Ηρακλής Ζυγού – Ελπίδα Γενισέας 1-0

Με τον τιμωρημένο προπονητή του Άγγελο Χασιώτη από την κερκίδα ο Ηρακλής Ζυγού κέρδισε σαν… γηπεδούχος την Ελπίδα στο γήπεδό της στην 18η αγωνιστική της Α! ΕΠΣ. Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό από δύο ποιοτικές ομάδες οι νικητές πήραν τους βαθμούς χάρη στο γκολ Λάζαρου Ορφανίδη στο 41ο λεπτό. Στο σημείο αυτό, ο πρώτος πλέον σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, δέχθηκε την πάσα από τον Αν. Μπογιατζόπουλο και διαμόρφωσε το 1-0 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Μάλιστα ο Ηρακλής ολοκλήρωσε το παιχνίδι με αρκετούς νέους παίκτες με την ομάδα να τους δίνει χρόνο συμμετοχής και σε πιο δυνατά παιχνίδια. Στους 39 βαθμούς πλέον οι νικητές που κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος την Ελπίδα και πάλι στο… γκολ.

 

Το σύνολο του Κώστα Τερζανίδη παρά το γεγονός ότι είχε απουσίες καθώς μεταξύ άλλων δεν έπαιξαν οι Μποΐτσης – Ευθυμιάδης Γ., Ευθυμιάδης Μ. και Παπαστεφάνου, πάλεψε το παιχνίδι και έφτασε κοντά στο 1-1 στο β’ μέρος με τον Γκασιμπαγιαζίδη. Μία ομάδα που δεν πτοήθηκε ούτε από το προβάδισμα που ήρθε σε χρονικό σημείο που έπαιζε με 10 παίκτες (ο Λεσκόφτσης ήταν εκτός αγώνα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και τελικά έγινε αλλαγή πριν το ημίχρονο), αλλά ούτε και από το γεγονός ότι δεν είχε πολλές λύσεις από τον πάγκο.

 

Η Ελπίδα ωστόσο δεν άλλαξε θέση στη βαθμολογία, παρέμεινε στην 7η θέση αλλά για να κάνει το κάτι παραπάνω, ίσως και να “πληρώνει” το βαρύ της πρόγραμμα καθώς από τις 24/2 σε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια, παίζοντας δύο φορές με τον Π. Μελά, με τον Ορφέα και σήμερα με τον Ηρακλή, είχε για θετικό αποτέλεσμα το 1-1 με τον Ορφέα.

 

Ντεμπούτο στην Α! ΕΠΣ Ξάνθης για την Γλυκερία Καραλευθέρη που αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα Χρήστο Παπαδόπουλο. Γιώργος Χρυσέλης – Χρήστος Κουτσογιάννης οι βοηθοί της στην θετική πρεμιέρα της νεαρής διαιτήτριας που βοηθήθηκε και από τη σωστή συμπεριφορά των ομάδων.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης Φ., Τενεκές, Καρβουνίδης (46′ Κωνσταντινίδης), Ιγνατιάδης, Κουρτίδης Χ., Φάκας (46′ Κεφαλάς), Δρόσος Ε. (56′ Κότινας), Μπογιατζόπουλος Α., Ορφανίδης (70′ Κοντίδης), Μπογιατζόπουλος Γ., Πένκου (46′ Τσομπάνογλου).

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Ζαρζακόπουλος, Λεσκόφτσης (44′ λ.τρ. Πελτεκίδης), Μελισσόπουλος, Πορφυράκης (46′ Ταχτσίδης), Τσετινές, Πουτακίδης, Αρβανιτίδης, Τουμπαρίδης (80′ Γιουνούζογλου), Ζορίνοβ (65′ Κίρατζη Χ.), Γκασιμπαγιαζίδης, Ζυκολλάρι.

 

Στις 23/3 η επόμενη προγραμματισμένη αγωνιστική με την Ελπίδα να φιλοξενεί τον Φίλιππο Δροσερού και τον Ηρακλή να πηγαίνει στη Θαλασσιά.

Σχετικά άρθρα