Π. Μελάς – Ελπίδα Γενισέας 2-1

Νίκη πρωτιάς για τον Π. Μελά Κουτσού το απόγευμα του Σαββάτου που φιγουράρει μόνος στην κορυφή με 37 βαθμούς. Η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης ομάδας της Ελπίδας και έφτασε πρώτη στην ντουζίνα των επιτυχιών, με ένα αυτογκόλ νωρίς και την κεφαλιά του Μίλκογλου στο 68′. Οι νικητές είχαν πρωτοβουλία κινήσεων και κάποιες καλές στιγμές πέρα από τα γκολ ενώ στο β’ μέρος η ομάδα φάνηκε να αγχώνεται, αλλά εν τέλει διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το 2-1. Ένα τρίποντο δύσκολο, αλλά πάρα πολύ σημαντικό ενόψει και του αγώνα του… α’ γύρου την ερχόμενη Τετάρτη στη Γενισέα και πάλι με την Ελπίδα.

 

Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το παιχνίδι με την Ελπίδα να προσπαθεί να το… πάει στις μονομαχίες και τη δύναμη, να ανεβάζει την απόδοσή της και να ισοφαρίζει με τον Ζυκολλάρι πριν λήξει το ημίχρονο. Το τελικό σκορ πάντως δείχνει πως ο νεανικός Π. Μελάς έχει δυνατό χαρακτήρα και από τη στιγμή που είναι αποτελεσματικός και απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν πιο έμπειρες μονάδες, όπως η Ελπίδα, μπορεί να τα καταφέρει.

 

Η Ελπίδα από την πλευρά της, υποστηρίζει πως οι πολλές κίτρινες κάρτες, οι δύο περιπτώσεις που “φώναξαν” για πέναλτι με Μ. Ευθυμιάδη και Γκασιμπαγιαζίδη όταν το σκορ ήταν στα επίπεδα του 1-1, αλλά και μία ενδεχόμενη κόκκινη στον τερματοφύλακα του Π. Μελά (για πιάσιμο της μπάλας εκτός περιοχής στο 85′) ότι έπαιξαν τον ρόλο τους στην έκβαση του αγώνα εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες της στον διαιτητή.

 

Στο 1′ ο Κούπας από αριστερά έκανε το γύρισμα αλλά ο Παπαστεφάνου ήταν άτυχος και από το πόδι του που πήγε να κόψει την πορεία της μπάλας προς τον Μουστάκη, έγινε το 1-0. Στο 42′ ο Ζυκολλάρι ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε για την Ελπίδα με σουτ από πλάγια θέση μετά την άστοχη έξοδο τ/φ, αλλά στο 68′ ο Κώστας Μίλκογλου με το 3ο φετινό του γκολ έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Δρακίδης (Εμίν Κεχαγιά – Καραλευθέρης) που διηύθυνε για 4η φορά φέτος αναμέτρηση των γηπεδούχων και για 2η την Ελπίδα μετά το 0-1 από τον ΑΟ Βιστωνίδας.

 

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Χρ. Μαλαδένης): Λαπαδώνης, Σαμαράς, Στεπανιάν (88′ Μπιζάνης), Σεβδίλης, Πεντεζίδης, Τυριάκης, Τεφήκογλου, Κοψαλίδης, Κούπας, Μίλκογλου (88′ Αβερόπουλος), Μουστάκης (64′ Σιδηράς).

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Γιουνουζόγλου, Λεσκοφτσής, Παπαστεφάνου, Μποΐτσης (83′ Χαλκίδης), Ευθυμιάδης Γ. (46′ Τσετινές), Μελισσόπουλος, Δημητριάδης (72′ Τηλαβερίδης), Ζυκολλάρι (72′ Μπουνταγκίδης), Αρβανιτίδης, Γκασιμπαγιαζίδης, Ευθυμιάδης Μ.

 

Την ερχόμενη Τετάρτη στο γήπεδο της Ελπίδας οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου, ενώ το Σάββατο οι παίκτες του Κ. Τερζανίδη υποδέχονται τον Ορφέα, ενώ αυτοί του Χρ. Μαλαδένη θα παίξουν στη Θαλασσιά με την Αναγέννηση.

Σχετικά άρθρα