Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Λεύκιππος (78-72) κόντρα στη γενναία Ασπίδα! (pics)

Σε ένα πραγματικά σπουδαίο τελικό που αντάμειψε τον κόσμο που γέμισε το ΔΑΚ, ο Λεύκιππος ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» της ΕΚΑΣΑΜΑΘ επικρατώντας της γενναίας Ασπίδας με 72-78. Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση για το άθλημα, με αγωνία, εναλλαγές συναισθημάτων και μπόλικο σασπένς και με την αξία του νικημένου να δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον νικητή, η ομάδα του Νίκου Δώδου έγραψε θριαμβευτικό «επίλογο» στη σαιζόν τερματίζοντας 3η στο πρωτάθλημα της Β! Εθνικής και κατακτώντας το κύπελλο. Από την άλλη σπουδαία η προσπάθεια και της Κυανόλευκης ομάδας που πάλεψε με όλες της, τις δυνάμεις απέναντι σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι έπεσε «μαχόμενη» με το τελικό αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας το Ξανθιώτικο μπάσκετ.

Η συναρπαστική εξέλιξη του ματς

Ο Λεύκιππος παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και έχοντας καλύτερο ρυθμό μετά τα σερί παιχνίδια που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό  ξεκίνησε καλύτερα το ματς σε σχέση με την Ασπίδα αφού προηγήθηκε με 13-25 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Νίκου Δώδου προηγήθηκε με σκορ 3-11 με καλάθι του Δεληγιάννη. Η Ασπίδα μείωσε με τρίποντο του Παπαδάκη σε 6-11 αλλά ο Χρήστου έδωσε και πάλι «αέρα» 8 πόντων στην ομάδα του για το 6-14. Ο Κουτσογιάννης μείωσε σε 11-17 και οι Χρήστου- Μανάκας με γκολ- φάουλ και τρίποντο έφεραν το ματς στο 13-25 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό για το +12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με νταμπλ σκορ (15-30) βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να «ροκανίσουν» τη διαφορά (20-30, 25-32) με τον Κατσαμούρη να φορτώνεται με 4 φάουλ μετά από αντιαθλητικό που έκανε στον Παπανικολάου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο +6 για τον Λεύκιππο με δύο καλάθια του Κουτσογιάννη και ένα του Χρήστου για το 30-36. Οι Χρήστου και Μανάκας μάλιστα ήταν «διψήφιοι» από το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η Ασπίδα μπήκε δυνατά και μείωσε ακόμα και στους 3 με τρίποντο του Στουρνάρα (33-36) αλλά ένα τρίποντο του Χρήστου έφερε το 33-39. Τέσσερις πόντοι για τους κυανόλευκους έφεραν το 37-39 και το ματς στην συνέχεια έγινε ντέρμπι με την Ασπίδα να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ και να τα καταφέρνει (39-41, 39-43, 41-43) αλλά ο Λεύκιππος πάτησε για λίγο το «γκάζι» ξεφεύγοντας με 41-48 και 44-51 με καλάθι και φάουλ του εξαιρετικού Χρήστου. Ένα ακόμη τρίποντο απ’ τον Παπανικολάου έφερε το 49-53 με το ματς να συνεχίζει να έχει χαρακτήρα ντέρμπι με τους Σαββίδη και Παναγιωτόπουλο να σκοράρουν για τρεις και το ματς να πηγαίνει στο 52-56 μέσα σε πανδαιμόνιο. Μια εύστοχη βολή του Χρήστου, ένα καλάθι και φάουλ του Παπαδήμα έφερε το 52-60 ενώ λίγο αργότερα ο Ρούμογλου χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Ο Σαββίδης αστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους Ρούμογλου και Παπανικολάου στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου για το 52-60 που ήταν το σκορ του 3ης περιόδου.

