Απόλλων Ξάνθης – ΑΟ Βιστωνίδας 1-1

Έβγαλε άλλον… νικητή το ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης μεταξύ του Απόλλωνα και του ΑΟ Βιστωνίδας. Το τελικό 1-1 ικανοποίησε τον… Π. Μελά που πήρε “αέρα” στην κορυφή, με τον Απόλλωνα να ξανακάνει την “ζημιά” στην ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη μετά και το 1-1 του α’ γύρου. Τέσσερις βαθμοί χαμένοι σε δύο παιχνίδια για την ομάδα της Βιστωνίδας που έχει λιγότερες ελπίδες για τον τίτλο πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τον κυνηγήσει.

 

Με… φόρα από τις 5 σερί νίκες της πήγε στη Νεάπολη όμως επιθετικά δεν την αισθάνθηκαν οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν με Κυριαζίδη και Χρ. Μαρκοσιάν στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια ο ΑΟΒ ανέλαβε μια πρωτοβουλία των κινήσεων όμως έμενε μακριά από την περιοχή των γηπεδούχων που έψαχναν κι αυτοί τον τρόπο για να σκοράρουν. Με μακρινά σουτ κυρίως, ο ΑΟΒ προσπαθούσε να φανεί απειλητικός για να φτάσουμε στο 53′ όταν ο Κυριαζίδης ήταν εύστοχος στο τετ α τετ κάνοντας το 1-0 με το 7ο προσωπικό του γκολ φέτος.  Ένα γκολ που έσπασε το απαραβίαστο της εστίας των Μανιά – Χατζή για 7 σερί παιχνίδια.

 

Ο ίδιος, σε επόμενη φάση του αγώνα βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα σε μία φάση που “φωνάζουν” οι γηπεδούχοι για πέναλτι, έχοντας και ακυρωθέν γκολ με τον Παρσαντανιάν. Ο ΑΟΒ πέρα από τα γνωστά προβλήματα με τους επιθετικούς του φέτος, κλήθηκε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που πήγαινε στραβά με τον Γιάννη Δημητριάδη να ψάχνει τους τρόπους – χρησιμοποιώντας και τον Δεμένικο σε άλλη θέση – για να βρει αποτελεσματικότητα.

 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν και άτυχοι σ’ αυτό το παιχνίδι καθώς έχασαν παίκτες με τραυματισμούς, αλλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 1-1 με τον Ζαχαρία Τζεβελέκη στο 85′ και να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό από μία δύσκολη έδρα, βγάζοντας αντίδραση και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τον έμπειρο Φιλτανίδη να φωνάζει “παρών” όποτε χρειάστηκε.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στράτος Σαββόγλου (Χρυσέλης – Εμίνογλου).

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Ν. Πατμάζογλου): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Αραβίδης, Ιωαννίδης, Μπαϊρακταρίδης, Σνιμσίκοφ, Κυριαζίδης (91′ Σαΐπογλου), Παρσαντανιάν, Μαρκοσιάν Β. (65′ Περτσανίδης), Μαρκοσιάν Χ., Γούλας Ε.

 

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ (Γ. Δημητριάδης): Μανιάς (50′ λ.τρ. Χατζής), Τολμίδης, Αγγελίδης Γ., Τζεβελέκης Ζ., Σαμαράς, Κεσκινίδης, Κιολεΐδης, Μπουτζικούδης (60′ λ. τρ. Μετεντζίδης), Μαλαδένης (70′ Δεμένικος), Τζεβελέκης Φ., Θωμόγλου (60′ Μουχτάρης).

 

Επόμενη αναμέτρηση για τον Απόλλωνα στο Δροσερό με τον Φίλιππο, ενώ ο ΑΟ Βιστωνίδας υποδέχεται στη Φελώνη την ΑΠΟΞ.

 

Σχετικά άρθρα