Κ16: Καλύτερη αλλά άτυχη στον μεγάλο τελικό η ΕΠΣ Ξάνθης – Κέρδισε την 2η θέση στο Πανελλήνιο και το χειροκρότημα!

Η ομαδάρα της ΕΠΣ Ξάνθης διέπρεψε με την πορεία της και το φινάλε θα ήταν πολύ γλυκό αν δεν υπήρχε η ατυχία στην τελευταία φάση του αγώνα! Η ΕΠΣ Δωδεκανήσου πανηγύρισε ένα τρόπαιο με το τελικό 2-1 και της αξίζουν συγχαρητήρια για την επιστροφή στην κορυφή μετά από 30 χρόνια (!), απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε όλο αυτό το διάστημα την ποιότητά της.

 

 

Δεν πειράζει όμως, ακόμη κι έτσι, με αυτόν τον “φθηνό” ποδοσφαιρικά τρόπο για το “ακριβό” τους ταλέντο, οι παίκτες του Τόλη Κουτρουλού κέρδισαν το χειροκρότημα για τις προσπάθειές του δεχόμενοι το pasillo από τους πρωταθλητές λίγο πριν την απονομή. Δεν ήταν και λίγο για την ΕΠΣ Ξάνθης να κάνει όλη αυτή την πορεία και από την καλύτερη 2η θέση του ομίλου να πετάξει εκτός ενώσεις όπως η ΕΠΣ Αθηνών και η ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι χαμένες τελικές προσπάθειες σε καθοριστικές στιγμές, το δοκάρι στο α’ μέρος αλλά και οι δύο στατικές φάσεις της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που κόστισαν πολύ ακριβά, δείχνουν την εικόνα του αγώνα για την πλευρά της ΕΠΣ Ξάνθης που είχε και παράπονα σε φάσεις (για πέναλτι και για το κόρνερ με το οποίο προήλθε το 2-1) από την διαιτησία.

 

Στο 14′ ο Κρητικός απείλησε με σουτ από πλάγια θέση και υπό πίεση, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη “απάντησε” στις ευκαιρίες με το σουτ του Αβραμίδη έξω από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ. Ακολούθησε η κεφαλιά του Λεάντρο Χύσα (άουτ) μετά το κόρνερ του Πούπα. Στο 25′ μετά από δυνατό σουτ του Γιώργου Μπιζάνη μέσα από την περιοχή η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι στην μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα. Στο 29′ το δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής και δεξιά θέση του Χρήστου Χριστοδούλου, πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ποβάζνι. Ο τερματοφύλακας των τυπικά φιλοξενούμενων, έκανε και μία εντυπωσιακή απόκρουση στο κόρνερ του Μπιζάνη σε μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση. Στο 41′ το νέο σουτ του Αβραμίδη πέρασε λίγο άουτ.

 

 

Στο 54′ όμως το σκορ άνοιξε κόντρα στην εικόνα του αγώνα. Ο Πούπα εκτέλεσε φάουλ και ο Καγιάς αφύλακτος μέσα στην περιοχή με κεφαλιά έκανε το 1-0.

 

 

Στο 60′ ο Χριστοδούλου πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκλεψε την μπάλα αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ. Στο 64′ όμως έγινε το 1-1 και σε μία φάση που η Ξάνθη έπαιζε με 10 παίκτες καθώς ο Αλεξιάδης ήταν εκτός γραμμών γηπέδου. Ο Δροσόπουλος που κι αυτός έχει περάσει ως αλλαγή νωρίτερα, εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής με παίκτες της Ξάνθης να πηδούν για την κεφαλιά, τον τερματοφύλακα να βγαίνει και τελικά από το πόδι του Μπογιατζόπουλου στο πέσιμο της μπάλας, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για να έρθει η ισοφάριση. Τρομερή ευκαιρία χάθηκε στο 78′ με τον Χριστοδούλου να βγαίνει μόνος σε τετ α τετ αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 82′ το σουτ από πλάγια του Χύσα ήταν άστοχο. Ίδια κατάληξη και για το πλασέ του Καρνέζου στο 84′ και νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάννη Αποστολίδη αυτή τη φορά, στο 86′ για την ΕΠΣ Ξάνθης. Σε μία φάση που ξεκίνησε μετά από πάσα του Κωνσταντινίδη, η προσπάθειά του έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι με την Ξάνθη να ζητά πέναλτι για το μαρκάρισμα αμυντικού. Στο 90′ ο Κουρτίδης απέκρουσε το πλασέ του Καμπούρη σε μία καθοριστική στιγμή. Στο 95′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ψαρρή, σε μία άτυχη φάση, με αυτογκόλ κεφαλιά του Δροσόπουλου έγινε το τελικό 2-1.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Α’ Βοηθός: Βογιατζής (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Β’ Βοηθός: Αλεξόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

 

 

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Γ. Τριχιάς): Ποβάζνι, Καρασάββας (46′ Καματερός), Χύσα Κ., Καγιάς, Καρνέζος, Πούπας, Σταφυλαράκης (85′ Καμπούρης), Λουιζάκης, Χύσα Λ. (82′ Παπαμανώλης), Παπαχαραλάμπους (62′ Ψαρρής), Κρητικός (62′ Λεκάκης).

 

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (Τ. Κουτρουλός): Κουρτίδης, Καρβουνίδης (61′ Δροσόπουλος), Μπαλάσης, Κερεμιτσής, Δρόσος, Μπιζάνης (61΄Αλεξιάδης), Μπογιατζόπουλος, Φάκας (61′ Τονικίδης), Καπζά (46′ Αποστολίδης), Αβραμίδης (81′ Κωνσταντινίδης), Χριστοδούλου.

 

Σχετικά άρθρα

social media