Παύλος Δάγκας: “Μεγάλο γεγονός για τον ΑΟΞ η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου”

Με έναν από τους “πρωτεργάτες” της αγωνιστικής “ανάστασης” του ΑΟΞ συνομίλησε η “XS” λίγες ώρες πριν τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης που θα γίνει το Σάββατο στη Γενισέα (λεπτομέρειες εδώ).

 

Το μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη και ο επί των οικονομικών, ο ταμίας Παύλος Δάγκας ξετύλιξε σύντομα το “κουβάρι” μιας χρονιάς δύσκολης αλλά πετυχημένης:

 

“Ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον ΑΟΞ καθώς τα πάντα, ξεκίνησαν από την αρχή στον Σύλλογο και ταυτόχρονα. Ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά για μία ομάδα που είχε μάθει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα αλλά έφτασε πρώτα στην περσινή απραξία και την φετινή επάνοδό της. Μία επάνοδος που μας έμαθε πολλά και μας έκανε να συστηθούμε εκ νέου στον ποδοσφαιρικό χάρτη από την αρχή, αλλά με την ίδια – μεγάλη – ιστορία. Στόχος μας εξαρχής ήταν η άνοδος, η οποία επιτεύχθηκε γρήγορα και στην εξέλιξη του θεσμού του κυπέλλου προέκυψε η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου. Ένα κύπελλο που αν έρθει, θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα”.

 

Για τους στόχους του ΑΟΞ:

 

“Η περσινή χρονιά της αγωνιστικής ανυπαρξίας του ΑΟΞ ήταν κάτι πολύ επίπονο για όλους όσους αγαπούν την ομάδα. Βασικός στόχος και της Διοίκησης και των φιλάθλων ήταν να κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί. Θέλουμε να ακολουθήσουμε μία ανοδική πορεία με στόχο την άμεση επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.”

 

 

Για τον τελικό και την “μονομαχία” με τον Άρη Αβάτου:

 

“Για τον ΑΟΞ η συμμετοχή στον τελικό είναι ένα μεγάλο γεγονός. Μία γιορτή που θέλουμε να την ζήσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας που θα είναι στο γήπεδο να μας στηρίξουν. Αγωνιστικά, υπάρχει η διαφορά των δύο κατηγοριών απέναντι στον Άρη Αβάτου. Μία ανταγωνιστική ομάδα που ανανέωσε για 8η διαδοχική χρονιά την συμμετοχή της στην Γ! Εθνική και μας τιμά με την παρουσία της σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, διαθέτει παίκτες στο ρόστερ της που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΑΟΞ. Είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή κι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ως προς τον τελικό και την δική μας προσπάθεια αυτή θα είναι μεγάλη και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας παρά το γεγονός ότι υπάρχει η διαφορά των δύο κατηγοριών. Ο ΑΟΞ για να φτάσει εδώ ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την μαχητική Μύκη της Β! ΕΠΣ, απέκλεισε ομάδες της Α! ΕΠΣ, όπως τον Φίλιππο στο Δροσερό, τον Ατρόμητο στα Πηγάδια αλλά και τον πρωταθλητή Π. Μελά Κουτσού στη Φελώνη. Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για την συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων μας, κάτι που περιμένουμε να συμβεί και στον τελικό του Σαββάτου στη Γενισέα.

 

 

Για την στήριξη των φιλάθλων:

Η στήριξη και η ενέργεια των φιλάθλων ήταν εμφανής. Αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι μας ήμασταν συνηθισμένοι να βλέπουμε τον ΑΟΞ στην Α! Εθνική απέναντι στις κορυφαίες ομάδες και τώρα έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, νιώσαμε την ανταπόκρισή τους και μας έδειξαν ότι η περσινή αγωνιστική απραξία του Συλλόγου μας “πόνεσε”.

 

 

Τώρα στον τελικό της Γενισέας, τους θέλουμε δίπλα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στην γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Όπως ήταν δίπλα στην ομάδα άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην κοινή πορεία με τον ΑΟΞ στη νέα πραγματικότητα και στις νέες συνθήκες. Έτσι όμως πρέπει να γίνει, να πατήσουμε στα σκαλοπάτια και να ανέβουμε. Μετά τον τελικό ξεκινά η νέα χρονιά για μας, με στόχο συνέχεια της ανοδικής πορείας του ΑΟΞ μαζί με τους φιλάθλους.

 

Σχετικά άρθρα

social media