ΑΟ Βιστωνίδας – Ελπίδα Γεν. 2-0

Έκανε το… καθήκον του ο ΑΟ Βιστωνίδας στο απαιτητικό παιχνίδι με την ανεβασμένη τελευταία Ελπίδα Γενισέας και με δύο γκολ στο β’ μέρος πήρε τους βαθμούς της νίκης. Πλασματική η 4η θέση της ομάδας του Γιάννη Δημητριάδη στον πίνακα κατάταξης για μία ομάδα που έχει την καλύτερη άμυνα και την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και παιχνίδι λιγότερο (με τον Φίλιππο). Μετά το 2-0 του Σαββάτου επί της Γενισέας έχει πλέον 27 βαθμούς και είναι στο -5 από την κορυφή αλλά πάντα “μέσα” στο παιχνίδι του τίτλου.

 

Στο γήπεδο της Φελώνης ο ΑΟΒ συνάντησε την Ελπίδα που πήγε με ψυχολογία μετά τις τρεις σερί νίκες της. Σε ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι οι δύο ομάδες με διαφορετικό αγωνιστικό πλάνο προσπάθησαν να βγάλουν ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να γίνονται πιο απειλητικοί σε κάποιες περιπτώσεις, όμως χρειάστηκαν ένα πέναλτι για να ξεκλειδώσουν την αναμέτρηση. Στο 68ο λεπτό του αγώνα του α’ γύρου ο Κοτόπουλος είχε κάνει το τελικό 0-1 στη Γενισέα στα τέλη του Σεπτέμβρη και τώρα, στο ίδιο λεπτό, ένας νεοφερμένος παίκτης ο Μιχάλης Μαλαδένης ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Μποΐτση (με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την υπόδειξη), το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κιολεΐδης για να κάνει το 1-0. Η Ελπίδα είχε διάθεση για να διεκδικήσει νέο θετικό αποτέλεσμα, όμως έμεινε μακριά από τις τελικές ευκαιρίες, με τον Θώμογλου στο 80′ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 που δεν άλλαξε, αν και ο ΑΟΒ είχε και δοκάρι σε φάουλ του Φ. Τζεβελέκη το οποίο αρχικά απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

 

Έτσι οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με νίκη στην αγωνιστική δράση μετά τις 20/1 , συνεχίζοντας το σερί των “καθαρών” νικών αφού το πέτυχαν για τέταρτο σερί παιχνίδι και περιμένουν απώλειες των ομάδων που βρίσκονται πιο πάνω στη βαθμολογία. Τρίτα γκολ με τη φανέλα του ΑΟΒ για τους δύο σκόρερ της ομάδας και τον Θώμογλου να έχει και 3 με τον Π. Μελά. Η Ελπίδα που έχει κι αυτή παιχνίδι λιγότερο (με τον Π. Μελά) παρέμεινε στους 14 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον Φίλιππο και τρεις περισσότερους από την επόμενη αντίπαλό της.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου (Χρυσέλης Γ. – Χάνδρος) που έφτασε τα 11 παιχνίδια φέτος στην κατηγορία. Για τρίτη φορά έπαιξε σε ματς του ΑΟ Βιστωνίδας μετά το 5-0 επί του Φίλιππου στην πρεμιέρα και το 1-1 με τον Ορφέα στις 23/12 και για δεύτερη την Ελπίδα μετά το 4-1 επί της Ασπίδας στην εξ αναβολής 4η αγωνιστική (7/1).

 

Α.Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ (Γ. Δημητριάδης): Μανιάς, Τολμίδης, Αγγελίδης Π., Μετεντζίδης (65′ Αγγελίδης), Κεσκινίδης, Κιολεΐδης, Μπουτζικούδης (86′ Γεωργιάδης), Θωμαΐδης (65′ Σαμαράς), Μαλαδένης Μ. (86′ Παπαηλιάκης), Τζεβελέκης Φ., Θώμογλου (80′ Πιτσόλης).

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Ζαρζακόπουλος, Κομαχίδης, Παπαστεφάνου, Μποΐτσης (78′ Ζορίνοφ), Μελισσόπουλος, Αρβανιτίδης, Πουτακίδης (70′ Ευθυμιάδης Γ.), Ζυκολλάρι, Ευθυμιάδης Ν., Γκασιμπαγιατζίδης (83′ Ταχτσίδης), Πορφυράκης (46′ Τηλαβερίδης).

 

Στην 14η αγωνιστική ο ΑΟ Βιστωνίδας έχει εκτός έδρας παιχνίδι στη Θαλασσιά, ενώ η Ελπίδα υποδέχεται την ΑΠΟΞ.

 

Σχετικά άρθρα