Ηρακλής Ζ. – Ορφέας Ξ. 0-1 (pics)

Έναν… μικρό άθλο πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης που έφυγε με το “διπλό” από το γήπεδο της Γενισέας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Ηρακλή. Οι “κιτρινόμαυροι” παίζοντας με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά βρήκαν το “χρυσό” γκολ στο 96′ από τον Θάνο Μπογιατζίδη και πανηγύρισαν την 2η νίκη τους επί των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα καρέ αγώνων χωρίς τρίποντο που τους άφησε πιο πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου, αλλά με αυτό το αποτέλεσμα δηλώνουν ηχηρά πως “είναι ακόμη εδώ”, δίνοντας άλλη τροπή στο πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Στους 32 βαθμούς οι νικητές και στο -3 από την κορυφή, με τον 2ο Π. Μελά (34 β.) και τον 3ο ΑΟΒ (33 β.) να έχουν παιχνίδι λιγότερο, ενώ στους 35 παρέμεινε ο Ηρακλής μετά την 2η φετινή του ήττα από τον Ορφέα.

 

Στο α’ μέρος ο Ορφέας με τον Κρέκα να κάνει την προσποίηση και τον Ξαντινίδη να τον προλαβαίνει ο Κουρτίδης απείλησε για μία ομάδα που έδειχνε ότι της έλειπε η τελική ενέργεια για να φτάσει στο γκολ. Σε ένα διάστημα που οι πρωτοπόροι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 26′ όμως ο Δημήτρης Γιουργούσης σταμάτησε στο τετ α τετ τον Λάζαρο Ορφανίδη.

 

Το β’ μέρος είχε περισσότερες καλές στιγμές και ο ρυθμός του αγώνα για μεγάλο διάστημα ικανοποίησε τους φιλάθλους, που όμως περίμεναν και γκολ. Ο Ορφέας είχε ένα καλό φάουλ του Γιώργου Κατρανίτσα που απέκρουσε ο τερματοφύλακας κι ένα σουτ του Μπογιατζίδη στο 65′ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο, ενώ ο Ηρακλής είχε τετ α τετ με τον Ισκελή, ένα σουτ και μία κόντρα της μπάλας στον Ορφανίδη για πιο χαρακτηριστικές στιγμές, σε ένα διάστημα που έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο.

 

Προς το τέλος του αγώνα άλλαξαν οι ισορροπίες αφού στο 85′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Λάζαρος Μαυρόπουλος – φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ηρακλής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα και έφτασε κοντά στο γκολ στο 88′ με το σουτ του Ιγνατιάδη που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.  Στο 90′ σε κόντρα επίθεση η έξοδος του Κουρτίδη ήταν καθοριστική σταματώντας την μπάλα πριν φτάσει στον Ξαντινίδη, ενώ στο 95′ και μετά από φάση διαρκείας στην οποία ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έκανε δύο αποκρούσεις, ήρθε ο Θάνος Μπογιατζίδης που ξαναπλήγωσε τους πρωτοπόρους μετά το παιχνίδι του α’ γύρου. Τότε είχε κάνει το 2-0 στο τελικό 3-1 και τώρα, το τελικό 0-1 κατεβάζοντας την μπάλα και σκοράροντας με πλασέ (0-1).

 

Στο τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες αντάλλαξαν ευχές, έχοντας πάντως τα παράπονά τους από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις με τον Ηρακλή να ζητάει φάουλ στο χώρο του κέντρου πριν γίνει το 0-1. Η ουσία όμως είναι πως αμφότερες πρόσφεραν ένα όμορφο παιχνίδι παρά τις απουσίες των Τενεκέ, Ψαρόπουλου, Καρβουνίδη από τους γηπεδούχους και Χακή – κυρίως – από τους φιλοξενούμενους που θα μπορούσε να τελειώσει και… 2-2 και μακάρι και στα επόμενα ντέρμπι να δούμε ανάλογο θέαμα.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου (Τόσκας – Εμίν Κεχαγιά) στο 13ο φετινό του παιχνίδι στην Α! ΕΠΣ. Νωρίτερα είχε παίξει στο Ηρακλής – Φίλιππος 1-0 για την 6η αγωνιστική και σε 2 αγώνες του Ορφέα. Στη νίκη με 0-4 στη Θαλασσιά (8η) και στο 1-1 στο γήπεδο της Φελώνης με την Βιστωνίδα.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Δρόσος, Ιγνατιάδης, Μελετιάδης, Μπαλάσης, Μπογιατζόπουλος Α., Καπζά (57′ Κωφίδης Στ.), Μπογιατζόπουλος Γ., Ισκελής (75′ Δρόσος Ι.), Βαλαβάνης (87′ Κωφίδης Κ.), Ορφανίδης.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Καρύδης (34′ Κασσίδης), Κατρανίτσας, Κουτσός, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (75′ Κιοσέ), Γκουρτζής (75′ Μπουρμπούν), Ξαντινίδης, Μπογιατζίδης, Κρέκα.

 

Επόμενο παιχνίδι για τον Ηρακλή και πάλι εντός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Ξάνθης, ενώ ο Ορφέας υποδέχεται τον Φίλιππο Δροσερού.

 

Σχετικά άρθρα