες κλπ) και θέλω να πω σε όλους ότι όπου υπάρχει ένα «θέλω», υπάρχει και ένα «μπορώ». Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Θέλει προσπάθεια και κόπο και όλα θα πάνε καλά.

ΦΟΒΕΡΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ

Αναφορικά με τους τρεις παλαιστές, ο πρόεδρος της ομάδας «Ολυμπιακή φλόγα Ξάνθης» κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επισήμανε ότι:

Έχουμε μια φοβερή ομάδα φέτος. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, πρωι και απόγευμα και λάβαμε μια τεράστια διάκριση και για τον σύλλογο αλλά και για τα παιδιά και συνεχίζουμε, αφού στις 31 Ιουλίου έχουμε το Πανελλήνιο Εφήβων και ευελπιστούμε ότι θα τα πάμε καλύτερα εκεί.

Σχετικά άρθρα