Ελπίδα Γενισέας – Ορφέας Ξ. 1-1

Δύο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και η… μπίλια έκατσε στην ισοπαλία στο γήπεδο της Γενισέας, εκεί όπου η Ελπίδα έδωσε το τρίτο της παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες, κι αυτό με δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα του Κώστα Τερζανίδη παρά τις ελλείψεις και την κούραση παρουσιάστηκε ανταγωνιστική. Ο Ορφέας μετά το 1-1 του Σαββάτου μένει μακριά από την κορυφή και μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής κάνει το έργο του πιο δύσκολο για την πρωτιά.

 

Η Ελπίδα προηγήθηκε με έναν πρώην παίκτη του Ορφέα, τον Κλέντι Ζυκολλάρι που στο 8′ μετά από βαθιά πάσα κινήθηκε στο χώρο και με σουτ σημείωσε το 4ο φετινό του γκολ κάνοντας το 1-0, ενώ μέχρι την λήξη του α’ μέρους είχαμε στο 25′ το άστοχο σουτ του Μπογιατζίδη μετά από σέντρα του Ξαντινίδη, αλλά και την κεφαλιά του τελευταίου στο 35′ που δεν βρήκε στόχο. Γενικά ο Ορφέας είχε κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων, αλλά ήταν κι αυτός, όπως και η Ελπίδα στα τετ α τετ του Γκασιμπαγιαζίδη, αναποτελεσματικός. Ιδιαίτερα στη φάση του 55′ όταν ο Σαντιλιάνο Κρέκα κέρδισε πέναλτι που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι, με τον Ξαντινίδη να αστοχεί στην εκτέλεσή του.

 

Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν αλλάζοντας και σύστημα, με την Ελπίδα να ψάχνει το παιχνίδι στην κόντρα επίθεση. Στο 70′ ο Μαυρόπουλος έκανε τα δύσκολα και έβγαλε την ασίστ στον Εγε Μπουρμπούν που από κοντά έκανε το 1-1, ενώ στο 80′ ο Ζαρζακόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του σκόρερ μετά τη σέντρα του Μπουρδούνη. Ο τερματοφύλακας της Ελπίδας στο 82′ είπε “όχι” και στο εξαιρετικό φάουλ του Κατρανίτσα, αλλά ο διακριθέντας και σ’ αυτό το παιχνίδι Γιουργούσης ήταν αυτός που κράτησε το 1-1 με την απόκρουσή του στο τετ α τετ με τον Γκασιμπαγιαζίδη στο φινάλε.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου (Κοτινούδης – Ασικίδης).

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Ζαρζακόπουλος, Λεσκόφτσης, Παπαστεφάνου, Μποΐτσης (21′ λ.τρ. Γκασιμπαγιαζίδης), Τουμπαρίδης (57′ Δημητριάδης Χ.), Πουτακίδης, Αρβανιτίδης, Ζυκολλάρι, Μελισσόπουλος, Ευθυμιάδης Γ., Κομαχίδης (80′ Πορφυράκης).

 

OΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Καλεντζή, Κατρανίτσας, Κουτσός, Κασσίδης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (65′ Μπουρδούνης), Γκουρτζής (81′ λ.τρ. Βρίγκος), Ξαντινίδης (65′ Μπουρμπούν), Μπογιατζίδης, Κρέκα.

 

Την 18η αγωνιστική ο Ορφέας υποδέχεται την Αναγέννηση, ενώ η Ελπίδα παίζει… εκτός έδρας αλλά στο γήπεδό της, με τον Ηρακλή σαν γηπεδούχο.

Σχετικά άρθρα