Με επιτυχία το εκπαιδευτικό webinar του Λεύκιππου Ξάνθης!

Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό webinar υλοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Λεύκιππου Ξάνθης. To συγκεκριμένο webinar, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), είχε ως βασικούς “άξονες” συζήτησης τον -ορθό- τρόπο που θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με το ζήτημα της ομαλής επανόδου των αθλητών στις προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες μετά από μακρά περίοδο αποχής, καθώς και το πώς θα αποφευχθούν οι τραυματισμοί έπειτα από ένα σημαντικό διάστημα κατά το οποίο οι αθλητές έχουν μείνει ανενεργοί ελέω πανδημίας αλλά και νόσησης από Covid-19.

Oμιλητές του webinar ήταν οι Θανάσης Χατζηνικολάου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ), Μανώλης Παπακώστας (Χειρουργός Ορθοπεδικός), Γιώργος Ζιώγας (Εργοφυσιολόγος) και Κώστας Επαμεινωντίδης (Φυσικοθεραπευτής). Την συζήτηση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης, Ματθαίος Σαββίδης,

Οι ομιλητές με εκτενείς παρουσιάσεις κάλυψαν όλο το φάσμα των πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμοστούν και μεταξύ άλλων έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικινδυνότητα της ταχείας επανόδου χωρίς σταδιακή επανάκτηση των φυσικών ικανοτήτων των αθλητών-τριών.

Στον “επίλογο” της συνάντησης ο πρόεδρος του Λεύκιππου, Ματθαίος Σαββίδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και για την αξία των ομιλητών, που έδωσαν χρησιμότατες πληροφορίες για τον τρόπο επανόδου στα αθλητικά δρώμενα, με την εξαιρετική προσέγγισή τους να αποτελεί τροφή για σκέψη, προβληματισμό και σοφές αποφάσεις. Το 2020 – τόνισε – είναι μια ιστορική χρονιά, όλοι μας ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε να βρούμε τρόπους διαχείρισης, κάτι που είναι δύσκολο και θα χρειαστεί πολύ χρόνο και διεξοδική μελέτη. Η απόφαση για επάνοδο είναι δυσκολότατη και πρώτα από όλα πρέπει μέγιστος γνώμονας κάθε επιτροπής σοφών και κάθε συλλόγου, να είναι η υγεία των αθλητών-τριών.

Σχετικά άρθρα