Ηρακλής Ζ. – Απόλλων Ξ. 0-1

Ο Απόλλωνας Ξάνθης στο 87′ με σκόρερ τον Κυριαζίδη πήρε μεγάλο διπλό στο γήπεδο της Γενισέας επί του Ηρακλή αλλάζοντας την ροή του πρωταθλήματος στην κορυφή. Εντάσεις στη φυσούνα στο ημίχρονο σε μία αγωνιστική της οποίας τα… απόνερα βγήκαν σε αρκετά παιχνίδια. Κι εδώ η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την παρουσία της αστυνομικής δύναμης.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι πήραν την ρεβάνς για την ήττα στην “παγωμένη” Νεάπολη με 1-5 και πλήγωσαν τον Ηρακλή με γκολ στο τέλος. Ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στον Ηρακλή που προσπαθούσε, αλλά μεσοεπιθετικά δεν μπόρεσε να είναι απειλητικός στον βαθμό που να σκοράρει. Ο Απόλλωνας είχε δύο καλές στιγμές με τον Κυριαζίδη στο α’ μέρος, και τελικά στο 87′ μετά από κόντρα επίθεση και συνεργασία Παρσαντανιάν – Χρ. Μαρκοσιάν και Κυριαζίδη, ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουρτίδη που ήταν πολύ καλός σε ένα ακόμη παιχνίδι. Έτσι ο Απόλλωνας μετά τις ισοπαλίες σε Φελώνη με ΑΟΒ και γήπεδο του ΑΟΞ με Ορφέα (αμφότερες 1-1) πήρε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή ρίχνοντάς τον από την κορυφή στην 4η θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Ν. Πατμάζογλου, από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχει χάσει μόνο στο Κουτσό, δύσκολα με 1-0.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (Κουτσογιάννης – Παπαδόπουλος Δ.) που έφτασε τα 11 σαν διαιτητής στο φετινό πρωτάθλημα της Α! ΕΠΣ. Τρεις φορές είχε βρεθεί νωρίτερα στο δρόμο του Απόλλωνα σε παιχνίδια που είχαν όλα τα αποτελέσματα. Για δεύτερη φορά σε αναμέτρηση του Ηρακλή μετά το 1-2 στη Γενισέα επί της Ελπίδας στις 9/12.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Άγγ. Χασιώτης): Κουρτίδης, Δρόσος Ε., Ιγνατιάδης, Τενεκές, Μπαλάσης (50′ Μελετιάδης), Δρόσος Ι. Μπογιατζόπουλος, Βαλαβάνης (85′ Κοτινας), Ισκελής (46′ Κωφίδης Κ.), Ορφανίδης (70′ Αδαμίδης), Κωφίδης Στ.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Ν. Πατμάζογλου): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Αραβίδης, Σνιμσίκοφ, Μπαϊρακταρίδης, Αβραμίδης, Κυριαζίδης (80′ Σαΐπ), Μπαργκάν Τζ. (55′ Ιωαννίδης), Μαρκοσιάν Β. (75′ Γούλας), Μαρκοσιάν Χ., Παρσαντανιάν.

 

Επόμενο παιχνίδι για τον Ηρακλή το εκτός έδρας στο Δροσερό με τον Φίλιππο, ενώ για τον Απόλλωνα ακολουθεί αυτό στη Νεάπολη με τον ΑΟ Βιστωνίδας.

Σχετικά άρθρα