ΤΕΛΙΚΟΣ: Ιστορικό νταμπλ για τον Άρη Πετεινού!

Ο Άρης Πετεινού πανηγυρίζει το νταμπλ! Μέρες δόξας στην ομάδα καθώς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πριν καλά – καλά κοπάσουν οι χαρές για τον πρώτο τίτλο σ’ αυτό το επίπεδο, ο Άρης έφτασε και στον δεύτερο τίτλο στη σαιζόν, μετά το 1-2 με ανατροπή επί της Ελπίδας Γενισέας στον 43ο τελικό Κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα! Γκολ, ανατροπές, κόκκινες κάρτες και μπόλικη ένταση.

Στο Xanthi FC Arena το Σάββατο 16 Απριλίου, με “χρυσούς” σκόρερ τους Χριστοφορίδη  – Τουρατζίδη στο 74′ (πέναλτι) και το 76′, η ομάδα του Ανέστη  Νεοφυτίδη ανέτρεψε το 1-0 του Πεντεζίδη στο ημίχρονο  και πέτυχε και τον δεύτερο στόχο της σκορπώντας χαρά στις τάξεις της και παίρνοντας τη super ψυχολογική ώθηση και για τη συνέχεια των υποχρεώσεών της στα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ! Εθνική.

Μέρες δόξας στον Άρη Πετεινού λοιπόν, με τον Βασίλη Τοροσίδη και την διοίκηση του Φίλιππου Παραστατίδη να δρέπουν τους καρπούς μιας δουλειάς που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν κι έχει φέρει στην κορυφή του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου την ομάδα του Πετεινού. Μετά το 2012 και τον πρώτο του τελικό, τώρα, 10 χρόνια μετά στην 2η παρουσία του στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης πανηγυρίζοντας το πρώτο του κύπελλο.

Η φιναλίστ Ελπίδα Γενισέας έκανε την προσπάθειά της, δείχνοντας και σ’ αυτό το παιχνίδι τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα της. Η διοίκηση του Θόδωρου Γκασιμπαγιαζίδη και των συνεργατών του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με τη συμβολή των προπονητών που ξεκίνησαν και – κυρίως – του Ασήμ Χατζητερζόγλου, κατάφεραν να επαναφέρουν στην κορυφή του τοπικού ποδοσφαιρικού χάρτη την ομάδα της Ελπίδας έχοντας χαρίσει νωρίτερα κορυφαίες στιγμές στον θεσμό, όπως ο αξέχαστος προημιτελικός με την Αναγέννηση.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Από τρία ακυρωθέντα τέρματα σημαδεύτηκε ο 43ος τελικός στο πρώτο του μέρος. Συγκεκριμένα ο πρώτος βοηθός Σαββόγλου σήκωσε δύο φορές το σημαιάκι του σε ισάριθμες περιπτώσεις γκολ με σκόρερ τον Πάρη Κοτόπουλο του Άρη στο 11′ και στο 33′. Η πρώτη περίπτωση ήταν φάση διαρκείας στα καρέ του Ζαρζακόπουλου και η δεύτερη καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ του Δασκαλάκη (πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ) όπου και στις δύο περιπτώσεις ο Κοτόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Από την άλλη ο δεύτερος βοηθός Σπάρταλης ακύρωσε γκολ του Αλέξανδρου Μπουνταγκίδη της Ελπίδας στο 35′ θεωρώντας ότι ο Ξαντινίδης επηρέαζε τη φάση ενώ ήταν εκτεθειμένος όταν ο πρώτος εξαπέλυσε ωραίο σουτ με το αριστερό. Η Ελπίδα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο με “δράστη” τον Πανταζίδη που με ωραίο σουτ (μετά από καλοζυγισμένη πάσα του Ξαντινίδη από δεξιά) ολομόναχος μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ Λαπαδώνη για το 1-0. Γκολ που προκάλεσε ντελίριο πανηγυρισμών στους φίλους της τυπικά γηπεδούχου ομάδας. Έτσι οι παίχτες του Ασήμ Χατζητερζόγλου πήγαν προηγούμενοι στο ημίχρονο και με το ηθικό στα ύψη απέναντι στους φετινούς πρωταθλητές.

Στην επανάληψη, η Ελπίδα “αγκάλιασε” το δεύτερο γκολ με τον Ξαντινίδη στο 64′  όταν αρχικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Λαπαδώνης έκανε σωτήρια επέμβαση έχοντας ξανά απέναντι του τον αρχηγό των πράσινων μετά από πάσα “πάρε- βάλε” του Κριεζή. Στη φάση αυτή οι παίχτες του Άρη φώναξαν για οφσάιντ στον βοηθό Σαββόγλου. Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους. Το παιχνίδι είχε “ανάψει” όσο έμπαινε στο τελευταίο του μέρος, με τον Άρη να ψάχνει την ισοφάριση και την Ελπίδα να ζητά το δεύτερο γκολ. Στο 74′ ήρθε η ώρα της ισοφάρισης για τον Άρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Κοτόπουλος από τον Βασιλειάδη με τον ρέφερι Γιαπουντζή να το καταλογίζει αμέσως και να κιτρινίζει τον παίχτη της Γενισέας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοφορίδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε ντελίριο ενθουσιασμού από την κιτρινόμαυρη πλευρά της εξέδρας για το 1-1. Οι φίλοι του Άρη έμοιαζαν “ηφαίστειο” χαράς έτοιμο να εκραγεί, κάτι που τελικά συνέβη δύο λεπτά αργότερα (76′) όταν ο Τουρατζίδης σε φάση διαρκείας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Ζαρζακόπουλου με κεφαλιά για το 2-1 και πάλι σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 81′ οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίχτες λόγω ων αποβολών Κοτόπουλου (2η κίτρινη) και Μπουνταγκίδη Ι. μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές. Τα νεύρα είχαν τεντώσει για τα καλά όσο πλησιάζαμε στα τελευταία λεπτά. Στο 85′ η Γενισέα είχε μεγάλη φάση για την ισοφάριση όταν ο Κριεζής γύρισε στο σημείο του πέναλτι για τον Ξαντινίδη αλλά αυτός δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα με τον Ρέβη να κόβει σωτήρια. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης Πετεινού πανηγύρισε ένα ιστορικό νταμπλ και μάλιστα με ανατροπή! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία ότι mvp της φιναλιστ Ελπίδας αναδείχτηκε ο Χ. Δημητριάδης, του κυπελλούχου Άρη ο Π. Κοτόπουλος και το βραβείο fair play πήγε στον Γ. Φλώρο επίσης του Άρη.

 

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Διαιτητής του 43ου τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής, με α’ βοηθό τον Στράτο Σαββόγλου και β’ βοηθό τον Σπύρο Σπάρταλη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Δρακίδης.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Ασήμ Χατζητερζόγλου): Ζαρζακόπουλος, Βασιλειάδης, Μπουνταγκίδης Αλ. Μπουνταγκίδης Ι., Δημητριάδης, Μακράκης, Κριεζής, Πανταζίδης (55′ Πεντεζίδης), Ξαντινίδης, Τσέκος, Μελισσόπουλος (62′ Παπαδόπουλος- λ.τρ. 71′ Χαριτίδης)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Ρέβης,  Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Πουτακίδης, Παυλίδης (90+2′ Κουτσομιχάλης), Φλώρος (60′ Τυριάκης), Κοτόπουλος, Εφέντη, Τουρατζίδης (86′ Μαλαδένης Β.)

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα