Ορφέας Ξ. – Φίλιππος Δρ. 2-1

Σχεδόν ένα μήνα μετά το 1-1 στο Δροσερό, Ορφέας και Φίλιππος διασταύρωσαν εκ νέου τα “ξίφη” τους, στο γήπεδο του ΑΟΞ αυτή τη φορά, σε ένα παιχνίδι με εντάσεις, από μία κόκκινη κάρτα στις δύο ομάδες κι ένα φύλλο αγώνα που “έκλεισε” αρκετά μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο κλήθηκε και αστυνομική παρουσία. Ο Ορφέας κέρδισε τελικά με ανατροπή 2-1 τους φιλοξενούμενους που εξέφρασαν παράπονα για τη συμπεριφορά παράγοντα των γηπεδούχων…

 

Στο αγωνιστικό μέρος ο Αλή Μπαρή ξανασκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του στο 20′ όταν σε μία κόντρα επίθεση με διαγώνιο σουτ μετά από κίνηση με πλάτη στο τέρμα, έκανε το 0-1, με τον Ορφέα να έχει μία πρωτοβουλία των κινήσεων και για πρόσωπο του αγώνα τον Σαντιλιάνο Κρέκα που έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 36′ ήταν αυτός που με σουτ έκανε το 1-1 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην ανάπαυλα μάλιστα υπήρξαν συστάσεις στις ομάδες για να ηρεμήσουν οι τόνοι, χωρίς όμως αυτό να συμβεί, αφού και στο τέλος του αγώνα η ένταση ήταν μεγάλη.

 

Υπήρξαν και οι διαμαρτυρίες του Ορφέα για δύο περιπτώσεις πέναλτι (για χέρι αμυντικού μετά από κεφαλιά του Ξαντινίδη και για μαρκάρισμα στην περιοχή του Μπογιατζίδη) αλλά και οι κόκκινες κάρτες στην επανάληψη, πέρα από το νικητήριο γκολ. Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο Ηλίας Μακράκης στο 58′ περίπου, καθώς σταμάτησε αντίπαλο σε κόντρα επίθεση, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε απευθείας ο Ρετζέπογλου για εξύβριση. Με 10 παίκτες οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου στη συνέχεια, με τον Ξαντινίδη να βγάζει τη σέντρα στο 65′ και τον Κρέκα με κεφαλιά να σκοράρει για το 2-1. Μία φάση νωρίτερα πάντως και πριν το κόρνερ, οι του Φίλιππου διαμαρτυρήθηκαν για το χτύπημα στον Αλή Μπαρή που ήταν εκτός αγώνα για πρώτες βοήθειες, τη στιγμή του νικητήριου γκολ. Υπήρξαν στιγμές μέχρι το φινάλε, αλλά η πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή του Ζιπίδη με τον παίκτη του Φίλιππου να χάνει ευκαιρία για το 2-2 προς το τέλος, σε ένα παιχνίδι πάντως που επισκιάστηκε από τα γεγονότα που έγιναν στο περιθώριό του και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και “τρίτο ημίχρονο”.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Διαλυνάς (Χρυσέλης – Οτουζμπίρ) στην 6η του φετινή αναμέτρηση σαν διαιτητής στην Α! ΕΠΣ. Για δεύτερη φορά στο γήπεδο του ΑΟΞ μετά το 3-0 του Ορφέα επί της ΑΠΟΞ και για πρώτη σε παιχνίδι του Φίλιππου.

 

ΟΡΦΕΑΣ Ξ.: Γιουργούσης, Καρύδης, Κατρανίτσας, Κουτσός, Μακράκης, Κασσίδης, Μπουρμπούν Εγκέ (68′ Βρίγκος), Γκουρτζής, Ξαντινίδης (89′ Μυγγίδης), Μπογιατζίδης, Κρέκα.

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ (Ερ. Καντουχάρ): Καράνταης Γ., Αλή Ογλού Τ., Ξιμιτίδης, Μέκερα Οκάν, Ρετζέπ Ογλού, Ξενίδης, Καράνταης Ε., Ζιπίδης, Τοπ Αλή, Αλή Ογλού Μπαρή, Χασάνογλου Ερσάλ.

 

Επόμενη αναμέτρηση για τους “κιτρινόμαυρους” εκτός έδρας με την Ελπίδα το Σάββατο, ενώ ο Φίλιππος υποδέχεται τον Ηρακλή.

 

 

Σχετικά άρθρα