Ορφέας Ξ. – Απόλλων Ξ. 1-1

Ορφέας και Απόλλωνας έμειναν στο 1-1 με τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος να σημειώνουν από ένα γκολ και τελικά οι δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, αλλά τους γηπεδούχους να μένουν πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου καθώς είναι στο -6 από την κορυφή. Βέβαια, θα έχουν την ευκαιρία τους την επόμενη αγωνιστική με τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Γενισέας για να αλλάξουν κάπως την κατάσταση, αλλά όπως και να έχει περιμένουν κι άλλα αποτέλεσμα, πέρα από την δική τους αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο.

 

Στο 23′ ο Ξαντινίδης έκανε το 1-0 για έναν Ορφέα που είχε καλή στιγμή και με τον Κρέκα στο α’ μέρος, ενώ ο Απόλλωνας με κύρια αιχμή του επιθετικού δόρατος τον Χρήστο Μαρκοσιάν είχε καλές στιγμές και στο β’ μέρος πέρα από το γκολ. Το 1-1 έγινε στο 49′ όταν μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ από αριστερά, ο Μαρκοσιάν με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1, με τους Κυριαζίδη και Περτσανίδη να έχουν τις δικές τους στιγμές για τους φιλοξενούμενους που όμως ήταν αναποτελεσματικές. Στο 80′ γκολ που πέτυχε ο Περτσανίδης ακυρώθηκε ως off side.

 

Πάντως, ο Ορφέας που προσπάθησε να βρει ρυθμό και να πιέσει για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη, στο 90′ είδε το πλασέ του Κουτσού με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από αμυνόμενο.

 

Στα 17 γκολ ο Χρ. Μαρκοσιάν, στα 16 ο Κώστας Ξαντινίδης και η μάχη του πρώτου σκόρερ καλά κρατεί…

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (Παπαδόπουλος Β. – Τσίκας) στο 9ο φετινό του παιχνίδι στην κατηγορία. Στα προηγούμενα 8 δεν υπήρξε ισοπαλία, ενώ ήταν ο ρέφερι και στον αγώνα του α’ γύρου μεταξύ των δύο ομάδων που είχε τελειώσει με 1-5 στη Νεάπολη. Έπαιξε και σε μία νίκη των δύο ομάδων, τον Ορφέα στο 6-0 επί του Ατρόμητου και τον Απόλλωνα στο 3-2 με την Ελπίδα.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Καρύδης, Κατρανίτσας, Κουτσός, Μακράκης (59′ Κασσίδης), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (46′ Κιοσέ Μ.), Γκουρτζής, Ξαντινίδης, Μπογιατζίδης (78′ Χιντ), Κρέκα.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Πατμάζογλου): Φιλτανίδης, Αβραμίδης, Καφφετζής (46′ Βουτσάς), Ιωαννίδης, Μπαϊρακταρίδης, Σνιμσίκοφ, Καλλίδης (29′ λ. τρ. Αραβίδης), Παρσαντανιάν, Κυριαζίδης, Μαρκοσιάν Χρ., Περτσανίδης (85′ Παναγιωτίδης).

 

Επόμενος αγώνας για τον Ορφέα Ξάνθης το ντέρμπι με τον Ηρακλή στη Γενισέα και για τον Απόλλωνα εντός έδρας με τον Κεραυνό Λευκόπετρας.

Σχετικά άρθρα