Ορφέας Ξ. – Π. Μελάς 1-2

Ο Π. Μελάς ήταν ο μεγάλος νικητής της 13ης αγωνιστικής καθώς πέρασε με 1-2 από το γήπεδο του ΑΟΞ, σημειώνοντας μία νίκη που… δείχνει “τίτλο”. Εξαιρετική η πορεία των φιλοξενούμενων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 2η θέση με 31 βαθμούς αλλά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο αν το κερδίσουν θα βρίσκονται στο +2 στην κορυφή. Ο Π. Μελάς τρέχει ένα νικηφόρο σερί 9 αγώνων και μετά τον Ορφέα θα ψάξει νέα επιτυχία το επόμενο Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή στο νέο σούπερ ντέρμπι της Α! ΕΠΣ Ξάνθης.

 

Πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα για τους “κιτρινόμαυρους” που αγωνιστικά ήταν καλύτεροι, όμως έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρει άλλη τροπή το παιχνίδι. Πάντως, η εβδομάδα αυτή ήταν κακή για τον Ορφέα αφού μέσα σε 7 μέρες και κόντρα σε Φίλιππο, Ασπίδα και Π. Μελά πήρε μόνο δύο βαθμούς, γεγονός που τον έφερε στο -4 από την κορυφή και… ενδεχομένως στο -6.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του σημερινού αγώνα, ο Ορφέας ήταν καλύτερος και είχε ευκαιρίες στο α’ μέρος, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Θόδωρο Λαπαδώνη να δείχνει την κλάση του, καθώς με σημαντικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των επιθετικών των γηπεδούχων κρατούσε το μηδέν. Σε μία κόντρα επίθεση της ομάδας του Σαμαρά στο 42′ ο Μουστάκης έκανε τη σέντρα και ο Παναγιώτης Πεντεζίδης (φωτό) με σουτ σκόραρε για 3ο σερί παιχνίδι βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Π. Μελά, κόντρα στη ροή του αγώνα. Μία φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

 

Το 0-1 δεν άλλαξε στο β’ μέρος παρά την προσπάθεια του Ορφέα που είχε τις στιγμές του και σ’ αυτό το διάστημα – κυρίως με τον Ξαντινίδη – , αλλά όχι και την ουσία. Αυτή, την είχαν οι φιλοξενούμενοι αφού στο 80′ με τον Αλέξανδρο Κούπα σημείωσαν και δεύτερο γκολ (0-2). Έτσι ο επιθετικός τους έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας τα 2 με την Αναγέννηση.

 

Στη συνέχεια ο Π. Μελάς περισσότερο προσπάθησε να διαχειριστεί αυτό το ισχυρό προβάδισμα, όμως ο Ορφέας μείωσε με το 15ο φετινό γκολ του Κώστα Ξαντινίδη (1-2), σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα. Στο χρόνο των καθυστερήσεων υπήρξαν εντάσεις οι οποίες τελικά εκτονώθηκαν.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Δανδανόπουλος (Κουτσογιάννης – Κοτινούδης) στο 6ο φετινό του παιχνίδι στην κατηγορία. Είχε διευθύνει και το 1-1 του α’ γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχε διαμορφωθεί από το γκολ του Θώμογλου και το πέναλτι του Ξαντινίδη – και πάλι – στο τέλος. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που έπαιξε νωρίτερα τους σημερινούς αντιπάλους.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Κασσίδης (63′ Βρίγκος), Κατρανίτσας, Κουτσός (78′ Κιοσέ Μ.), Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (78′ Χιντ), Γκουρτζής, Ξαντινίδης, Μπογιατζίδης, Κρέκα.

 

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: Λαπαδώνης, Σαμαράς, Σεβδίλης (75′ Σιδηράς), Τυριάκης, Πεντεζίδης (90′ Γούλας), Δεληωρίδης, Τεφήκογλου, Κοψαλίδης, Κούπας, Στεπανιάν (46′ Μίλκογλου), Μουστάκης (65′ Θαμνίδης).

 

Ο Ορφέας που μέσα σε μία εβδομάδα έπαιξε τρεις φορές (Ασπίδα, Φίλιππο, Κουτσό) έχει για επόμενο παιχνίδι και πάλι εντός έδρας αυτό με τον Απόλλωνα, ενώ ο Π. Μελάς υποδέχεται στην έδρα του τον Ηρακλή στο νέο παιχνίδι “τίτλου”.

Σχετικά άρθρα