Από το “πάνω ράφι” ο νέος προπονητής του Λεύκιππου!

Μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές ο Λεύκιππος Ξάνθης αλλάζει και φέτος νωρίς προπονητή. Από το μέχρι πρότινος “δίδυμο” Βαχαρίδη – Δώδου ζητήθηκε να παραμείνουν στην ομάδα και στο τεχνικό της team δουλεύοντας με επικεφαλής ένα νέο πρόσωπο.

Έναν προπονητή από το… “πάνω ράφι”, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό και στην Ξάνθη. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Με πλούσιο βιογραφικό σαν συνεργάτης Ομπράντοβιτς και Γιαννάκη αλλά και ως head coach των Συλλόγων με τους οποίους εργάστηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο τεχνικός Δημήτρης Παπαδόπουλος μετά την κρούση από τον Λεύκιππο, πέταξε άμεσα με προορισμό την Ξάνθη, ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με την Διοίκηση του Ματθαίου Σαββίδη. Με συνοπτικές διαδικασίες συμμετέχει κι αυτός πλέον στο πλάνο του οργανισμού του Λεύκιππου, πραγματοποιώντας μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης (1/11) και την πρώτη του προπόνηση – γνωριμία με τους νέους του παίκτες.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν από τους βασικούς συνεργάτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό για αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα ήταν δίπλα και στον Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική Ελλάδος. Μαζί της “γεύτηκε” τη χαρά από το χρυσό μετάλλιο στο EUROBASKET το 2005 και από το ασημένιο στο Παγκόσμιο την επόμενη χρονιά.

Σαν head coach έχει εργαστεί σε Απόλλωνα Πάτρας, Παγκράτι, ΜΕΝΤ, Κορωπί, ΑΕΕΠ Χαλκίδας, Δόξα Λευκάδας, ΑΕΚ, Ετουάλ Σάχελ (Τυνησία), Τρέπσα (Κόσοβο), ενώ έχει εργαστεί και στην Κύπρο (ΕΘΑ Έγκωμη, Απόλλωνα Λεμεσού).

Σχετικά άρθρα