Π. Μελάς – Ηρακλής Ζ. 1-3 (pics)

“Μίλησε” η εμπειρία στο παιχνίδι του Κουτσού καθώς ο Γιάννης Ισκελής με δύο γκολ και ο Λάζαρος Ορφανίδης “καθάρισαν” το ντέρμπι κορυφής με τον Π. Μελά σπάζοντας το νικηφόρο σερί των γηπεδούχων. Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου που το παρακολούθησαν 400 περίπου φίλαθλοι, οι νικητές εκμεταλλεύτηκαν ένα μαγικό 7λεπτο στο α’ μέρος με τον Ισκελή να δίνει προβάδισμα δύο γκολ και το δεύτερο να έρχεται λίγο πριν την λήξη. Η ομάδα του Χρ. Σαμαρά προσπάθησε, ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το γκολ του Πεντεζίδη, έχασε ευκαιρία και πέναλτι – απέκρουσε ο Κουρτίδης – για να κάνει το 2-2, όμως το 8ο φετινό γκολ του Λάζαρου Ορφανίδη ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

 

Έτσι η ομάδα του Άγγελου Χασιώτη με την 11η φετινή της νίκη και δεύτερη με τον Π. Μελά (1-0 στον α’ γύρο) έχει πλέον 35 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ ο Π. Μελάς έμεινε στους 31 έχοντας αγώνα λιγότερο αλλά είναι μόνος στην 2η θέση μετά την ισοπαλία του Ορφέα με τον Απόλλωνα (1-1) και το “διπλό” της Βιστωνίδας.

 

Στο 15′ ο Πεντεζίδης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας σε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Ηρακλής έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με το σουτ του Ισκελή στο 23′ που μπλόκαρε ο Λαπαδώνης. Στο 38′ και στο 45′ όμως με ψύχραιμα πλασέ ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σημείωσε δύο όμορφα γκολ βάζοντας τις βάσεις για την επιτυχία της ομάδας του. Μέσα σε 7 λεπτά η ομάδα του Άγγελου Χασιώτη κατάφερε να βρει την ουσία και να πάρει ισχυρό προβάδισμα, μετά το καλό ξεκίνημα του Π. Μελά που διαμαρτυρήθηκε για περίπτωση πέναλτι (χέρι) στο 0-0.

 

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν καλύτερα κι έχασαν στιγμή με την κεφαλιά του Κούπα, ενώ ακολούθησαν στη ροή του αγώνα οι τελικές προσπάθειες με σουτ των Δρόσου και Ορφανίδη που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 56′ το γύρισμα του Δρόσου από αριστερά πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 60′ ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ισκελή από τον Λαπαδώνη. Στο 62′ ο Μουστάκης έπιασε την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο. Ο Π. Μελάς έψαξε το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι κι είχε στο 65′ το σουτ του Τυριάκη που μπλόκαρε ο Κουρτίδης και την άστοχη κεφαλιά του Πεντεζίδη λίγο αργότερα. Ο Ορφανίδης είχε καλό σουτ που πέρασε άουτ αλλά στο 69′ ο Πεντεζίδης με κοντινή προβολή έκανε το 1-2. Σε μία φάση που ο Μουστάκης έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Κουρτίδης και στην επαναφορά ο σκόρερ των γηπεδούχων μείωσε σκοράροντας για 4ο σερί παιχνίδι! Ακολούθησε το επικίνδυνο φάουλ του Τεφήκογλου που απέκρουσε σε κόρνερ προ του Μουστάκη ο τερματοφύλακας. Στο 75′ ο Π. Μελάς κέρδισε πέναλτι με τον Σεβδίλη. Το εκτέλεσε ο Πεντεζίδης αλλά ο Κουρτίδης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 1-2. Στο 79′ ο Ορφανίδης έκανε το γύρισμα με τον Ισκελή να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 81′ ο Λάζαρος Ορφανίδης μετά από βαθιά μπαλιά έφυγε στην κόντρα επίθεση και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-3.

 

Πάντως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα άσχημο γεγονός, τον τραυματισμό του Καρβουνίδη που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κτίστης (Χρυσέλης Γ. – Σκριάπας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Στράτος Σαββόγλου.

 

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Λαπαδώνης, Σαμαράς (85′ Χριστοδούλου), Σεβδίλης, Τυριάκης, Πεντεζίδης, Σιδηράς (46′ Τεφήκογλου), Δεληωρίδης, Κοψαλίδης, Κούπας (86′ Γούλας), Μίλκογλου, Στεπανιάν (60′ Μουστάκης).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Δρόσος Ε. (78′ Δρόσος Ι.), Ιγνατιάδης, Τενεκές, Μπαλάσης, Μπογιατζόπουλος Α., Καπζά (66′ Ψαρόπουλος), Μπογιατζόπουλος Γ. (88′ Κωνσταντινίδης), Ισκελής (88′ Κωφίδης Κ.), Βαλαβάνης, Ορφανίδης (88′ Καρβουνίδης).

 

Επόμενο παιχνίδι για τον Π. Μελά μέσα στο Δροσερό με τον Φίλιππο, ενώ για τον Ηρακλή το εντός έδρας νέο ντέρμπι με τον Ορφέα.

 

 

Σχετικά άρθρα