Σαββίδης: “Ιδέες υπάρχουν πολλές, χρειάζονται όμως και οι κατάλληλοι άνθρωποι”

Αυτή τη στιγμή ο Λεύκιππος μπορεί να έχει 27 βαθμούς και να είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Β! Εθνικής (με τριπλή ισοβαθμία), όμως το ερχόμενο Σάββατο έχει το δεύτερο και τελευταίο του ρεπό, κάτι που θα τον φέρει πιο χαμηλά στον σχετικό πίνακα.

Σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες του ομίλου γνωρίζουν εξ αρχής ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν άνοδο, αφού στα Play off με αντιπάλους από άλλους ομίλους, οι διαφορές στα μπάτζετ είναι… τεράστιες.

Ως εκ τούτου οποιοδήποτε “άνοιγμα” για την υπέρβαση θα ήταν εκ προοιμίου δύσκολο να βρει ανταπόκριση και δεν είναι «μυστικό» ότι οι ομάδες… καλοβλέπουν περισσότερο τις θέσεις 5-6 της βαθμολογίας που τις στέλνουν πιο νωρίς για… διακοπές, αφού αυτές, δεν οδηγούν ούτε στα Play off αλλά ούτε και στα Play out.

O Ματθαίος Σαββίδης σε μία σύντομη αλλά περιεκτική κουβέντα με την “ΞS” για τη φετινή πορεία, για λάθη, προσωπικά οφέλη κι άλλα ενδιαφέροντα:

«Δεν είναι στο DNA του Λεύκιππου να μην πρωταγωνιστεί και αυτή τη χρονιά ο σχεδιασμός μας δεν πήγε καλά από το ξεκίνημα», όπως μας τόνισε ο Πρόεδρός του Ματθαίος Σαββίδης σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαμε. «Όλα τα λάθη που έγιναν φέτος είναι δικά μου» υπογράμμισε, αλλά δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι του χρόνου η ομάδα και γενικά ο οργανισμός του Λεύκιππου θα είναι καλύτερος. «Κάθε χρόνο μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας. Φέτος ο πρώτος μας στόχος ήταν η εύκολη παραμονή, για την οποία πιστεύω ότι δεν έχουμε πρόβλημα κι από εκεί και μετά ό,τι καλύτερο έρθει μαζί με τον στόχο του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Μέσα σε 7 χρόνια έχουμε πετύχει πολλά, σε διαφορετικές ηλικιακές κλάσεις, αλλά το όραμά μας για τον Σύλλογο δεν έχει ταβάνι. Φέτος και μετά τον κορονοϊό, είδαμε το τμήμα της κολύμβησης να αγκαλιάζεται από το κοινό της Ξάνθης και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο αριθμός των μελών μας. Ο οργανισμός μεγαλώνει και το μόνο βέβαιο είναι ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν και να αναπτύξουν το πρότζεκτ μας, αλλά αυτοί είναι δυσεύρετοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ματθαίος Σαββίδης.

«Δεν έχω κάποιο προσωπικό όφελος από το να «τρέχω» μαζί με τους συνεργάτες μου όλο αυτή την προσπάθεια. Απλά πιστεύω ότι η Ξάνθη είναι ένα σημείο κομβικό. Γεωπολιτικά, η θέση της πόλης μας με δύο αεροδρόμια σε… μία ώρα απόσταση, με ένα γήπεδο στολίδι στο οποίο πραγματικά μπορούν να γίνουν πράγματα και γεγονότα που μπορούν να φέρουν κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Ιδέες υπάρχουν πολλές, χρειάζονται όμως και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τις αξιοποιήσουν».

Σχετικά άρθρα