Στην Ταϊβάν με στόχο τη διάκριση ο Φ. Ζησιμόπουλος με την υποστήριξη του Ξανθιώτη Αθ. Δασκαλόπουλου και του Δ. Κασσίμη (εικόνες)

Στην μακρινή Ταϊβάν και πιο συγκεκριμένα στην Ταϊπέι, βρίσκεται ο δικός μας ξανθιώτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αθανάσιος Δασκαλόπουλος. Μαζί με τον Δημήτρη Κασσίμη και τον Φώτη Ζησιμόπουλο εκπροσωπούν την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 24 ωρών της Iau @IAU-International Association of ultrarunners που θα διεξαχθεί στις 1-2/12/2023.

 

 

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος θα έχει την πολύτιμη βοήθεια του Δασκαλόπουλου και του Κασσίμη, καθώς ο στόχος του είναι να μπορέσει να μπει στο βάθρο των μεταλλίων μεταξύ συμμετοχών από 41 χώρες!

 

 

Στη διοργάνωση θα τρέξουν πάνω από 250 έμπειροι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο και μαζί τους ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 316 χλμ μέσα σε 24 ώρες ο Λιθουανός Αλεξάντερ Σορόκιν.

 

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έχοντας μια σταθερή πορεία στο τελευταία χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις με εκπληκτικές αποδόσεις θα δοκιμάσει να τρέξει όσο πιο πολλά χλμ μπορεί σε 24 ώρες.

 

 

Ο αγώνας γίνεται σε μια πίστα μήκους 2χλμ όπου θα τρέχουν όλοι οι αθλητές εκεί μέσα. Ο αγώνας ξεκινάει στις 04:00 ώρα Ελλάδος (10:00 τοπική) και ολοκληρώνεται σε 24 ώρες. Η εμπειρία του Σάκη με τη συνεργασία και καθοδήγηση του Δημήτρη θα είναι οι κινητήριοι “μοχλοί” του Φώτη με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

 

Αποτελέσματα καθώς και live αναμεταδόσεις μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

2023 IAU 24H World Championships live results and streams:
Live Results (available after the race starts): http://bao-ming.com/2023iau
Live Streams: https://www.youtube.com/@ctau7116/streams
Closing Ceremony: https://www.youtube.com/watch?v=eAjCQ7HFamc

Μεγάλη τιμή για τη πόλη μας η επιλογή του Αθ. Δασκαλόπουλου για το τόσο μεγάλο αυτό γεγονός.

Να ευχηθούμε με τη σειρά μας κάθε επιτυχία σε όλους σας.

 

Σχετικά άρθρα

social media