Τα χαμόγελα αισιοδοξίας και η επόμενη μέρα του ΑΟΞ

Μπορεί χρονικά να άργησε κάπως να γίνει η επίσημη απονομή του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε αρκετό καιρό πριν, όμως αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματα στον ΑΟΞ. Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Le Chalet η Διοίκηση, η μεγάλη ομάδα, οι προπονητές και όλα τα τμήματα της Ακαδημίας μαζί με τους πιστούς φιλάθλους του ΑΟΞ, «υπέγραψαν» το φινάλε μιας πετυχημένης και πολύ δύσκολης σεζόν.

Μιας σεζόν που όλα ξεκίνησαν από μηδενική βάση στο αγωνιστικό, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς κλήθηκαν να αντιμετωπιστούν – ταυτόχρονα με τις δράσεις της ομάδας – ένα… κάρο προβλήματα που δεν θα ήταν υπερβολή να τα παραλληλίσουμε με… Λερναία Ύδρα. Ωστόσο, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, ο ΑΟΞ προχώρησε μπροστά. Μπορεί στην πορεία του να έκανε και λάθη αλλά στο τέλος της σεζόν υπάρχει ένα τεράστιο θετικό πρόσημο. Από το απόλυτο μηδέν, ο ΑΟΞ πήρε και πάλι τροχιά κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για το κοινό της. Ένα κοινό που ήταν ζεστό ιδιαίτερα στην αρχή του πρωταθλήματος και προς το τέλος του κυπέλλου γεμίζοντας όμορφες εικόνες με την παρουσία του, τα social media της ομάδας και των ΜΜΕ που συχνά – πυκνά αναφέρονται και πάλι στον ΑΟΞ.

Σε εορταστικό κλίμα λοιπόν, έκλεισε η ποδοσφαιρική σεζόν 2023-2024 για τον ΑΟΞ με την τελετή λήξης της Ακαδημίας και φυσικά την απονομή του πρωταθλήματος Β1 ΕΠΣ Ξάνθης από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Δαλακούρα στον αρχηγό Τόλη Κιαχίδη.

 

Πριν την απονομή υπήρξαν τιμητικές διακρίσεις σε πέντε παιδιά της Ακαδημίας για την συνέπειά τους στις προπονήσεις των τμημάτων τους. Οι ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας Εργκιούλ Κιούρτ, Κώστας Κουτσομιχάλης, Παναγιώτης Αραμπατζής. Θωμάς Βαφειάδης και Τόλης Κιαχίδης παρέδωσαν τα σχετικά αναμνηστικά.

 

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση δύο παιδιών που είναι πάντα στο πλευρό του ΑΟΞ και δεν έχουν χάσει αγώνα της ομάδας φέτος. Ιζέτ Μπουρμπούν και Αναστάσης Ρετσελάς δέχθηκαν με χαρά τις μπάλες με τις υπογραφές όλων των παικτών σαν δείγμα ευγνωμοσύνης για την στήριξη τους.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων των πρωταθλητών από τα μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης Λάζαρο Καλεντερίδη, Γιάννη Παπατζή και Ειρήνη Γαλαχουσίδου.

 

 

Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Νέα πρόκληση για τον ΑΟΞ η σεζόν στην Α! ΕΠΣ Ξάνθης που ακολουθεί. Πέρα από τα εξωαγωνιστικά που απαιτούν μεγάλη ενέργεια και προσπάθειες για να λυθούν τα θέματα με CAS, γήπεδο του ΑΟΞ και ό,τι άλλο υπάρχει, ο Νίκος Ανθόπουλος, οι συνεργάτες του και όλοι οι ποδοσφαιριστές θα κληθούν να πετύχουν τον νέο στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή του ΑΟΞ σε εθνικές κατηγορίες.

Η χρονιά φαινομενικά μπορεί να είναι δύσκολη, από τη στιγμή που η δυναμική των αντίπαλων ομάδων ανεβαίνει αρκετά. Ωστόσο υπάρχει ένας δυνατός κορμός και στόχος του ΑΟΞ είναι αυτός να ενισχυθεί – έχουν γίνει ήδη κάποιες σημαντικές προσθήκες – για να μην έχει κανένα πρόβλημα η ιστορική ομάδα του Νομού μας για να κόψει πρώτη το νήμα.

Σαφέστατα και άπαντες θα θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντί του, λόγω ονόματος και πρεστίζ, αλλά αν το ξεκίνημά του στην Α! ΕΠΣ είναι δυνατό και αποτελεσματικό, τότε δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι τα μπαράζ.

Εκεί, μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Α! ΕΠΣ ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες ιστορικές ομάδες όπως π.χ. η Δόξα Δράμας και σίγουρα Σύλλογοι που θα θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο. Στόχος αρχικά το πρωτάθλημα της Α! ΕΠΣ για τον ΑΟΞ, με τις σκέψεις όμως και στα μπαράζ ανόδου. Μένει να δούμε αν και κατά πόσο η χρονιά που ακολουθεί θα είναι δύσκολη ή εύκολη.

Σχετικά άρθρα

social media