ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: “Κατάθεση ψυχής” από τον Άρη, όμως η πρόκριση πήγε στην Ζάκυνθο στην “ρώσικη ρουλέτα”

Μετά από ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αγωνιστική ένταση που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος στη Φελώνη, Άρης Αβάτου και Ζάκυνθος ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι και να κερδίζουν με 1-4 παρά την κατάθεση ψυχής των γηπεδούχων που ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες, ενώ είχαν και δοκάρι στην παράταση με τον Κοντογιαννίδη.

Στην κανονική διάρκεια στο 52′ ο Γουσέτης έκανε το 0-1 με πλασέ, ο Τσάπαρης στο 70′ με εκτέλεση φάουλ “ποίημα” έκανε το 1-1, στο 92′ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Νταφόπουλου στο πλάγιο τετ α τετ του Γουσέτη, για να στείλει το παιχνίδι στον έξτρα χρόνο. Ο Άρης είχε σπουδαία στιγμή με τον Γκιορτζίνη πριν ανοίξει το σκορ (20′) με τον Μπαλαούρα να αποκρούει σε κόρνερ στις καλύτερες στιγμές του αγώνα.

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης ο Μαραγκός είχε ένα άστοχο σουτ στο 98′, ενώ ο Άρης είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κοντογιαννίδη στο 101′. Στο 105′ ο Ψεμματάς δέχθηκε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε, ενώ στο 106′ η κεφαλιά του Σιδηρόπουλου πέρασε άουτ από κοντινή θέση. Στο 111′ η κεφαλιά του Μακρή πέρασε άουτ, ενώ στο 115′ το πλασέ του Αναγνωστόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στα πέναλτι, ο Μακρής έκανε το 0-1, ο Πιτσόλης το 1-1, ο Νικολακόπουλος έκανε το 1-2, ο Χατζητερζόγλου είδε τον Μπαλαούρα να αποκρούει την εκτέλεσή του, ενώ ο Σουρμπής έκανε το 1-3. Ο Αναγνωστόπουλος έστειλε άουτ τη μπάλα και ο Λιβέρης έκανε το 1-4 σε μία διαδικασία που ολοκληρώθηκε με νικητές τους φιλοξενούμενους και τον Άρη να κάνει μία κατάθεση ψυχής που όμως, στις λεπτομέρειες δεν του έδωσε την πρόκριση.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κοσμόγλου (Χρυσανίδης -Τσακιρόπουλος) ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νταφόπουλος, Πιτσόλης, Ψεμματάς, Χατζητερζόγλου, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Γκιορτζίνης (90′ λ.τρ. Μαραγκός),  Τσάπαρης (96′ Σιδηρόπουλος), , Αναγνωστόπουλος Π., Βαφειάδης (65′ Κοντογιαννίδης), Θεολόγου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (85′ Νικολακόπουλος), Λιβέρης, Μούστα, Γουσέτης, Μακρής, Ανανιάδης (46′ Σουρμπής), Νικολίτσας (46′ Μεταξάς), Ζελέκου (112′ Καραγιάννης), Αγγελούδης (85′ Τσουκαλάς), Παπανικόπουλος.

Σχετικά άρθρα