Στην 4η και τελευταία περίοδο, ο παροπλισμένος λόγω φάουλ Κατσαμούρης έκανε με τρίποντο το 52-63 και ο Παναγιωτόπουλος απάντησε για το 55-63 με το τρίτο του εύστοχο σουτ από τα 6.75. Ο Ρούμογλου με καλάθι μείωσε σε 57-63 και ο Κατσαμούρης με προσωπικό καλάθι έκανε το 57-65. Ο Ρούμογλου με ένα ακόμη δίποντο έκανε το 59-65 (ασίστ από τον Παπαδάκη) αλλά τα άσχημα νέα για την Ασπίδα ήρθαν από το 4ο φάουλ που χρεώθηκε ο Κουτσογιάννης και το 5ο του Στουρνάρα ο οποίος αποβλήθηκε από το παιχνίδι με συγκομιδή 6 πόντων, έξι λεπτά πριν το τέλος. Στην αντίπερα όχθη και ο Κατσαμούρης έφυγε από το ματς με 5 φάουλ και 12 πόντους. Ο Λεύκιππος είχε «κολλήσει» στους 65 πόντους, ο Παπαδάκης μείωσε σε 61-65 αλλά ο Μακαρατζής έδωσε τη λύση για το 61-67 υπέρ της ομάδας του Δώδου. Ο Ρούμογλου ολομόναχος κάτω από το καλάθι αστόχησε σε κρίσιμη επίθεση 4 λεπτά πριν το τέλος, με τον Κουτσογιάννη να επιστρέφει από τον πάγκο. Ο Παπαδάκης μείωσε εκ νέου με βολές για το 63-67 και το ματς συνέχιζε να είναι συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να δίνουν τρομερές «μάχες» στο παρκέ όπου έπεσαν κορμιά.

Ένα εύστοχο τρίποντο του Σανούδου έφερε την Ασπίδα στο -1 αλλά και πάλι ο Χρήστου όρθωσε «ανάστημα» με καλάθι και φάουλ φτάνοντας τους 26 πόντους για το 66-70. Ο «αειθαλής» Κουτσογιάννης μείωσε με χουκ σε 68-70, ενώ ο Μανάκας αστόχησε σε δίποντο δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Κουτσογιάννης αστόχησε σε δίποντο, ο «καυτός» Χρήστου με νέο σπουδαίο δίποντο έκανε το 68-72 με τους γηπεδούχους να καλούν τάιμ άουτ στο 01.27 πριν το τέλος. Ο Παναγιωτόπουλος σούταρε για τρεις αλλά αστόχησε, όπως και ο Χρήστου με τον Δεληγιάννη να παίρνει σπουδαίο ριμπάουντ με τον Γιώργο Μανάκα να σκοράρει ένα απίστευτης κρισιμότητας τρίποντο για το 68-75 που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Λευκίππου στα 38 δεύτερα πριν το τέλος. Στον χρόνο που είχε απομείνει ο Κουτσογιάννης με μια βολή μείωσε σε 69-75, με τον Μανάκα να σημειώνει και αυτός μια βολή για το 69-76. Ο Παπαδάκης με απίθανο τρίποντο (με ταμπλό) μείωσε σε 72-76. Δύο ακόμη βολές του Μακαρατζή και η αποβολή του Κουτσογιάννη που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο έφεραν το τελικό 72-78, με τον Λεύκιππο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 30-36 (ημίχρονο), 52-60, 72-78 (τελικό).

Διαιτητές: Ξεκινάκης – Ντούρας – Ισιγώνης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Κασαρτζίδης – Στεφανίδης): Λυμπεράκης, Παπαδάκης 14 (2), Στουρνάρας 6 (2), Καρανικολίδης, Παπανικολάου 8 (1), Σανούδος 6 (2), Παυλάκης 8 (1), Κουτσογιάννης 15, Παναγιωτόπουλος 9 (3), Καρά Αχμέτ, Ρούμογλου 6, Καμπούρης.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δώδος): Κατσαμούρης 12 (2), Μακαρατζής 9, Πεχλιβανίδης, Σαββίδης 3 (1), Δεληγιάννης 5, Μανάκας 18 (4), Παπαδήμας 3, Χρήστου 28 (2).

 

ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ Sport

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

 

Σχετικά άρθρα