ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο Λεύκιππος πριν τον τελικό

Πολύ ψηλά, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β! Εθνικής (Δ’ Όμιλος), τερμάτισε ο Λεύκιππος Ξάνθης, ουσιαστικά στην πρώτη παρουσία του στην κατηγορία, μετά τα δύο περσινά του παιχνίδια πριν την διακοπή.

Μία χρονιά στο πρωτάθλημα που αφήνει γλυκιά γεύση στην Ξανθιώτικη ομάδα, όχι μόνο για την ψηλότερη θέση στην σύντομη ιστορία της, αλλά και για το ιδανικό κομμάτι του νικηφόρου σερί των 11 αγώνων οδεύοντας το τέλος της σαιζόν. Τώρα, κοιτάζει το κύπελλο για να ζήσει ξανά στιγμές όπως αυτές του 2018.

Παράλληλα, η κατά συνθήκη – νεανική ομάδα του Λεύκιππου στο Κύπελλο, έχει εμπειρίες και από το πρωτάθλημα, με το Νίκο Δώδο να δίνει χρόνο συμμετοχής στη Β! Εθνική και σε πιο νέους ηλικιακά παίκτες. Κάτι που έχει συμβεί και στο κύπελλο, αφού ο Μ.Ο. ηλικίας της 5άδας (Πεχλιβανίδης, Καλεντζή, Γκοβέσης, Λιάτσας και Πουργιάζης) στα τελευταία 5 λεπτά του ημιτελικού με την Αγ. Βαρβάρα ήταν περίπου 16 ετών και 6 μηνών!

Ο Λεύκιππος πάει στον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τους παίκτες του να έχουν σημειώσει τους παρακάτω πόντους σε πρωτάθλημα όπου κέρδισαν 19 παιχνίδια, χάνοντας στις 5 από τις συνολικά 7 ήττες του στα τελευταία λεπτά.

 

# ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΠΟΝΤΟΙ
1 ΜΑΝΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 382
2 ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 364
3 ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ 295
4 ΠΑΛΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 194
5 ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 156
6 ΒΟΪΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ 137
7 ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 111
8 ΠΕΡΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 96
9 ΜΑΚΑΡΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 79
10 ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 57
11 ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ 39
12 ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ 29
13 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 15
14 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 7
15 ΚΑΛΛΕΝΤΖΗ ΔΕΡΒΑΝ 2

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γιώργος Μανάκας, μίλησε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση: « Κάθε τελικός αποτελεί πρόκληση για τους αθλητές καθώς θα πάρουν τη δόξα του νικητή και θα θυμούνται αυτή την επιτυχία για χρόνια. Είναι ένα παιχνίδι που απαγορεύονται τα λάθη ή τουλάχιστον πρέπει να τα ελαχιστοποιήσουμε, πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των προπονητών μας. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και θεωρώ πως στο τέλος θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Από την πλευρά μου θέλω να καλέσω όλους τους φίλους του μπάσκετ να παρευρεθούν στις κερκίδες του ΔΑΚ για να παρακολουθήσουν ένα όμορφο παιχνίδι αλλά και να τιμήσουν τον θεσμό και τη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ».

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

 

Σχετικά άρθρα