Ασπίδα Ξ. – Φίλιππος Δρ. 1-2

Επέστρεψε στις νίκες ο Φίλιππος Δροσερού που πέρασε νικηφόρα με 1-2 από τα Βαφέικα στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής που έγινε το Σάββατο.

 

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο παιχνίδι στο πρώτο του κομμάτι και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Τοπ Τζιχάν να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια στο 28ο λεπτό και με σουτ να κάνει το 0-1. Η Ασπίδα ισορρόπησε από το 30′ μέχρι την λήξη του ημιχρόνου και ανέβαζε στροφές στη συνέχεια ψάχνοντας την ισοφάριση. Είχε οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά του Απόστολου Φώτη στο 53′, ενώ Λίλλης και Ιορδανίδης θα μπορούσαν να σκοράρουν, όμως αυτό δεν συνέβη στις δικές τους καλές στιγμές. Και ο Φίλιππος όμως έψαχνε στην κόντρα επίθεση κυρίως το δεύτερο γκολ, όμως οι Ξενίδης και Μπαρή έχασαν τις καλύτερες στιγμές. Το 1-1 όμως ήρθε στο 83′ για την Ασπίδα σε μία “τυχερή” φάση με τον Νικολούδη να ισοφαρίζει με περίεργο τρόπο, την στιγμή που ο Φίλιππος προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στο 85′ όμως ο Αλή Μπαρή στο ξεκίνημα αντεπίθεσης κράτησε έξυπνα την μπάλα και βρήκε ιδανικά τον επίσης έμπειρο Μουμίνογλου Τουγιάλ που έκανε το 1-2 στο 85′, σε ένα παιχνίδι που κρατήθηκαν αρκετά λεπτά καθυστερήσεων και ολοκληρώθηκε με ένταση, η οποία όμως έληξε γρήγορα.

 

Έτσι, ο Φίλιππος κέρδισε για 2η φορά φέτος την Ασπίδα μετά το 3-0 του α’ γύρου, με τον Τοπ Τζιχάν να σκοράρει και στα δύο παιχνίδια και να έχει 2 γκολ στην φετινή Α! ΕΠΣ, όπως και ο Τουγιάλ. Η ομάδα του Ερσάν Καντουχάρ διασκέδασε τις εντυπώσεις από το βαρύ 4-0 της ΑΠΟΞ και έχει 23 βαθμούς μετά την 7η φετινή της νίκη.

 

Η Ασπίδα συνεχίζει να είναι “παρέα” με την Αναγέννηση με 9 βαθμούς, χάνοντας για 3η φορά σε εντός έδρας παιχνίδι, βγάζοντας πάντως “over” σε παιχνίδι της μετά από τρία “under” με τον Νικολούδη να φτάνει στα 3 γκολ και να είναι μαζί με τον Παππά οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου (Πασχαλίδης Γ. – Γκώγος) που έπαιξε για 3η φορά την Ασπίδα και για τέταρτη φορά τον Φίλιππο και πάλι σε εκτός έδρας παιχνίδι.

 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Καρύδης): Γούλας, Λίλλης, Κοτρώνης (81′ Παπάζογλου), Νικολούδης, Ελευθεριάδης, Νταμπανλής, Μέντσας (16′ λ. τρ. Φώτης), Παπακυριακού, Σαββόγλου (67′ Λουκάς), Παππάς, Ιορδανίδης.

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ (Ε. Καντουχάρ): Καράνταης Γ., Αλή Ογλού, Ξιμιτίδης, Καρατζάς, Σιράκ, Ξενίδης (70′ Μουσταφά Ογλού), Καράνταης Ε., Ζιπίδης, Τοπ Τ. (55′ Μουμίνογλου), Αλή Ογλού, Χασάνογλου (87′ Αλή Ογλού Ν.).

 

Επόμενο παιχνίδι για την Ασπίδα Ξάνθης και πάλι εντός έδρας με αντίπαλο την Ελπίδα, ενώ ο Φίλιππος βάσει προγράμματος υποδέχεται τον Π. Μελά Κουτσού έχοντας και το παιχνίδι λιγότερο με τη Βιστωνίδα.

 

Κεντρική φωτό αρχείου

Σχετικά άρθρα