Α! ΕΠΣ: Τετράδα στην κορυφή! Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

Τέσσερις ομάδες συνεχίζουν να είναι απόλυτες μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές μετά και τα αποτελέσματα του Σαββάτου. Η νίκη της ημέρας από τον Άρη Πετεινού με μεγάλο σκορ επί του Ορφέα, σημαντικό τρίποντο για τον ΑΟΞ στη Θαλασσιά απέναντι στην ενισχυμένη Αναγέννηση, νέα “εξάρα” για τον Π. Μελά και νέο διπλό για την Ασπίδα Ξάνθης.

 

Στη Θαλασσιά και στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του, ο ΑΟΞ συνάντησε ισχυρή αντίσταση από την αξιόμαχη και ενισχυμένη Αναγέννηση Θαλασσιάς. Η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου που είχε υπεροχή αλλά όχι τις πολλές ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 40′ πήρε το νέο τρίποντο και συνεχίζει στην κορυφή με άλλες τρεις ομάδες. Η Αναγέννηση είχε δοκάρι με τον Ορφανίδη και ακυρωθέν γκολ στο 80′ με τον ίδιο και γενικά τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε δυνατό αντίπαλο.

 

Εντυπωσιακός ο Άρης Πετεινού πέρασε με το εμφατικό 1-4 από το γήπεδο της Λευκόπετρας επί του Ορφέα. Σημείωσε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους γηπεδούχους να αντιδρούν στο ξεκίνημα της επανάληψης μειώνοντας με τον Ξαντινίδη, όμως ο Άρης είχε και αποτελεσματική συνέχεια βγάζοντας μεγάλο σκορ. Κεραμιτσής – Μελισσόπουλος σκόραραν για δεύτερο σερί παιχνίδι φτάνοντας τα 2 και τα 3 γκολ αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής στο 87′.

 

Στη Γενισέα, στο τέλος βγήκε η ισοπαλία με γκολ (1-1). Αρχικά προηγήθηκε η Ελπίδα Γενισέας στο τελευταίο παιχνίδι του Κώστα Τερζανίδη στον πάγκο της και πριν την εποχή Καραμάτσικου – Χατζητερζόγλου. Ο Κομαχίδης έβαλε την Ελπίδα μπροστά, όμως στο φινάλε ο Αλή Μπαρή ευστόχησε στο πέναλτι που καταλογίστηκε και διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

 

Στη Φελώνη ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Ασπίδα και επικράτησε με 1-3 σε ένα καλό παιχνίδι που είχε εκρήξεις γκολ, αφού τα δύο πρώτα (1-1) σημειώθηκαν σε διάστημα τριών λεπτών στο α’ μέρος αλλά κι αυτά του τοπ σκόρερ Τσαπατώλη, που έκαναν την διαφορά μέσα σε 5 λεπτά στην επανάληψη.

 

Νέα εξάρα για τον περσινό πρωταθλητή που μετά τα έξι γκολ στην πρεμιέρα και στην δεύτερη αγωνιστική σημείωσε ακόμη μισή ντουζίνα. Χατ τρικ για τον Χρ. Τυριάκη στο τελικό 0-6 επί της Κεντητής και 4ο φετινό γκολ για τον ίδιο.

 

Τέλος στο Αμοιρίδειο είχαμε νέο σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή, της ΑΠΟΞ αυτή τη φορά του Μαστανιάδη, που αποχώρησε υποβασταζόμενος πριν λήξει το α’ μέρος και γι’ αυτό τον λόγο άργησε να τελειώσει το παιχνίδι. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Ασπίδα των 10 παικτών από το 55′ (2η κίτρινη Μακρίδης) με τον Μέμτσα να σημειώνει το 0-1 έκανε το 2Χ2 σ’ αυτό το ξεκίνημα. Δύο νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια μάλιστα και βρίσκεται μαζί με ΑΟΞ, Άρη Πετεινού και Π. Μελά στην κορυφή.

 

Α! ΕΠΣ // 2η αγωνιστική 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 1-1
Διαιτητές: Εμίνογλου (Ασικίδης – Τσίκας)
Τα γκολ: 26′ Κομαχίδης 1-0, 90+’ Αλή Μπαρή (π.) 1-1

Οι 11άδες:

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ: Γιουνούζογλου Μ., Τσετινές, Ρούσσης, Μελισσόπουλος, Περτσανίδης, Κόλα Φ., Κόλα Ο., Τανούζη, Μπουνταγκίδης, Ζυγκολάρι, Κομαχίδης.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Μουαρέμογλου Νεζγκιούλ, Βασιλειάδης, Μποΐτσης, Γούλας, Ξιμιτίδης, Χιονίδης, Μέκερα, Αμέτ Ερκάν, Αλή Μπαρή, Χασάνογλου Ε., Ζιπίδης.

