Ελπίδα Γενισέας – Ασπίδα Ξ. 4-1

Μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το “διπλό” στη Λευκόπετρα, η Ελπίδα Γενισέας κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη ξεκινώντας ιδανικά το 2024. Μία νίκη που ήταν η πρώτη φετινή στην έδρα της και παράλληλα η πρώτη με τον Κώστα Τερζανίδη στην τεχνική ηγεσία της. Καλή η προσπάθεια της Ασπίδας που θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο ξεκίνημα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Νέο Έτος. Οι γηπεδούχοι μετά το 4-1 προσπέρασαν τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία για ένα βαθμό.

 

Στο α’ μέρος η ομάδα του Δημήτρη Καρύδη φάνηκε πως μπορούσε να βάλει τα δύσκολα στην Ελπίδα που όμως κατάφερε να προηγηθεί με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο έμπειρος Μιχάλης Μελισσόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση μιας στατικής φάσης που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι και έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο σφραγίστηκε το α’ μέρος. Σε ένα διάστημα που η Ασπίδα είχε καλές στιγμές με τελικές που σταμάτησαν στον Ζαρζακόπουλο από τους Παπακυριακού και Σαββόγλου. Με την έναρξη της επανάληψης η Ελπίδα που νωρίτερα είχε κάνει μία αναγκαστική αλλαγή, άλλαξε τον σχηματισμό της στο γήπεδο της Γενισέας, κάτι που έφερε αποτέλεσμα, αφού δημιουργήθηκαν οι χώροι για τους ποιοτικούς της παίκτες στα άκρα.

 

Στο 58′ ο Γκασιμπαγιαζίδης έσπασε την μπάλα στον Γ. Ευθυμιάδη που έκανε το 2-0, ενώ ο Μωυσίδης που πέρασε ως αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 64′ μετά την εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Λίλλη, έκανε το 2-1. Στο 68′ όμως ο Γκασιμπαγιαζίδης από αριστερά πρόσφερε και νέα ασίστ στον Αρβανιτίδη που με ένα όμορφο βολ πλανέ έκανε το 3-1 στη φάση που “κλείδωσε” την αναμέτρηση. Το τελικό 4-1 έκανε ο Μ. Ευθυμιάδης που έφυγε στην κόντρα επίθεση και ξεπερνώντας τον τερματοφύλακα σκόραρε. Αξίζει να σημειώσουμε πως είχε σημαντικές απουσίες η γηπεδούχος ομάδα (Ζυγκολάρι, Μπουνταγκίδης, Δημητριάδης Χ.) καθώς και η Ασπίδα με τον Δ. Καρύδη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νέους παίκτες.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου (Χρυσέλης Γ. – Πασχαλίδης).

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Ζαρζακόπουλος, Πορφυράκης (61’ Δημητριάδης Β.), Παπαστεφάνου, Μελισσόπουλος, Ευθυμιάδης Γ. (70’ Ταχτσίδης), Λεσκόφτσης, Αρβανιτίδης, Μποΐτσης, Ευθυμιάδης Μ., Γκασιμπαγιαζίδης, Κομαχίδης (32’ λ. τρ. Κίρατζη Εγκέ).

 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Καρύδης): Τριαντάφυλλος, Ιορδανίδης, Λίλλης (85’ Παπάζογλου), Ταβουλτσίδης (75’ Κατσούλης), Νταμπανλής, Πεντεζίδης (75’ Μενεμενλής), Κωνσταντινίδης (60’ Μωυσίδης), Παπακυριακού, Σαββόγλου, Παππάς, Ντουρμπάκου (60’ Φώτης).

Σχετικά άρθρα