Ημιτελικός: Π. Μελάς – ΑΟ Ξάνθη 0-1 (pics)

Ο ΑΟΞ στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ! Νίκησε με 0-1 τον Π. Μελά σε ένα παιχνίδι… ατελείωτο στο κατάμεστο γήπεδο της Φελώνης, χάρη στο γκολ του Ν. Μελισσόπουλου στο 38′. Η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου είχε και δοκάρι με τον σκόρερ της στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Π. Μελάς ολοκλήρωσε έπαιζε με 10 από το 66′ και τελείωσε το παιχνίδι με 9 ενώ αποβολές είχε και ο ΑΟΞ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές στις οποίες Αραμπατζής στο σουτ του Μουστάκη και Λαπαδώνης στο σουτ του Κουτσομιχάλη σταμάτησαν την πορεία της μπάλας στις πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες μέχρι να ανοίξει το σκορ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η κλάση του Νίκου Μελισσόπουλου, πρώτου σκόρερ του ΑΟΞ, που στο 38′ με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό φαλτσαριστό πλασέ “κρέμασε” τον τερματοφύλακα κάνοντας το 0-1. Σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο σκόραρε η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου που όσο πλησιάζαμε στην ανάπαυλα, ανέβαζε την πίεσή της. Στο ξεκίνημα του β’ μέρους με νέα του έμπνευση ο έμπειρος επιθετικός από μακρινή απόσταση με σουτ, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Λαπαδώνη που ήταν τυχερός στη φάση αυτή, με την μπάλα να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58′ πρώτα ο Μίλκογλου και στη συνέχεια ο Στεπανιάν προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με το σουτ του δεύτερου να το μετατρέπει σε κόρνερ ο Αραμπατζής. Ο τερματοφύλακας του ΑΟΞ απέκρουσε λίγο αργότερα το απευθείας κόρνερ του Στεπανιάν και στο 66′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Τυριάκης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη καθώς σταμάτησε τον Μελισσόπουλο τραβώντας τον από τη φανέλα και ο Π. Μελάς είδε το έργο του να γίνεται πιο δύσκολο με 10 παίκτες. Μέχρι και το τέλος δεν άλλαξε τίποτα αλλά το παιχνίδι τελείωσε με ένταση αφού στις καθυστερήσεις υπήρξαν κι άλλες κόκκινες, με το Κουτσό να τελειώνει με 9 και τον ΑΟΞ με 10 μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και αποβολή σε παίκτη στον πάγκο.

Ο μεγάλος τελικός λοιπόν θα έχει τον Άρη Αβάτου με τις 7 σερί σεζόν στη Γ! Εθνική και τον πρωταθλητή της Β2 ΕΠΣ Ξάνθης ΑΟΞ που έδειξε ότι ανήκει σε άλλη κατηγορία στην πρώτη χρονιά της επανεκκίνησής του.

Πάντως το κλίμα από τον κόσμο στο γήπεδο της Φελώνης ήταν εξαιρετικό και πραγματικά έδειξαν οι φίλαθλοι πόσο τους έχει λείψει ο ΑΟΞ από την καθημερινότητά τους. Χρειάζεται χρόνος και τέτοια παιχνίδια για να ξαναζεσταθεί μια μεγάλη μερίδα του κοινού για την ομάδα που στο πρόσφατο παρελθόν μας είχε γεμίσει χαρές και πολλά ποδοσφαιρικά συναισθήματα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους κ.κ. Σαββόγλου – Σκριάπα ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Βαμβακίδης.

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Χρ. Μαλαδένης): Λαπαδώνης, Σαμαράς, Τυριάκης, Σεβδίλης Ν., Τεφήκογλου, Δεληωρίδης, Στεπανιάν (77′ Σιδηράς), Μίλκογλου, Μουστάκης, Πεντεζίδης, Κούπας (59′ Μπιζάνης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ν. Ανθόπουλος): Αραμπατζής, Ανηπαρόπουλος, Κιαχίδης, Καρακάσης Β., Βαφειάδης, Μαλαδένης, Κουτσομιχάλης (69′ Λαζαρίδης 103′ Μοσχίδης), Φλώρος (69′ Κρυστάλλης), Σπυριδωνίδης, Μελισσόπουλος (82′ Δάγκας), Καρακάσης Α.

 

Σχετικά άρθρα