Ασπίδα Ξ. – Ορφέας Ξ. 1-1

Στο γήπεδο της Λεύκης ο Ορφέας Ξάνθης άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου στην Α! ΕΠΣ μετά το 1-1 με την Ασπίδα Ξάνθης. Μία αναμέτρηση που πάντα θα είναι… ντέρμπι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο σύλλογοι με τους κιτρινόμαυρους να “πέφτουν” στην 3η θέση με 27 βαθμούς έχοντας ωστόσο αγώνα λιγότερο, αυτόν της ερχόμενης Τετάρτης με τον Φίλιππο στο Δροσερό.

 

Αναφορικά με το παιχνίδι, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πιο καλά στο πρώτο 20λεπτο και με τον παίκτη που είχε κάνει την “ζημιά” στον αγώνα του α’ γύρου τον Σαντιλιάνο Κρέκα (που είχε σημειώσει και τα δύο γκολ στο 2-0), κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μέμτσα που δέχθηκε την πρώτη του κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κώστας Ξαντινίδης που έφτασε τα 13 γκολ παρά την αξιόλογη προσπάθεια του Γούλα να σταματήσει το σουτ του. Το 0-1 ήταν γεγονός με την ομάδα του Δημήτρη Καρύδη να ανεβάζει στην συνέχεια την απόδοσή της και με έναν γνωστό τρόπο, γκολ από στατική φάση δηλαδή, κατάφερε να κάνει το 1-1.

 

Μετά από φαλτσαριστό κόρνερ του Παππά, με καρφωτή κεφαλιά του στόπερ της Α. Φώτη στο 40′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά αμέσως μετά οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μέμτσας στο χώρο του κέντρου δέχθηκε την 2η κίτρινη, η Ασπίδα έμεινε με 10 παίκτες και μέχρι το τέλος κράτησε την ισοπαλία προτιμώντας το ανασταλτικό παιχνίδι με κλειστή άμυνα, απέναντι σε έναν Ορφέα που πίεζε και στο τέλος έπαιξε με σέντερ φορ τους Χιντ Ιμέρ και Ηλία Μακράκη στην προσπάθεια για το γκολ της νίκης. Είχε ευκαιρίες να το πετύχει, όμως δεν τα κατάφερε αν και το άγγιξε με το σουτ Γκουρτζή που πέρασε λίγο έξω και την προσπάθεια του Μαυρόπουλου από ύψος περιοχής προς το τέλος. Η Ασπίδα πάντως επιβραβεύτηκε για την συνολική της εικόνα και την μαχητική της εμφάνιση αντιμετωπίζοντας και δυσκολίες λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος.

 

Επόμενη αναμέτρηση για την Ασπίδα εκτός έδρας με τον Ηρακλή, ενώ για τον Ορφέα τις επόμενες μέρες παίζονται πολλά. Καταρχήν υπάρχει την Τετάρτη το εξ αναβολής ματς στο Δροσερό με τον Φίλιππο και το επόμενο Σάββατο το super ντέρμπι με τον φιλόδοξο Π. Μελά.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αχιλλέας Τόσκας (Πασχαλίδης Γ. – Χάνδρος) στο πρώτο φετινό του παιχνίδι σαν διαιτητής στην Α! ΕΠΣ.

 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Καρύδης): Γούλας, Ιορδανίδης, Λίλλης, Τανούζη, Φώτης, Νταμπανλής (78′ Δαγκλής), Μέμτσας, Παπακυριακού, Σαββόγλου (46′ Αμπατζής), Παππάς (83′ Ελευθεριάδης), Γεωργόπουλος (59′ Ντουρμπάκου).

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Τζαμπάζ Χαλήλ, Κατρανίτσας, Κουτσός, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (59′ Χιντ), Γκουρτζής, Ξαντινίδης (59′ Κιοσέ Μ.), Μπογιατζίδης (59′ Κασσίδης), Κρέκα.

Σχετικά άρθρα