 

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ 1-3
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χ. (Δανδανόπουλος – Καραλευθέρης)
Τα γκολ: 19′ Κουρτίδης 0-1, 21′ Μπουμπούκης 1-1, 60′ Τσαπατώλης 1-2, 65′  Τσαπατώλης 1-3

Οι 11άδες

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ: Φιλτανίδης, Ντάκος, Ιωαννίδης, Δρίγγας, Αβραμίδης, Δροσόπουλος, Τζεμαλή Μπ., Καφφετζής, Μπουμπούκης, Χουσεΐν Ντελή  Αχμέτ, Μουχτάρης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ: Κυριακάκης, Κουρτίδης, Τσομπανίδης, Καπζά Εγε, Ιγνατιάδης, Δρόσος Ι., Κωνσταντινίδης, Γιαρματζίδης, Ισκελής, Τσαπατώλης, Κωφίδης.

 

ΚΕΝΤΗΤΗ – Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ 0-6
Διαιτητές: Ουζουνίδης (Οτουζμπίρ – Κρυσταλλίδου)
Τα γκολ: 22′ Αλή Ερτορούλ 0-1, 28′ Μοσχίδης 0-2, 53′ Τυριάκης Χρ 0-3, 60′ Ευθυμιάδης Μ. 0-4, 77′ Τυριάκης Χρ. 0-5, 81′ Τυριάκης Χρ. (π) 0-6

Οι 11άδες

ΚΕΝΤΗΤΗ: Σαμπετίνογλου Σ., Τζεμήλογλου Εκρέμ, Σετάτογλου Ουτκού, Ρασήτογλου Γκ., Μουσταφά Ογλού, Χουσεΐνογλου Μ., Μιλαχήμ Χακάν, Σαδουλά Ογλού Σ., Βελή Ογλού Αρντά, Αχμέτογλου Αμέτ, Ραμαδάν Ουφούκ.

Π. ΜΕΛΑΣ: Χατζής, Μοσχίδης, Τυριάκης Κ., Σεβδίλης, Καρβουνίδης, Δάγκας, Αμανατίδης, Δεληωρίδης, Αλή, Μαρκοσιάν, Τυριάκης Χρ.

 

 

Α.ΠΟ.Ξ. – ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 0-1
Διαιτητές: Φεράτογλου (Σαββόγλου – Παπαδόπουλος Δ.)
Το γκολ: 23′ Μέμτσας 0-1

Οι 11άδες

ΑΠΟΞ: Τσακουρίδης, Μαλάκης, Καραπαντζίδης, Ματζαρίδης, Κασαντζίδης, Αχμέτ Σουκρή, Πασχαλίδης, Αδαμίδης, Ντανατσίδης, Μαστανιάδης, Καραγκιοζίδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Πιτσόλης, Φώτης, Ιορδανίδης, Τζιρίδης, Παπάζογλου, Μαμαλίγκατζης, Παπακυριακού, Μέμτσας, Μακρίδης, Παπαηλιάκης, Δερμεντζόγλου.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ 1-4
Διαιτητές: Δρακίδης (Ταρινίδης – Γκώγος)
Τα γκολ: 30′ Τσέκος 0-1, 38′ Κεραμιτσής 0-2,  48′ Ξαντινίδης 1-2,  64′ Μελισσόπουλος 1-3, 83′ Παπαδόπουλος 1-4

Οι 11άδες

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Μακράκης, Χακή, Κασσίδης, Κατρανίτσας, Καραγκιόζης, Μπουρμπούν, Θεοδωρίδης, Μπουρδούνης, Χιντ, Κρέκα.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Αθανασίου, Δασκαλάκης, Καλαϊτζόγλου, Σαρηγιαννίδης, Δάγκας, Μελισσόπουλος, Παπαδόπουλος, Γιαννακός, Τσέκος, Κεραμιτσής, Ασλανίδης.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ – ΑΟ ΞΑΝΘΗ 0-1
Διαιτητές: Κτίστης (Κουτσογιάννης – Ξυδιάς)
Το γκολ: 40′ Λαζαρίδης 0-1

Οι 11άδες

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Περπερής, Μπλάτσιος, Μουζαφέρογλου, Χαλήτ Αμέτ Μπ., Μπίκος, Μπαμπαλής, Ορφανίδης, Τουργαΐδης Κ., Καζάκης, Σαρηγιαννίδης, Ιωαννίδης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Αραμπατζής, Καρακάσης, Κιολεΐδης, Τζεβελέκης Ζ., Αγγελίδης Π., Τορομανίδης, Αποστολίδης, Τζεβελέκης Φ., Γεωργιάδης, Λαζαρίδης, Γκασιμπαγιαζίδης.

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Α! ΕΠΣ Β Α Ν Ι Η +
1 Π. Μελάς 6 2 2 0 0 12 1
 2 ΑΟ Ξάνθη 6 2 2 0 0 9 0
 3 Αρης Πετεινού 6 2 2 0 0 7 2
 4 Ασπίδα Ξ. 6 2 2 0 0 3 1
 5 Αναγέννηση Θ. 3 2 1 0 1 3 1
 6 Ηρακλής Ζυγού 3 2 1 0 1 4 3
 7 Ορφέας Ξ. 3 2 1 0 1 3 5
 8 Φίλιππος Δρ. 1 2 0 1 1 2 3
 9 Ελπίδα Γεν. 1 2 0 1 1 1 9
10 ΑΟ Βιστωνίδας 0 2 0 0 2 2 6
11 Α.ΠΟ.Ξ. 0 2 0 0 2 1 7
12 Κεντητή 0 2 0 0 2 0 9

Σχετικά άρθρα