ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ: Για πρώτη φορά πρωταθλητές οι Δάσκαλοι της Ξάνθης!

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε στο «Ανθή Καραγιάννη» ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης που συμμετείχε για μία ακόμη φορά στα «Ακριτίδεια». Η Ξανθιώτικη αποστολή κατέλαβε την πρώτη θέση δείχνοντας αποφασιστικότητα και πείσμα, σε έναν θεσμό με τη δική του ιστορία που έφτασε στην 25η διοργάνωσή του με συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο.

Στον μεγάλο τελικό επικράτησαν με 3-2 επί της Λεμεσού και σήκωσαν την κούπα (Μπουναρτζής, Καλύβας και Μαντζαρίδης οι σκόρερ).

Μετά το 2-2  στον ημιτελικό (Τσιφλίκογλου και Ζορίνοφ οι σκόρερ) με την Λάρισα, είχαν πάρει στα πέναλτι το εισιτήριο (4-2) για το μεγάλο παιχνίδι.

Στη φάση των ομίλων οι Δάσκαλοι της Ξάνθης κέρδισαν με 1-3 την Καβάλα (Τοπ Αλή Ριτβάν, Μπουναρτζής και Ζορίνοφ τα γκολ), στην 2η αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι με την Πιερία (2-2, Καλύβας – Μπουναρτζής οι σκόρερς) και στην 3η συνέτριψαν την Κέρκυρα με 4-0. Κεχαγιάς, Τσιφλίκογλου, Μπουναρτζής και Ζορίνοφ οι σκόρερ στο παιχνίδι αυτό. Στα προημιτελικά ο τελευταίος σκόραρε δύο φορές διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 επί της Αιτωλοακαρνανίας.

«Εδώ και 25 χρόνια η ομάδα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης με την αμέριστη συμπαράσταση του ΔΣ και του Προέδρου, κ. Δημήτρη Ντούμου, μαζί με φιλάθλους σταθερούς και τις οικογένειές τους, ακολουθούσαν σε κάθε πόλη, εντός Ελλάδας μα και στη φιλόξενη Κύπρο. Έτσι δημιουργήθηκε μια όμορφη παρέα κι όπως ξέρουμε οι παρέες γράφουν ιστορία», ανέφερε πολύ σωστά η κ. Νατάσα Μακρή.

Έφτασε η ώρα λοιπόν και η τρίτη παρουσία σε τελική φάση αποδείχθηκε και… καλή καθώς στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.

Την αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας αποτέλεσαν οι: Γιάννης Γιοβανούδης, Ευθύμιος Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Χαράλαμπος Καλύβας, Νιχάτ Κιούρτ, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, Κοτζά Ισμέτ Μολλά, Σεϊχάν Χασάν, Αναστάσης Μπουναρτζής, Ηλίας Μπουναρτζής, Αχμέτ Οτουζμπίρ, Ιρφάν Οτουζμπίρ, Δημοσθένης Παρασχάκης, Σταύρος Ράικος, Κωνσταντίνος Τερζανίδης, Σαμπρή Τζελέπ, Λάμπρος Γεωργακούδης, Νίκος Κεχαγιάς, Χουσεϊν Καδρή, Μπουλέντ Σιάνκο, Κράσιμιρ Ζορίνοβ, Χαλίλ Οσκάν, Ευστάθιος Καραξάνης, Κωνσταντίνος Ματζαρίδης, Γιάννης Καραγκιόζης, Δημήτρης Τσιφλίκογλου και Τοπ Αλή Ριτβάν. Προπονητής ο, επί πολλά χρόνια, Αθανάσιος Γκατζελάκης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Λεμεσός ήρθε 2η ενώ τριταθλήτριες ομάδες ήταν Λάρισα και Λευκωσία/Αμμόχωστος/Μόρφου.

Σχετικά άρθρα

social media