Ηρακλής Ζ. – Ασπίδα Ξ. 1-0

Στο γήπεδο της Γενισέας Ηρακλής και Ασπίδα πρόσφεραν έναν ανταγωνιστικό παιχνίδι χωρίς όμως ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι. Αυτή τη φορά δεν επανέλαβαν το μεγάλο σκορ που είχαν βγάλει στον α’ γύρο (1-6), απέναντι σε μία Ασπίδα διαφορετική προς το καλύτερο σε σχέση με τότε, αλλά χρειάστηκε μία στατική φάση για να γίνει η διαφορά. Ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως ήταν φλύαρος και δεν ολοκλήρωνε την επιθετική του δραστηριότητα. Η Ασπίδα ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά, αλλά επιθετικά παρουσίασε δυσκολίες. Το παιχνίδι… έδειχνε ότι όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε και τελικά χρειάστηκε άλλη μία στατική φάση σε αναμέτρηση της Ασπίδας, για να αλλάξουν ισορροπίες.

 

Στα μισά περίπου του β’ μέρους οι νικητές ξεκλείδωσαν την υπόθεση νίκη κόντρα στους παίκτες του Δημήτρη Καρύδη που προέρχονταν από τον βαθμό κόντρα στον Ορφέα. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε ιδανικά στο 63′ το χτύπημα κόρνερ του Γ. Μπογιατζόπουλου και ο Σάββας Μπαλάσης με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Άγγελου Χασιώτη. Η 10η φετινή νίκη δίνει το δικαίωμα παραμονής στην κορυφή για τον Ζυγό των 32 βαθμών, με τον σκόρερ του να παραβιάζει αντίπαλα δίχτυα για 3η φορά φέτος, πάντα στο πρωτάθλημα.

 

Η Ασπίδα έκανε μία ακόμη καλή προσπάθεια μετά τις δύο ισοπαλίες αλλά παρέμεινε στους 9 βαθμούς. Πάντως η “οικογένεια” της ομάδας σοκαρίστηκε λίγο πριν το παιχνίδι με το άσχημο γεγονός του θανάτου της μητέρας των Σωκράτη και Νίκου Χατζηπαρασκευά. Για τον λόγο αυτό υπήρξε ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του αγώνα ενώ η ΕΠΣ εξέδωσε και σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Διαλυνάς (Παπαδόπουλος Β. – Παπαδόπουλος Δ.) που διηύθυνε το 4ο φετινό του παιχνίδι στην Α! ΕΠΣ, παίζοντας για πρώτη φορά σε αγώνα του Ηρακλή και για 2η την Ασπίδα, μετά 1-1 της 6ης αγωνιστικής στη Χρύσα με τον Ατρόμητο.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Τενεκές, Ιγνατιάδης, Ψαρόπουλος (60′ Κοτίνας), Μπαλάσης, Μπογιατζόπουλος Α., Βαλαβάνης (72′ Δρόσος Ι.), Μπογιατζόπουλος Γ., Ισκελής, Ορφανίδης, Κωφίδης Στ.

 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Καρύδης): Τριαντάφυλλος, Ιορδανίδης, Λίλλης, Ελευθεριάδης (77′ λ. τρ. Κοτρώνης), Φώτης, Νταμπανλής, Ντουρμπάκου, Παπακυριακού, Σαββόγλου (60′ Δαγκλής), Παππάς (85′ Γούλας), Γεωργόπουλος.

 

Επόμενο παιχνίδι του Ηρακλή το super ντέρμπι στο Κουτσό με τον Π. Μελά, ενώ η Ασπίδα Ξάνθης έχει το εντός έδρας ματς με τον Φίλιππο.

Σχετικά άρθρα