Α! ΕΠΣ: Απόλλων Ξ. – Ελπίδα Γενισέας 3-2 (εικόνες)

Στο φινάλε κρίθηκε το παιχνίδι που έγινε στη Νεάπολη μεταξύ του Απόλλωνα και της Ελπίδας Γενισέας. Σε ένα βαρύ και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής της Παρασκευής, το έργο των ποδοσφαιριστών ήταν δύσκολο με τις ομάδες να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των αρκετών φιλάθλων που το παρακολούθησαν. Υπήρξαν μονομαχίες σε ένα δυνατό παιχνίδι με πέντε γκολ, ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι.

 

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Χρήστος Μαρκοσιάν που σημείωσε 2 γκολ για τους νικητές και ξεπέρασε με 7 γκολ τον Λάζαρο Ορφανίδη του Ηρακλή που έχει 6. Το δεύτερο τέρμα του, έκρινε το ντέρμπι καθώς στο 95′ με φάουλ έκανε το τελικό 3-2. Στο 30′ ο Κομαχίδης έκανε το 0-1, στο 43′ ο Αβραμίδης με σουτ από το ύψος της περιοχής (φωτό) έκανε το 1-1 με τους γηπεδούχους να έχουν και ευκαιρία με τον Μαρκοσιάν που απέκρουσε ο Ζαρζακόπουλος πριν λήξει το ημίχρονο. Στο 73′ όμως πήραν το προβάδισμα με 2-1 με τον Χρ. Μαρκοσιάν, ο οποίος μετά έχασε και πέναλτι – το απέκρουσε ο Ζαρζακόπουλος – να σκοράρει για να φτάσουμε στο 88′ όταν ο Κίρατζη Εγκέ έκανε το 2-2.

 

Παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα από τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Παπαδόπουλος Β. – Παπαδόπουλος Δ.) εξέφρασαν και οι δύο ομάδες.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Ν. Πατμάζογλου): Φιλτανίδης, Καφετζής, Καλλίδης, Αραβίδης, Ιωαννίδης, Αβραμίδης, Κυριαζίδης (78′ Περτσανίδης), Φωτακίδης, Μαρκοσιάν Β., Κατσιλίδης, Μαρκοσιάν Χρ.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Κ. Τερζανίδης): Ζαρζακόπουλος, Πορφυράκης, Παπαστεφάνου, Μελισσόπουλος, Κομαχίδης (55′ Αρβανιτίδης Β.), Λεσκόφτσης, Κίρατζη Ε., Μπουνταγκίδης, Ζυκολλάρι, Γκασιμπαγιαζίδης, Πελτεκίδης (77′ Ταχτσίδης Γ.).

 

Σχετικά άρθρα